Artikelen Waar kan ik de juiste coaching voor ouders met een hoogbegaafd kind...

Waar kan ik de juiste coaching voor ouders met een hoogbegaafd kind vinden?

Waar kun je de juiste coaching vinden voor ouders met een hoogbegaafd kind? Kinderen die hoogbegaafd zijn, hebben een wat andere opvoeding nodig dan niet-hoogbegaafde kinderen. Voor ouders kan dit best lastig zijn en ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Er zijn verschillende manieren om coaching te vinden hiervoor.

Ten eerste kun je sowieso terecht bij een psychiater. Hij of zij kan je meer tips geven om goed om te kunnen gaan met je hoogbegaafde kind. Behalve een psychiater zijn er natuurlijk meer professionals die je kunnen helpen. Zo zijn er meerdere officiële instanties die gericht zijn op hoogbegaafdheid. Ook zijn er mensen die als zelfstandig ondernemer coaching bieden voor ouders met hoogbegaafde kinderen.

Om iemand te vinden die coaching kan geven, kun je het beste het internet raadplegen. Als je specifiek je woonplaats intypt en ‘coaching ouders hoogbegaafd kind’, kun je al veel instanties en bedrijven zien bij jou in de omgeving die deze coaching kunnen bieden. Voordat je een keuze maakt, kun je kijken wat de ervaringen zijn en wat anderen er eventueel over zeggen. Doorgaans is het daarnaast mogelijk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te krijgen, zodat je kunt kijken of het goed voelt. Er moet natuurlijk wel een bepaalde klik zijn tussen jou en de coach. Dit soort coaching kan in sommige gevallen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk altijd hoe dit zit en of je hier het juiste verzekeringspakket voor hebt. Je kunt bij de coach vaak ook wel vragen hoe het zit met de zorgverzekering.

 

Mariska de Swart
Mariska de Swart is expert op het gebied hoogbegaafdheid. Zij deelt haar kennis in haar artikelen, beantwoordt vragen van lezers en waarborgt de kwaliteit van de categorie hoogbegaafdheid op Zobegaafd.nl. Mariska werkt parttime als coach en adviseur bij SaMar waar haar coaching en begeleiding jongeren en (jong)volwassenen helpt in het dagelijks leven en hen leert om te gaan met hun hoogbegaafdheid. In haar coaching en begeleiding richt Mariska zich op actie om het leven van anderen te veranderen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant