Vraag & Antwoord Wat betekent de afkorting 'IQ'?

Wat betekent de afkorting ‘IQ’?

We hebben allemaal wel eens gehoord van een IQ test en we weten ook wel ongeveer wat het inhoudt. Maar waar staan de letters IQ voor?

IQ staat voor Intelligence Quotiënt. In het Nederlands is dit ook wel Intelligentiequotiënt. Hierbij wordt gemeten of het intelligentie overeen komt met de leeftijd. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde van 100. Wanneer je hierboven zit ben je bovengemiddeld intelligent of zelfs hoogbegaafd. Lager dan 100 betekent dat je ondergemiddeld intelligent of laagbegaafd genoemd.

IQ mag niet worden verward met EQ. IQ draait om intelligentie, terwijl EQ meer draait om emotionele intelligentie en heeft vooral te maken met hoe iemand omgaat met de emoties van anderen. Soms worden het IQ en EQ wel tegelijk getest.

Je IQ kun je laten testen bij een officiële instantie. Je kunt hiervoor een afspraak maken. Ook online zijn verschillende testen te vinden, maar deze zijn doorgaans minder betrouwbaar vanwege de omstandigheden waar je je in bevindt.

Wil je online een IQ test doen? Dan raden wij de online IQ test op onze website aan. Wil je meer informatie over het testen van je IQ bij een officiële instantie? Lees dan het antwoord op de vraag: Waar kan ik een  IQ test laten afnemen.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant