Artikelen Hier moet je op letten bij het verzekeren van je zakelijke auto

Hier moet je op letten bij het verzekeren van je zakelijke auto

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren. Tenminste, als je er de openbare weg mee op wilt gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor zakelijke auto’s. Bezit je bedrijf dus een auto of meerdere auto’s, dan zul je hier de nodige verzekeringen voor moeten afsluiten. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, of als de laatste keer weer een tijdje geleden was, dan vraag je je misschien af waar je allemaal aan moet denken. Om je op weg te helpen, hebben we dit artikel voor je geschreven. Hier lees je namelijk waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzekering voor je zakelijke auto. Lees snel verder!

Het niveau van dekking

Het eerste waar je aan moet denken, is het niveau van dekking dat je gaat kiezen. Net als bij een particuliere auto moet je bij een zakelijke auto verzekeren ook kiezen voor WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco. Om je geheugen op te frissen, leggen we hieronder uit wat deze opties precies inhouden.

  • WA: hiermee ben je verzekerd voor schade die je met je auto aanricht aan anderen of aan de spullen van anderen. De dekking van WA is dus niet heel uitgebreid en daardoor vooral geschikt voor auto’s ouder dan 10 jaar.
  • WA + beperkt casco: met deze polis ben je ook verzekerd voor bepaalde vormen van schade aan je eigen auto. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand of een storm, maar ook ruitschade zoals een sterretje of een breuk. De dekking van een beperkt casco polis is wat uitgebreider dan de WA-polis en wordt vooral gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.
  • WA + volledig casco: de meest uitgebreide polis waarbij je naast bovenstaande vormen van schade ook een vergoeding kunt krijgen voor schade aan je eigen auto die ontstaan is tijdens een ongeluk of botsing waarvoor je zelf verantwoordelijk was. Daarnaast kun je vaak ook rekenen op hulp bij pech in het buitenland. Eigenlijk is het alleen zinnig om deze polis voor nieuwere auto’s – jonger dan 6 jaar – af te sluiten.

No-claim garantie

Wil je een zakelijke auto of bestelbus verzekeren, dan is het ook belangrijk om na te denken over de no-claim garantie. Dit is niet standaard onderdeel van je polis, maar kies je hiervoor, dan kun je een keer per jaar schade indienen zonder dat dit invloed heeft op je no-claim korting. Met andere woorden, de korting die je opbouwt door schadevrije jaren te sparen, gaat dan niet verloren als je maximaal een keer per jaar schade indient. De no-claim garantie kan een nuttige aanvulling zijn voor je verzekeringspolis, dus denk hier vooral goed over na.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant