LTO3

LTO3

LTO3 is een natuurlijk product uit Canada, maar is de laatste jaren ook verkrijgbaar in Europa (bij de leverancier SmartVital) en wordt door vele mensen met uiteenlopende klachten gebruikt. Veel mensen die ADHD of ADD hebben zien LTO3 als een goed alternatief op Ritalin. Dit medicijn helpt om de symptomen van ADHD en ADD, net als ritalin, te verminderen.

Op deze pagina lees je meer over LTO3. Zo lees je niet alleen wat dit voor medicijn is, maar ook welke ingrediënten het medicijn heeft, wat de voor- en nadelen van LTO3 zijn en hoe je dit medicijn moet gebruiken. Door de informatie op deze pagina door te lezen, krijg je een duidelijk beeld van dit geneesmiddel voor mensen met ADHD en ADD. Met dit inzicht kun je gemakkelijker bepalen of je het medicijn wel of niet wil gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat is LTO3?

LTO3 is een medicijn dat gebruikt wordt door mensen met ADHD en ADD en ook autisme en hoogsensitiviteit. Ook zou het voedingssupplement helpen tegen allerlei andere psychische klachten, zoals angsten, depressies en slaapproblemen. De meeste mensen die LTO3 gebruiken, doen dit echter om de symptomen van ADHD of ADD te verminderen.

Het medicijn komt niet uit Nederland, maar is afkomstig uit Canada. Hier wordt het middel al meer dan tien jaar gebruikt. In Nederland is het medicijn nog niet zo bekend. Hier komt echter langzaamaan verandering in, simpelweg omdat meer en meer mensen een alternatief zoeken voor Ritalin. Na (online) research komen zij uit bij het medicijn LTO3. Er zijn dan ook steeds meer Nederlanders die dit medicijn gebruiken, al is het medicijn nog niet zo bekend als in Canada.

De ingrediënten van LTO3

LTO3 bestaat uit drie ingrediënten, namelijk L-Theanine, viskuitextract (sementis) en blauw glidkruid. Om je een duidelijker beeld te geven van het medicijn, worden de ingrediënten van LTO3 hieronder kort beschreven.

L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur. Het aminozuur komt voor in theeblaadjes en wordt uit deze blaadjes gewonnen. Omdat L-Theanine een kalmerend effect heeft, wordt het veel gebruikt in medicijnen die kalmerend en ontspannend moeten werken. Dit maakt LTO3 met L-Theanine dan ook zo geschikt voor mensen met ADHD of ADD.

Viskuitextract

Viskuitextract wordt ook wel sementis genoemd. Dit is een aftrektsel van wilde haringkuit. Gebruik je sementis regelmatig, dan voel je je minder vermoeid. Ook zitten er veel omega-3-vetzuren in viskuitextract. Mensen die ADHD of ADD hebben, gebruiken deze visvetzuren wel vaker. Er is echter (nog) geen wetenschappelijk bewijs dat de visvetzuren de symptomen van ADHD of ADD verminderen. Gelukkig kunnen de visvetzuren ook geen kwaad.

Blauw glidkruid

Het laatste ingrediënt van LTO3 is blauw glidkruid. Deze plant wordt ook wel scutellaria lateriflora genoemd en hoort bij de lipbloemenfamilie. Bij het maken van LTO3, wordt alleen het bovengrondse gedeelte van de plant gebruikt. Dit gedeelte van de plant heeft namelijk een kalmerende werking en vermindert bovendien angsten en stress.

Net zoals bij sementis het geval is, zijn de positieve effecten van blauw glidkruid (nog) niet wetenschappelijk bewezen. Dit wil niet zeggen dat dit ingrediënt niet werkt, maar simpelweg dat er nog geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van het ingrediënt.

Ervaringen met LTO3

Friso van der Meulen legt in de onderstaande video kort zijn ervaring met LTO3 uit. Hij heeft als ADHD coach de afgelopen 5 jaar honderden mensen geholpen om de juiste dosering te vinden. Hij heeft zelf ADHD en is al meer dan 7 jaar een gelukkige en tevrede gebruiker van LTO3. Hiervoor heeft hij een periode Ritalin gebruikt, maar die medicatie sloeg niet erg goed bij hem aan. Voor hem is LTO3 echt een “life saver” en hij heeft er heel veel profijt van.

De voor- en nadelen van LTO3

Om te bepalen of je LTO3 wel of niet wil gebruiken, is het verstandig de voor- en nadelen van dit middel tegen elkaar af te wegen. Vind je de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen, dan kun je dit middeltje gaan gebruiken. Vind je de nadelen zwaarder wegen, dan kun je van het gebruik af zien. Om je een handje te helpen de juiste beslissing te maken, beschrijven we in onderstaande alinea’s zowel de pluspunten als de minpunten van dit medicijn.

De voordelen van LTO3

Het middel LTO3 heeft enkele voordelen. Het eerste voordeel van dit medicijn, is dat het middeltje 100 procent natuurlijk is. De drie ingrediënten die in LTO3 zitten, worden allemaal gewonnen uit de natuur. Vind je het prettig alleen natuurlijke medicijnen te gebruiken, dan is dit middel zeker iets voor jou.

Een ander voordeel van het middel, is dat LTO3 al binnen 30 tot 40 minuten werkt. Ook heeft het medicijn een langdurige werking. Neem je het nu in, dan profiteer je 8 tot 12 uur van de effecten van het medicijn. Hoe snel het middel precies werkt en hoe lang het medicijn precies werkt, verschilt per persoon. Wel kun je uit gaan van een snelle én lange werking.

Daarnaast werkt LTO3 niet verslavend. Dit maakt het medicijn geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Geef je dit middel aan je zoon of dochter, dan hoef je je geen zorgen te maken dat hij of zij verslaafd raakt. Sterker nog, het medicijn is zelfs geschikt voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. Ook voor jonge kinderen werkt het medicijn absoluut niet verslavend.

Het laatste voordeel van het medicijn LTO3, is het feit dat dit middeltje geen rebound-effect heeft. Dit wil zeggen dat als het middel uitgewerkt is, de klachten niet verergeren. Veel andere medicijnen voor ADHD en ADD hebben wel een rebound-effect. Zijn deze medicijnen uitgewerkt, dan zijn je klachten juist erger en ben je snel weer geneigd een nieuwe dosering te nemen. Bij LTO3 is dit dus niet het geval. Ook heeft het middel geen bijwerkingen. Hoogsensitieve mensen kunnen bepaalde bijwerkingen ervaren in de eerste paar dagen van het gebruik, maar de standaard gebruiker heeft helemaal nergens last van.

De nadelen van LTO3

Het gebruik van LTO3 brengt enkele voordelen met zich mee, maar het medicijn heeft ook enkele nadelen. Het eerste nadeel van het medicijn tegen ADHD en ADD, is het feit dat LTO3 erg duur is. Veel medicijnen worden vergoed in onze zorgverzekering, maar bij LTO3 is dit niet het geval. Dit komt omdat LTO3 niet is opgenomen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem, ook wel het GVS genoemd. Toch geven sommige apothekers aan dat het medicijn door sommige zorgverzekeraars wel vergoed wordt. Zij willen geen verzekeraars noemen, maar dit geeft wel aan dat er een kans is dat jouw verzekeraar LTO3 toch (deels) kan vergoeden. Wil je meer informatie over de mogelijke vergoeding van LTO3 door je zorgverzekeraar, dan raden wij je aan om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij waar je op dit moment klant bent.

Een ander nadeel van het medicijn, is dat de werking van het middel (nog) niet wetenschappelijk bewezen is. Er zijn veel positieve ervaringen te lezen over het middel, maar de wetenschap heeft nog niets over het medicijn kunnen zeggen. Dit betekent niet dat het medicijn niet goed is, maar vanuit wetenschappelijk oogpunt kunnen we simpelweg nog niets zeggen over de effecten van LTO3. Als je wil weten of het medicijn wel of niet goed werkt, kun je het beste ervaringen van andere gebruikers lezen. Deze ervaringen bieden je natuurlijk geen garantie, want het medicijn kan bij jou anders werken dan bij andere mensen.

Goed om te weten: de werking van Ritalin is wel wetenschappelijk bewezen. Veel mensen gebruiken LTO3 als natuurlijk alternatief van Ritalin, maar bij LTO3 ontbreekt wel de wetenschappelijke bevestiging dat het medicijn echt werkt. Bij het medicijn Ritalin heb je deze bevestiging wel. Vind je een wetenschappelijke bevestiging belangrijk, dan kun je beter Ritalin blijven gebruiken. Vind je dit minder belangrijk en ga je vooral af op de positieve ervaringen van andere gebruikers, dan kun je LTO3 wel eens proberen.

LTO3 gebruiken

LTO3 wordt geleverd in capsules met poeder. Deze capsules zitten in een potje. Je kunt de capsules LTO3 op twee manieren gebruiken. Ten eerste kun je ervoor kiezen de capsule gewoon in te nemen, als een pil. De capsule die om het poeder heen zit, kan namelijk gewoon afgebroken worden door je lichaam. Je neemt 2 of 3 capsules per dag, altijd voor het ontbijt. Drink hier voldoende water bij, zodat je de capsules goed door kunt slikken.

Vind je het niet prettig een grote pil te moeten slikken, dan kun je de capsule ook gemakkelijk open maken. Nu kun je het poeder dat in de capsule zit, in een glas water doen. Je mengt het water even met het poeder en je kunt het opdrinken om jouw dosis LTO3 binnen te krijgen. Let wel goed op dat je al het water opdrinkt, want anders krijg je geen volledige dosis van het medicijn binnen. Blijft er wat van het poeder achter in je glas, dan kun je het glas nogmaals vullen met water om ook dit poeder door te kunnen slikken.

In een potje LTO3 zitten 90 capsules. Gebruik je 3 capsules per dag, dan doe je hier precies een maand mee. Kinderen kunnen langer doen met een potje, simpelweg omdat zij 1 capsule per dag minder gebruiken. Door meerdere potjes LTO3 per keer te bestellen bij de leverancier, hoef je niet iedere maand een nieuwe bestelling te plaatsen. Wel raden wij je aan pas meerdere potjes te bestellen als je zeker weet dat dit natuurlijke medicijn echt werkt bij jou.

LTO3 in het weekend gebruiken

Sommige mensen kiezen ervoor LTO3 niet in het weekend te gebruiken, simpelweg omdat ze in het weekend niet hoeven te werken, hoeven te studeren of naar school moeten. Het middel helpt je rustiger te worden en je beter te concentreren, maar dit is in het weekend niet altijd nodig. Je kunt er daarom zeker voor kiezen het middel in het weekend links te laten liggen, maar het kan geen kwaad om het ook in het weekend te gebruiken. Gebruik je het middel niet in het weekend, dan kun je wel langer met een potje doen. Omdat het medicijn vrij prijzig is, zien velen dit als een voordeel.

LTO3 gebruiken als je zwanger bent

Je kunt LTO3 gebruiken als je zwanger bent. Wel raden wij je aan om dit voor de zekerheid even te overleggen met je huisarts. Ook als je borstvoeding geeft, kun je het medicijn in principe gebruiken. Voor de zekerheid kun je ook hierover in gesprek gaan met je huisarts. Door even bij de dokter langs te gaan, weet je zeker dat je LTO3 veilig kunt gebruiken.

LTO3 gebruiken met andere medicijnen

Gebruik je andere medicijnen? Dan kun je LTO3 zonder problemen gebruiken. Sinds het medicijn in 2004 op de markt gebracht werd, zijn er geen meldingen geweest van negatieve effecten met andere medicijnen. Er is op dit moment dan ook geen wisselwerking van LTO3 met andere medicatie bekend. Wil je toch de goedkeuring van de dokter om LTO3 met jouw andere medicatie te gebruiken? Dan is het natuurlijk geen probleem om even bij de huisarts langs te gaan.

De dosering van LTO3

Je kunt dit medicijn gebruiken als je volwassen bent, maar ook kinderen mogen LTO3 gebruiken. Het medicijn is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De juiste dosering van het medicijn, is als volgt:

 • Tot en met 45 kilo: voor het ontbijt 2 capsules.
 • Boven de 45 kilo: voor het ontbijt 3 capsules.

Met deze dosering werkt het medicijn binnen 30 tot 40 minuten, maximaal 8 tot 12 uur lang. Het wordt aanbevolen om de LTO3 minimaal 10 minuten voor het ontbijt op een nuchtere maag in te nemen. Tot minimaal 10 minuten na inname moeten melkproducten vermeden worden, omdat dit de werking van LTO3 negatief kan beinvloeden. Tevens dienen toegevoegde suikers tot minmaal 1 uur na inname vermeden worden. Natuurlijke suikers hoeven niet vermeden te worden en kunnen wel geconsumeerd worden.

Het is raadzaam om altijd te beginnen met de aanbevolen basis dosis, dus 2 capsules in de ochtend voor kinderen onder de 45 kilo en 3 capsules in de ochtend voor zwaardere kinderen en volwassenen, en deze dosis een dag of 10 aan te houden. Zo kan het lichaam zich goed instellen op de LTO3. Na deze 10 dagen kun je gaan differentiëren en dus ook een extra dosis geven voor het slapen gaan van respectievelijk 1 of 2 capsules. Of een extra dosis rond 17 uur, om bijvoorbeeld in de avond nog huiswerk te kunnen maken en beter in te slapen.

Het effect van LTO3

De meeste mensen die LTO3 gebruiken, zien meteen resultaat. Als je de eerste dag nog geen resultaat ziet, gebeurt dit waarschijnlijk op de tweede dag, de derde dag of de vierde dag. Echter, in sommige gevallen kan het enkele weken duren voor je een positieve werking ziet. Dit is vervelend, maar hier is niets aan te doen. Sommige mensen moeten nu eenmaal wat langer werken aan het medicijn en dit betekent dat het langer duurt voor zij een positieve werking zien. Heb geduld, laat je lichaam even wennen en je ziet vanzelf verschil.

Pas na 2 maanden kunnen er conclusies getrokken worden over de werking van LTO3. Daarom raden wij je aan dit middel minimaal twee maanden te gebruiken, ook als je na 1 maand of 1,5 maand nog geen positieve uitwerking hebt gezien. Bij slechts 5 procent van de gebruikers heeft LTO3 helemaal geen effect. De kans dat jij bij deze 5 procent hoort, is klein. Geef dus niet meteen op als LTO3 niet meteen werkt, maar houd het gebruik minimaal 2 maanden vol en bepaal dan pas of je het middel wil blijven gebruiken.

De mogelijke bijwerkingen van LTO3

Het medicijn Ritalin geeft bij veel gebruikers vervelende bijwerkingen. Een groot voordeel van LTO3, is dat dit natuurlijke medicijn vrijwel nooit bijwerkingen geeft. Hoog sensitieve mensen kunnen in de eerste dagen enkele bijwerkingen ervaren, maar de gemiddelde gebruiker heeft helemaal nergens last van. Als je niet hoog sensitief bent, hoef je je dus geen zorgen te maken dat je klachten kunt krijgen door het gebruik van LTO3.

LTO3 kopen

Ben je overtuigd van de voordelen van LTO3? Dan kun je ervoor kiezen dit medicijn aan te schaffen en het zelf eens te proberen. Je kunt het middel onder andere kopen bij de leverancier: SmartVital. Dit bedrijf is de officiële distribiteur van het medicijn en de enige die het in Nederland onder de specifieke merknaam LTO3 mag verkopen. Je kunt het medicijn bij SmartVital bestellen door naar de website van het bedrijf te gaan en hier de gewenste hoeveelheid te kopen. Het middel wordt vervolgens gewoon bij je thuis afgeleverd. Heb je vragen over het gebruik van LTO3, bijvoorbeeld over de dosering, dan kun je ook bij SmartVital terecht.

SmartVital verkoopt niet alleen standaard LTO3, maar ook LTO3 No Taste. Het effect van dit medicijn is precies hetzelfde, maar de structuur van het visextract is wel iets anders. Hierdoor heeft het medicijn geen smaak. Heb je LTO3 gebruikt en vond je het moeilijk de capsules door te slikken, simpelweg omdat je de smaak van het medicijn absoluut niet lekker vond? Dan kun je LTO3 No Taste eens proberen, want dit medicijn heeft geen (na)smaak.

38 REACTIES

 1. Is het ook mogelijk om de capsules over de dag te verdelen? Bijvoorbeeld in de ochtend 2 en dan in de middag nog 1? Of heeft dit geen zin?

  Groet Franca

  • Dat kan prima en kan zelfs een goede aanpak zijn als de reactie op 3 capsules vrij heftig is of ongewenste effecten geeft. Door de dosis op die manier te verdelen krijgt het lichaam minder LTO3 per keer, maar toch de hele dagdosis.

   Wat is de reden dat je deze vraag stelt?

   • De reden dat ik het vraag is dat ik het mijn kinderen wil gaan geven en ik ze graag ook voor ze naar bed gaan een rustig hoofd wil geven… en eigenlijk geldt dat ook voor mezelf. Zo blijft het toch een beetje op peil, naar mijn idee. Ik het overigens al besteld omdat ik absoluut niet mijn kinderen aan de Ritalin wil maar er wel rust in hun koppies nodig is.

    • Ik heb het ook toegevoegd aan het artikel, maar het is altijd raadzaam om te beginnen met de aanbevolen basis dosis:

     – 2 capsules in de ochtend voor kinderen
     – 3 capsules in de ochtend voor zwaardere kinderen en volwassenen

     Deze dosis moet eerst een dag of 10 aan gehouden worden. Zo kan het lichaam zich goed instellen op de LTO3. Na deze 10 dagen kun je gaan differentiëren en dus ook een extra dosis geven voor het slapen gaan van respectievelijk 1 of 2 capsules. Of een extra dosis rond 17 uur, om bijvoorbeeld in de avond nog huiswerk te kunnen maken en beter in te slapen.

 2. Hallo vraagje. Ik moet zodra ik op sta mijn bloedwaarde prikken en dan insuline spuiten en daarna meteen binnen 15-30 minuten mijn brood eten. Hoe zou ik dit moeten aanpakken als ik de capsules wil gaan proberen. Spuiten moet ik altijd al erg vroeg en dus nog vroeger opstaan is niet echt een optie. Over de melk producten hoef ik me geen zorgen te maken dat daar ben ik allergisch voor en gebruik ze dus niet. Hebben jullie een idee van hoe ik de capsules en het prikken en direct eten zou kunnen combineren?

  • Ik heb een dag of 5 aardige last van jeuk en huiduitslag (kleine bultjes) gehad op mijn benen. Gelukkig is dat helemaal verdwenen. Ik heb overigens ontzettend veel baat bij het gebruik van LTO3 met HSP en geloof me, ik was heel sceptisch….

 3. Ik heb een doof gevoel in mijn hoofd gedachten kan ik niet vasthouden wat toch wel vervelend kan zijn tijdens een gesprek met iemand. Raak vaker kwijt wat ik wil zeggen. Voel me vaker apathisch en veel last van hartkloppingen en innerlijke onrust. Voor de rest ben ik wel positiever ingesteld en prikkels komen van buiten af minder hard binnen. Gebruik het nu 9 dagen. Nog iemand die dit alles bekend voor komt. Het voelt voor mij als stinulantia. Ben wel hooggevoelig. Groetjes Susanne

  • Ikzelf neem LT03 nu 3 dagen en vandaag voel ik voor het eerst een druk in mijn hoofd. Meer kan ik er nog niet van zeggen, maar even afwachten.
   Groetjes Anneke.

 4. Hallo, ik ben ook wel erg benieuwd welke mogelijke bijwerkingen ik kan verwachten bij hoogsensitiviteit. Mijn zoon van 9 betreft het dan de hoogstimulatieve kant.

  • Ik vraag me ook af wat de bijwerkingen eventueel zouden kunnen zijn. Tot mijn verbazing wordt er tot nu toe op alle vragen antwoord gegeven behalve op de vragen over eventuele bijwerkingen. Zit hier een reden achter of weten jullie het antwoord gewoon niet?

   • Beste Marjan en Annemarie,

    Ik ben bezig om jullie vraag verder uit te zoeken. Zodra ik meer informatie hierover heb zal ik dit aanvullen in het artikel.

  • Nee. Het product van L-theanine Omega 3 van Lucovitaal is een imitatie van LTO3, dat gemaakt wordt door SmartVital. Ik kan je niet informeren over de exacte verschillen met betrekking tot de werking van beide producten.

 5. Ten eerste is LTO3 natuurlijk geen medicijn. Het is een combinatie van 3 natuurlijke ingrediënten, dat maakt het een voedingssupplement, maar geen medicijn. Als het een medicijn zou zijn, dan zou de huisarts het voor kunnen schrijven. Dat kan hij/zij niet met een voedingssupplement.
  Mijn man met ADD heeft LTO3 een tijdje geslikt, maar het deed helemaal niets bij/voor hem.

  • Als je er beter van wordt is het een medicijn. Als het alleen maar onderdrukt is het een drug. Helaas noemen wij alles wat bij de apotheek vandaan komt een medicijn maar in werkelijkheid is het overgrote deel een drug.

 6. Hoi mijn zoon heeft een lichte vorm van adhd en autisme. Hij is druk en beweeglijk en kan zich hierdoor niet goed concentreren. Wat kan ik het beste voor hem gebruiken. Hij is 5 jaar.

  • Mijn advies is om een aantal verschillende soorten medicatie te gaan proberen. Sommige medicatie werkt bij de ene persoon beter dan bij de andere persoon. Mogelijkheden zijn LTO3, zoals in dit artikel is besproken, maar ritalin is zeker ook een mogelijkheid.

 7. Hallo,
  Ik heb geen ADHD of ADD, maar wil LTO3 gaan gebruiken tegen spanningsklachten en om beter te kunnen slapen. Is het om die reden ook mogelijk om de dagelijkse dosis voor het avondeten in te nemen?

  • LTO3 is ook werkzaam bij andere klachten en niet alleen bij ADHD of ADD. Om beter te slapen kan je het beste een dosis van 2-3 capsules innemen ongeveer een uur voor het slapen gaan. Tegen spanningsklachten overdag is het aan te bevelen om de normale dosis van 3 capsule in de ochtend in te nemen. In dat geval zou ik voor het slapen gaan 2 capsules adviseren in plaats van 3 capsules. Die combinatie werkt vaak goed.

 8. Ik ben de seroxat aan het afbouwen en zit momenteel op 5 mg. Door het afbouwen krijg ik weer spanningsproblemen en disbalans in mijn emoties. De diagnose die bij mij gesteld is is ADD en autisme. Kan ik de LTO bij de seroxat gebruiken? Of is dit onverstandig?

  • LTO3 is goed te combineren met Seroxat. Je kunt het beste de LTO3 ‘s ochtends op de nuchtere maag nemen, ten minste 10 minuten voor het ontbijt, en de Seroxat minimaal 2 uur na de LTO3 of nog beter ’s avonds.

 9. Ik (vrouw 55 jaar ADHD) heb een paar jaar concerta geslikt( concerta is 24 uurs werkend ritalin) ik ben overgestapt op lto3 ( 3 capsules voor ontbijt) .het werkt iets minder dan concerta maar voldoende voor mij en veel prettiger . Na een jaar ben ik met lto3 gestoptomdat ik mij afvroeg of het werkelijk iets deed ,na een week was het heel duidelijk dat ik enorm druk werd,niet alleen mijn omgeving merkte het, ik had er zelf ook veel last van .weer gestart met Lto3 en na enkele dagen was ik weer rustiger. Geweldig middel, probeer het in ieder geval zou ik zeggen .

  • s ochtends op de nuchtere maag de dosis innemen en ten minste 10 minuten wachten voordat er begonnen wordt met het ontbijt. Niet innemen met producten waar suiker aan is toegevoegd en deze producten liefst tot een uur na inname vermijden. Suikers kunnen namelijk de opname van LTO3 belemmeren. Suggesties voor het ontbijt zijn (10 minuten na de LTO3 inname): Alle soorten brood met beleg zoals: vleeswaren, honing, suikervrije appel/perenstroop, suikervrije jam, suikervrije pindakaas, suikervrije hagelslag, suikervrij kokosbrood etc. Vermijdt toegevoegde suikers!

   Gelukkig bestaat er ook een chocoladepasta zonder toegevoegde suikers (klik op de link).

 10. Onze zoon van bijna 9 gebruikt nu 3 maanden LTO3. Hij heeft heel veel moeite met zijn concentratie op school en kan geen 2 seconden stil zitten. De eerste paar weken kreeg hij 2 capsules in de ochtend. Wij zagen nog niet veel verbeteringen. Daarna zijn we naar de 3 capsules gegaan. Gelijk een hele andere jongen. Een stuk rustiger en niet zo chaotisch als eerst. Hoe het nu op school gaat weten we nog niet, maar wij merken thuis echt wel een groot verschil. Hij heeft ook totaal geen negatieve bijwerkingen van de lto3. Wij vinden het zeker een aanrader.

 11. Mijn zoontje van 10 is hoogbegaafd en heeft ADHD, hierdoor is hij emotioneel wel echt een bommetje. Hij kan moeilijk met zijn emoties overweg.
  Helpt lto3 hier ook bij? Ik heb ook gelezen over de combinatie met orkestra, bent u hier mee bekend?

  Mvg natasja

  • LTO3 kan in dit geval zeker helpen. Mijn advies is om het gewoon te proberen en te kijken of het aanslaat. Orkestra is een van de “imitaties” van LTO3. Qua ingredienten lijkt het heel erg op LTO3, maar er zit zeker verschil in. Onze ervaring is dat geen van de producten die qua samenstelling op LTO3 lijken dezelfde krachtige werking heeft als LTO3. Je ziet of hoort ook weinig positieve reviews over dergelijke producten.

   Een interessant detail is dat Herb-e-Concept, de producent van LTO3, zelf niet goed begrijpt waarom LTO3 vaak zo bijzonder effectief is. En ze durven ook helemaal niets aan de formule te veranderen omdat het dan dus best minder effectief zou kunnen blijken te zijn. En hoewel de imitaties van LTO3 veelal dezelfde ingrediënten hebben, is de kans vrij groot dat ze afwijken van de LTO3 formule.

   Uiteraard kan je de verschillende varianten gewoon proberen en kijken of het voor jouw zoontje wel goed werkt. Vaak is het even expirimenteren met wat het beste werkt, omdat sommige medicatie/supplementen bij sommige beter aanslaan dan bij anderen.

 12. Onze dochter gebruikt LTO3 sinds enige tijd. Ze kan zich op school veel beter concentreren en afsluiten voor de prikkels van buitenaf. De leerkrachten hebben we niets verteld, maar merken zeker een positief verschil. Bij navragen zegt ze wel dat ze soms iets hoofdpijn lijkt te krijgen, maar is met een uur ook weer verdwenen. Zelf heb ik LTO3 ook eens geprobeerd met een verjaardag of familie uitje. Alle verschillende prikkels lijken minder binnen te komen, zonder dat ik mij afgesloten voel of versuft. Aan het einde van de dag ben ik helemaal niet mentaal uitgeput, wat ik anders na zo’n dag vaak wel ervaar.

  Wij zijn positief gestemd, maar zien het niet als een wondermiddel dat alles wegneemt. Dat zien we ook als voordeel. Ons kind blijft ons kind met haar eigen eigenschappen. Ze kan alleen de prikkelverwerking beter aan, maar doet geen afbreuk aan de andere eigenschappen als creatief, vrolijk, energiek en toch ook chaotisch. En het lijkt ook wel dat ze meer zelfinzicht heeft gekregen. Ze reageert nog steeds primair, maar lijkt niet meer zo heftig te pieken waardoor ze eerder weer rustig is en de situatie begrijpt. En het belangrijkste: ze lijkt een positiever zelfbeeld van zichzelf te hebben.

 13. Hallo,

  Ik wil mijn zoon LTO3 gaan geven. Zijn gewicht schommelt rond de 45 kg. Is het dan raadzaam om hem eerst 2 capsules te laten slikken om hem te laten wennen en dan na een dag of 10 over te gaan op 3 capsules? Of meteen 3 capsules geven?

  • Onze ervaring is dat kinderen rond de 45 kilo altijd op 3 capsules uitkomen. Over het algemeen is het daarom raadzaam om meteen met 3 capsules te beginnen.

 14. is er ook iets bekend over concerta in combinatie met lto3? Mijn man gebruikt concerta 2x daags. Hij heeft erg veel last van de rebound ‘s avonds. Maar hij heeft ook erg veel baat bij de concerta. We willen zeker gaan proberen over te stappen naar lto3, maar ik ben ook benieuwd naar ervaringen over in de ochtend concerta voor een zeer goed functioneren op zijn werk en dan in de middag (rond 14 uur) een lto3, zodat hij ‘s avonds geen rebound krijgt. En helpt lto3 tegen een rebound? Ik ben heel benieuwd!

  • LTO3 is heel erg goed te combineren met Concerta en andere verwerkingen van methylfenidaat. Je kunt het beste de LTO3 ‘s ochtends op de nuchtere maag nemen, ten minste 10 minuten voor het ontbijt, en de medicatie minimaal 30 minuten na de LTO3.

   LTO3 helpt ook vaak tegen een rebound. Daarvoor is het belangrijk om ongeveer drie kwartier voordat de rebound optreedt een extra dosis te nemen van 2-3 capsules.

 15. Onze zoon van 20 heeft waarschijnlijk ADD. Hoe ouder hij wordt hoe meer hij tegen de gevolgen hiervan aanloopt. Zelf wil hij er niet op getest worden. Nu vroeg ik me af of hij zonder diagnose aan LTO3 kan beginnen. Of raden jullie dat niet aan?

 16. Onze zoon heeft PDDNOS en is vaak boos en geïrriteerd. Zodra hij gevraagd wordt iets te doen krijgt hij hoofdpijn, ook kan hij zich moeilijk concentreren en is hij altijd anderen aan het afleiden en aan het klieren in de klas. Zou LTO 3 wat voor hem zijn of zou CBD+ beter voor hem kunnen werken?

 17. Hallo,

  Mijn zoon van 7 is bekend met concentratie problemen en onrust! Hij is wel getest op ADHD en dergelijke, maar daar is niets uitgekomen. Nu zijn we maandag gestart met L-theanine haringkruit caps. Helaas had de natuurwinkel geen LTO3. Zijn jullie hier mee bekend en ervaring mee? Wat zouden jullie al dosering adviseren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here