Intelligentie Gratis IQ test!

Gratis IQ test!

Gratis online IQ test

Doe de gratis IQ test om een indicatie te krijgen van je IQ score. De uitslag van deze online IQ test is een indicatie van je IQ score en niet een definitieve uitslag. De intelligentietest bestaat uit 30 vragen en moet worden voltooid binnen 30 minuten. Indien de test niet binnen 30 minuten is afgerond, dan worden de onbeantwoorde vragen niet meegeteld in het eindresultaat. De IQ test vereist volledige concentratie om tot het beste resultaat en een betrouwbare indicatie te komen. Elke vraag van deze intelligentietest heeft zes verschillende antwoorden, waarvan telkens één antwoord correct is. Onder de IQ test staat uitgelegd hoe de score geïnterpreteerd kan worden.

Gecertificeerde IQ test doenBenieuwd naar je echte IQ? Dan kan je beter een gecertificeerde IQ test doen. Waar de gratis online IQ test je een indicatie geeft van je IQ score, krijg je met de gecertificeerde IQ test een betrouwbare en accurate IQ score.
 
Met behulp van deze gecertificeerde IQ test weet je precies wat je IQ is en in welke categorie van intelligentie je valt op basis van deze test.
 
Geen indicatie, maar een échte IQ score. Begin direct om erachter te komen wat je IQ score is!

Resultaat van de IQ test

Een IQ test is dé manier om de mate van intelligentie van een persoon vast te stellen. IQ tests zijn ontwikkeld om (voornamelijk) de cognitieve vaardigheden te bepalen. Na het beantwoorden van de vragen van de intelligentietest weet je je zogenaamde IQ score. Aan de hand van het gemeten IQ kun je als persoon in een bepaalde categorie worden ingedeeld (klik op de link voor meer informatie):

IQ scoreCategorie
160+Exceptioneel begaafd/geniaal
145-160Zeer hoogbegaafd
130-145Hoogbegaafd
120-129Begaafd
110-119Bovengemiddeld
90-109Gemiddeld
80-89Beneden gemiddeld
70-79Zwakbegaafd
50-69Verstandelijk beperkt (licht)
35-49Verstandelijk beperkt (matig)
25-34Verstandelijk beperkt (ernstig)

Antwoorden op de IQ test

Benieuwd naar de antwoorden op de IQ test? Belangrijk om te realiseren is dat als je eenmaal de antwoorden gezien hebt de IQ test niet meer betrouwbaar is. Oftewel maak eerst de IQ test en ga daarna de antwoorden bekijken en beredeneren waarom jij het niet goed had.

Vraag 1:

 Antwoord op vraag 1:

 

 

 

 


Vraag 2:

 Antwoord op vraag 3:

 

 

 

 


Vraag 3:

 Antwoord op vraag 3:

 

 

 

 


Vraag 4:

Antwoord op vraag 4:

 

 

 

 

 

 


Vraag 5:

Antwoord op vraag 5:

 

 

 

 

 


Vraag 6:

Antwoord op vraag 6:

 

 

 

 

 


Vraag 7:

Antwoord op vraag 7:

 

 

 

 

 


Vraag 8:

Antwoord op vraag 8:

 

 

 

 

 


Vraag 9:

Antwoord op vraag 9:

 

 

 

 

 


Vraag 10:

Antwoord op vraag 10:

 

 

 

 


 

Vraag 11:

Antwoord op vraag 11:

 

 

 

 


 

Vraag 12:

Antwoord op vraag 12:

 

 

 

 


 

Vraag 13:

Antwoord op vraag 13:

 

 

 

 


 

Vraag 14:

Antwoord op vraag 14:

 

 

 

 


 

Vraag 15:

Antwoord op vraag 15:

 

 

 

 


 

Vraag 16:

Antwoord op vraag 16:

 

 

 

 


 

Vraag 17:

Antwoord op vraag 17:

 

 

 

 


 

Vraag 18:

Antwoord op vraag 18:

 

 

 


 

Vraag 19:

Antwoord op vraag 19:

 

 

 

 


 

Vraag 20:

Antwoord op vraag 20:

 

 

 


 

Vraag 21:

Antwoord op vraag 21:

 

 

 

 


 

Vraag 22:

Antwoord op vraag 22:

 

 

 

 


Vraag 23:

Antwoord op vraag 23:

 

 

 

 


Vraag 24:

Antwoord op vraag 24:

 

 

 

 


Vraag 25:

Antwoord op vraag 25:

 

 

 

 


Vraag 26:

Antwoord op vraag 26:

 

 

 

 


Vraag 27:

Antwoord op vraag 27:

 

 

 

 


Vraag 28:

Antwoord op vraag 28:

 

 

 

 


Vraag 29:

Antwoord op vraag 29:

 

 

 

 


Vraag 30:

Antwoord op vraag 30:

 

 

 

 


 

Gecertificeerde IQ test doenBenieuwd naar je echte IQ? Dan kan je beter een gecertificeerde IQ test doen. Waar de gratis online IQ test je een indicatie geeft van je IQ score, krijg je met de gecertificeerde IQ test een betrouwbare en accurate IQ score.
 
Met behulp van deze gecertificeerde IQ test weet je precies wat je IQ is en in welke categorie van intelligentie je valt op basis van deze test.
 
Geen indicatie, maar een échte IQ score. Begin direct om erachter te komen wat je IQ score is!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

48 REACTIES

 1. Volgende week wordt er een IQ bij mij afgenomen en ik vroeg me af hoe moet ik mezelf voorbereiden om een IQ test te maken? Ik heb nu enkele online IQ testen gemaakt, maar toch vind ik dit erg lastig. Hebben jullie tips hoe ik mezelf moet voorbereiden voor een IQ test?

  • Je kunt inderdaad online gratis een IQ test doen, hierdoor krijg je een goed idee wat je te wachten staat. Door te oefenen met de verschillende opdrachten is er geen reden om zenuwachtig te hoeven zijn. Het is belangrijk dat je ontspannen de test in gaat. Misschien helpt het jou om alvast een beetje bekend te worden met de materie. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat je goed uitgerust bent. Als je moe of ziek bent, presteer je minder.

   Kinderen kun je voorbereiden door goed uit te leggen wat er gaat gebeuren. Wanneer je een kind met een ontwikkelingsvoorsprong wilt testen, dan is uitleg geven een goede manier om je kind gerust te stellen. Vertel er ook waarom er een IQ test afgenomen gaat worden. Blijf zelf ontspannen tijdens het testmoment. Kinderen reageren vaak op de stress van een ouder.

   Heb ik je vraag zo goed beantwoord?

  • Je kunt op internet heel eenvoudig een IQ test afnemen, maar jouw vraag is eigenlijk of deze test wel een betrouwbare uitkomst geeft. Een goede IQ test is genormeerd en vergelijkt jouw resultaten met een representatieve groep mensen. Een professionele IQ test dient altijd betrouwbaar te zijn. Als je twee keer dezelfde test zou maken dan moet de uitkomst ongeveer hetzelfde zijn. Een goede test heeft dan ook een hoge validiteit en een goede normering.

   Voor een betrouwbare, professionele IQ test betaal je altijd een bepaald bedrag. Deze kosten worden niet vergoed door een zorgverzekeraar en dien je dus zelf te betalen. Een professionele IQ test wordt altijd afgelegd door een psycholoog of een orthopedagoog die gespecialiseerd is in het afleggen van IQ testen. Ons advies is altijd een online IQ test geeft enkel een indicatie van het IQ.

 2. Ik had een behoorlijk aantal vragen fout (rond de 10), echter behaalde ik desondanks een score van 142. Hoe is dit mogelijk? Is de test die hierboven staat misschien voor kinderen?

  Mvg,
  Jasper Hansman

  • Beste Jasper,

   De 30 vragen in de bovenstaande online IQ test zijn afkomstig uit een internationale gestandaardiseerde IQ test. De IQ test op deze website duurt maximaal 30 minuten en dat is een fractie van een “echte” IQ test. De bovenstaande IQ test geeft een goede indicatie van het echte IQ, maar is zeker niet 100% accuraat. Om je echte IQ vast te stellen is een IQ test met 30 vragen te weinig.

   Je moet je voorstellen dat het vaststellen van het IQ ook erg ingewikkeld is. Uit onderzoek is gebleken dat testuitslagen van een IQ test soms tot wel twintig punten kan afwijken van eerdere testuitslagen. Dit zijn professionele IQ testen waarbij het afnemen van de test onder steeds dezelfde omstandigheden gebeurd, bijvoorbeeld gelijke voorwaarden, gelijke tijdsduur etc. Men denk dat deze grote afwijking wordt veroorzaakt door vermoeidheid, stress en een slechte gezondheid.

   Indien je een nauwkeurigere benadering van je IQ wilt, dan moet je een professionele IQ test laten afnemen. Op deze manier heb je veel meer zekerheid dan als je de bovenstaande test doet. Overigens hebben alle IQ testen die online te vinden zijn dit probleem. Zelfs de De Nationale IQ Test van BNN kan niet als een goede benadering van het IQ worden gezien. Deze IQ testen geven slechts een indicatie en moeten met een korrel zout genomen worden.

  • Beste Ilona,

   De bovenstaande IQ test heeft een bereik tussen de 68 en 139, oftewel het is niet mogelijk om een IQ van 208 te halen. Een IQ van 208 is ook enorm hoog en kan ook niet met de bovenstaande test worden vastgesteld. Het is erg belangrijk om te realiseren dat de bovenstaande IQ test gratis is en dat het gaat om een IQ test die een indicatie van het IQ geeft. Om een betrouwbare meting te doen moet er een uitgebreidere IQ test worden afgenomen onder gedefineerde omstandigheden.

  • Beste Jufke,

   De gratis IQ test op deze website is een zogehete indicatie IQ test, oftewel het resultaat van de test geeft een indicatie van je IQ. Als je een erg hoge score hebt behaald, zoals jij dat hebt (144), dan kan dit aanleiding geven tot een professionele IQ test. Een professionele IQ test geeft veel meer zekerheid dan deze relatief korte IQ test en geeft dus een beter beeld van je daadwerkelijke IQ. Heb je vermoedens dat je hoogbegaafd bent?

 3. Bij mij kwam er een resultaat van 68 uit, maar ik volg gewoon een HBO-opleiding en haal goede cijfers. Zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de test, zoals slaapgebrek o.i.d?

  • Nee je hebt gewoon verschillende manieren van slim zijn… ik heb basis onderwijs gedaan maar iq testen score ik hoog op maar me toetsen haalde ik geen voldoendes het is gewoon een amder inszicht op een vraag…

  • Slaapgebrek heeft zeker invloed op het resultaat van de test. Je moet niet vergeten dat een IQ test een momentopname is. Als je je op dat moment minder fit voelt, bijvoorbeeld omdat je ziek bent of omdat je slecht geslapen hebt, dan kan dat zeker significante gevolgen hebben op hoe je de test maakt.

 4. Dit is een iq test waar velen op gokken snap der geen reet van en heb een iq van 94. Hiervoor deed ik een meer vragende iq test en daar haalde ik 104…

  • Het is een bepaalde manier van denken waar de ene wel, en de ander niet goed mee uit de voeten kan. Zoals al eerder hier gezegd: je hebt meerdere manieren van slim zijn. Ik zie bij de meeste van deze opgaven zeker wel een logica.

 5. Ik denk ook dat online iq testen meer bedoelt zijn om je een indicatie te geven hoe je scoort op de 4 belangrijke onderdelen waaruit je iq gemeten wordt. Waar je sterke kanten liggen maar vooral ook je zwakke punten. Je kan bij voorbeeld erg hoog scoren op het verbale intelligentie maar veel minder goed scoren op de performale gedeelte. Als dat gat te groot is kan het zijn dat je te maken hebt met een vp kloof. Ik zelf scoor goed op het verbale en logica maar weer veel minder op ruimtelijk inzicht. Overigens geeft een score van iq test nooit accuraat je capaciteit weer. Het is een moment opname van de test die je gemaakt hebt.

 6. Ik snap dat dit geen echte test is maar ik ben benieuwd naar de berekening. Ik had 1 fout maar toch ‘maar’ een IQ van 126. Ik lees dat het bereik 69 t/m 139 is, maar hoe kan je met 1 fout 13 punten zakken? Wanneer haal je dan 69?

  • Een IQ van 126 is natuurlijk erg hoog, maar ik begrijp je nieuwsgierigheid om te weten hoe de test de IQ score berekent. Het berekenen van de IQ score gebeurd op een ingewikkelde manier. Niet alle vragen leveren evenveel punten op, want niet alle vragen zijn even moeilijk. Daarnaast is de IQ score schaal ook niet lineair. In principe haal de een IQ score van 69 als je alle vragen fout ingevuld hebt.

 7. Ik heb een score behaald van 100. Kan er ergens bekeken worden wat het systeem is achter de opgaven, om mij voor een officiële test zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden? Kan je intelligentie bovendien louter op basis van dergelijke test beoordeeld worden? Andere testen beoordelen eveneens het verbaal redeneervermogen, bevatten vraagstukken, enz. Is deze test bijgevolg niet wat “kortzichtig”? Ik denk namelijk slimmer te zijn dan dat, maar deze resultaten bezorgen wel voor wat verwarring…

  • Ik vermoed dat jouw verbale intelligentie een stuk hoger is dan je performale intelligentie. Deze test toets louter het abstracte redeneringsvermogen. Men prefereert deze methode veelal boven alternatieve, vaak gevarieerdere toetsen daar deze meestal elementen bevatten die scholing vereisen, en dientengevolge daarvan is het lastiger om rauwe intelligentie te meten. Deze test moet overigens niet al te serieus worden genomen. Heb hem driemaal gemaakt, had iedere keer evenveel vragen correct en heb drie verschillende indicatiescores ontvangen. 130,180,177. Dat is geen typefout. Gaat natuurlijk nergens over.

 8. Ik heb 2 jaar geleden een IQ test gehad en ik zou graag wat tips krijgen hoe ik me IQ kan verhogen. Ik kreeg destijds een te laag IQ uit de test, omdat ik te veel ging nadenken en op vragen langzaam antwoord gaf. Ik wil nog een keer me IQ laten meten. Kan iemand me helpen hoe me IQ kan trainen/verhogen?

  • Als je puur een indicatie van je IQ wilt, dan kan je de bovenstaande gratis IQ test maken. Wil je een betrouwbaardere waarde, dan zal je een professionele IQ test moeten laten afnemen. Uiteraard is dit niet gratis en kan enkele honderden euro’s kosten. Het is niet mogelijk om je IQ te verhogen door middel van training. Het is wel mogelijk om IQ testen te oefenen, echter dan zal de IQ test niet meer betrouwbaar zijn. Ja je zal dan hoger scoren op een IQ test, echter zegt dit niks over je werkelijke IQ.

 9. Hallo,
  Ik scoor heel consequent 124 op deze test. Zonder de antwoorden te bekijken en meerdere keren gemaakt dus. Ik heb ong een iq van 128, dus dat klopt wel. Mijn zoontje van 9 was nieuwsgierig naar iq testen. Zonder iets uit te leggen, heb ik hem deze laten doen. Zijn score was 116. We hebben geen antwoorden laten zien. Hij wilde de volgende dag kosten wat kost nog eens proberen. Hij had uitgevonden wat hij over het hoofd zag. Blijkbaar heeft hij er diep over nagedacht. Hij kwam op een score van 132. Terwijl ik niet verder kom dan 124. Nu vermoed ik HB bij hem en mijn andere zoontje al geruime tijd. Is dit een reële indicatie? Want dan zou ik verder testen toch overwegen.

  • De iq test op deze pagina is echt een indicatie van het IQ. Het is eigenlijk niet de bedoeling om de test meerdere keren achter elkaar te maken (zeker niet als je de antwoorden hebt gezien). Een IQ van 132 volgens deze test kan aanleiding geven om andere indicatietesten te doen of een officiële iq test te laten afnemen.

   • De antwoorden zijn niet ingezien. En ik heb hem meerdere keren gemaakt, om te kijken of hij consequent bleef. Want vaak zie je dat je makkelijker hoger scoort op gratis testjes. Mijn zoontje had hem even snel op mijn mobiel gedaan, zonder uitleg. Hij zat naast mij en ik heb de leeftijdcategorie ingevoerd. Daarna afgesloten. Dus hij heeft de antwoorden niet ingezien. Maar als hij interesse in iets heeft, gaat hij er echt in op. Hij wilde pertinent nog een keer, omdat hij het maar eigen zeggen nu pas goed begreep. Hij scoorde toen 134 (132 was een foutje). Ik weet dat deze test zo makkelijk nog niet is. Dus ik was heel erg verbaasd. Ik weet wel dat het ook veel lager kan zijn op een echte test. Maar ik neem aan dat het een vrij goede indicatie is, als hij zo consequent blijft bij mij als volwassene.

    • Over het algemeen hebben we goede ervaringen met deze IQ test. He enige echte nadeel van deze gratis IQ test is dat er vrijwel enkel op het performaal IQ getest wordt i.p.v. het verbaal IQ. Maar voor een echte inschatting / indicatie van het IQ dien je een officiële IQ test te maken.

    • Dat klopt, ik heb een vastgesteld gemiddeld IQ van 123 met een enorme PF kloof ten nadele van het performale. Ik scoor dus op deze test 102

 10. De tweede keer kun je hoger scoren dan de eerste keer. Analogieen, syllogismen, en cijferreeksen, ruimtelijk inzicht met diagrammen en puzzels. Iemand met een trauma kan zich minder concentreren want dan voel je je in beslag genomen door iets anders. mensen met een trauma kunnen moeilijker in het hier en nu blijven. Door een laag bloedsuikergehalte kun je je ook moeilijker concentreren. Rust en wat eten. Suiker maakt loom zeggen ze. Is het niet Stanford en binet of Wisc l en ll en heb gehoord dat de Groninger intelligentietest lager uitvalt dan de Stanfort en Binet. Het lijkt wel alsof ze alles sneller kunnen en alles lijkt makkelijker af te gaan zoals het overzicht op het geheel maar ook ervaring speelt een rol hier in. Het zijn vaak van die kwisjes en weet niet of je hier waarde aan kunt hechten. Er is ook zoiets als perfomale intelligentie die aangeboren is, en aangeleerde intelligentie dat is die kennis die hebt opgedaan op school en opleiding. De aangeboren intelligentie geeft aan dat je aanleg kan hebben een academische opleiding te volgen en die met goed resultaat kunt doen. Iemand heeft dus een aangeboren aanleg en dit kan niet gecorrumpeerd worden want het is aangeboren. Het zijn ook de ouders die wat enthousiast zijn en gemotiveerd zijn in de schoolkeuze en niet klakkeloos op de dichtst bijzijnde school doen. Tegen je zin zit je daar zonder dat ouders zich goed op de hoogte laten stellen naar welke school ze naar toe gaan en zonder overleg met het kind maar naar die school sturen die het dichtst bijstaat. . . .

 11. Frappant dat al mijn antwoorden correct zijn, de bandbreedte van mogelijke iq scores 68-139 is, en mijn indicatie iq 130 is. Heeft dit te maken met de tijd die ik genomen hebt om de antwoorden te geven?

   • Aan het einde van de test werd vermeld dat ik geen incorrecte antwoorden had. In ieder geval iets van die strekking. Eveneens de antwoorden doorgelopen en alle gegeven oplossingen kwamen overeen met mijn antwoorden. Heeft het mogelijkerwijs te maken met het feit dat ik de 2e leeftijdscategorie heb geselecteerd, en dat het plafond daar ietwat lager ligt m.b.t deze test?

   • Nu begrijp ik er niets meer van. Zojuist ter verificatie wederom de test gedaan, de 2e leeftijdscategorie geselecteerd, wat schets mijn verbazing? Een score van 180, wederom met de boodschap dat geen enkel antwoord fout was. Is het mogelijk dat ik een andere test maak dan waarover hier wordt gesproken? Het is de test met 30 vragen, 30 minuten de tijd en louter plaatjes, geen woorden. IQ CLASSIFICATION – Upper extreme! All your answers are correct! En daarboven een score van 180, wat uiteraard niet eens in de buurt is van mijn werkelijke IQ.

   • Vraagje; waarom is mijn laatste reactie die was goedgekeurd verwijderd? En waarom is mijn daaropvolgende reactie, welke nog niet was goedgekeurd, niet goedgekeurd? Moet zeggen dat dit enigszins vreemd is. Heb ik dingen aangehaald die het daglicht niet kunnen verdragen?

 12. De test van 30 vragen is niet geschikt om hoogbegaafdheid aan te tonen. 1. Hoogbegaafde mensen kunnen niet goed overweg met meerkeuze vragen, zien vaak meerdere goede antwoorden en raken daarvan in de war. Heb dat zelf in mijn werk als A&O psycholoog vaak meegemaakt. 2. De test heeft een heel beperkte scope, format is steeds hetzelfde, allemaal symbolische vragen, geen taal, geen rekenvragen en geen afwisseling. Zal geen aanspraak doen op de creativiteit en de motivatie van iemand die hoogbegaafd is.

  • Hoogbegaafdheid is inderdaad niet te toetsen met louter abstracte logica, echter het zien van meerdere goede antwoorden in deze test is alleen mogelijk als er sprake is van een misvatting, niet zozeer een foutieve vraagstelling. Kan me niet voorstellen dat bekwaamheid in rekenen een betere indicatie zou blijken dan pure logica daar het voorkennis vereist, iets dat nu juist een verstorende functie zou hebben m.b.t het kwantificeren van rauwe potentie. Taal idem dito. Simplificatie en abstractie egaliseren het speelveld.

   • “Simplificatie en abstractie egaliseren het speelveld”. Mooi gezegd.

    Mijn score ligt op 76 en daarmee zou ik volgens deze test binnen de categorie zwakbegaafd vallen. Wel, ik had inderdaad 11 fouten. 1 fout merkte ik te laat op, die kon ik niet herstellen. Na vergelijking met de goede antwoorden begreep ik er nog eentje. Resteren dus 9 reeksen waarvan mij de “pure logica” volstrekt ontgaat. En die had ik er ook niet uitgehaald als ik mijn tijd volledig had benut (nu was ik na 20 minuten klaar).
    Ik vond de test nogal eentonig en weinig aansprekend.

    Zwakbegaafdheid dus. Ik moet er wel even aan wennen, na een academische juridische opleiding en een loopbaan van 20 jaar bij een universiteit en de rijksoverheid.

    (een arbeidspsychologisch onderzoek schatte me in het voorjaar van 2020 als ‘waarschijnlijk hoogbegaafd’ in. Het onderzoek behelsde meerdere onderdelen van een IQ-test, waarbij de moeilijkste test mij het beste afging).

    Misschien heeft Gerben Ferwerda toch gelijk en is deze indicatieve test te eenzijdig om zelfs maar een reele indicatie van het IQ te geven? Een geval van oversimplificatie dus?

 13. Ik denk dat een IQ test enkel en alleen betrouwbaar is als je de vragen op niveau van hoogst behaalde onderwijs attest/diploma zou kunnen uitvoeren. Hoe oneerlijk zou het zijn als iemand die tijdens zijn hogere middelbare + latere hogere studies logischerwijs een veel hogere score kan halen dan bijvoorbeeld iemand die enkel basisonderwijs + lager middelbaar onderwijs genoten heeft? Iemand die hoger middelbaar gevolgd heeft en hogere studies heeft sowieso al veel meer kennis opgedaan om logisch en abstract na te denken dan een gewone beroepsopleiding toch?

  Je mag geen 2 keer de zelfde test uit voeren omdat je het dan al eens gedaan hebt en dan worden je scores hoger,maar dat is toch onzin want mensen die hogere studies gevolgd hebben zijn daar toch ook reeds op voorbereid op z’on testen? Corrigeer me indien ik er naast zit, maar volgens mij kan dit niet 100% correct verlopen indien mensen zonder voorkennis dit moeten uitvoeren. Mensen met voorkennis van algemene vakken kunnen zich hier aan veel betere scores verwachten is mijn vaststelling.

 14. Ik heb zelf een IQ 118 gescoord. Wat dan bovengemiddeld is. Ik heb zelf maar vmbo gedaan vroeger, (kader) niet bijster hoog, maar dit kwam door omstandigheden.

 15. Jammer dat ik een aantal vragen heb overgeslagen die ik later nog eens wilde bekijken, maar na afronding van de laatste vraag kreeg ik die gelegenheid niet met nog zo’n 13 minuten op de teller.

 16. Dus deze test hangt niet van de tijd af in de berekening? Ik had maar 2 foute antwoorden, en een zag ik meteen erna, met 5 minuten over, maar score was 124? Mijn zoon heeft een gemeten IQ van rond de 150, WISC extended norms en mijn vader over de 160. Deze quiz klopt dus niet… met een of twee foute antwoorden de uiteindelijke score moet meer liggen rond de 140. Of wordt de tijd over gedokt en gerekent als lage processing speed? Ook, de overgeslagen vragen komen niet op als tweede kans. Dat moet er wel even bij worden gezet.

 17. `Beste zobegaafd,
  Zojuist heb ik de IQ-test gemaakt. Hieruit kwam naar mijn mening een vreemd resultaat. Ik zit momenteel in 6 VWO en zal volgend jaar naar de Universiteit gaan. Er kwam namelijk uit het resultaat dat ik zwak begaafd was.
  Ik hoor graag van u.
  Mvg. Eefje Bernsten

  • Hier hetzelfde, zonder moeite VWO en universiteit afgerond maar volgens deze test (bijna) zwakbegaafd. Het zal er wel mee te maken hebben dat mijn studie vrijwel niets met ruimtelijk inzicht van doen had.

 18. De test hierboven meet alleen het ruimtelijk inzicht. Cijfermatig en verbale intelligentie wordt niet bevraagd. Deze test is dan ook zéér incompleet. Als je een indicatie wil hebben moet je niet maar 1 soort IQ meten, namelijk alléén ruimtelijk. Ik vind dit geen test die een goed beeld geeft, ook geen indicatie. Dan krijg je inderdaad dat sommige mensen “zwakbegaafd” testen, omdat hun IQ op talig of cijfermatig gebied bevind en dat wordt helemaal niet gemeten.

  • Intelligentie word bepaald door de capaciteit van je ‘werkgeheugen’. Door een hogere capaciteit is men in staat om bv hogere wiskunde te begrijpen/toe te passen, grotere cijferreeksen vast te houden om mee te werken en ruimtelijke chaos sneller te ontcijferen.
   Een test voor alleen ruimtelijk inzicht is dus wel degelijk een indicatie voor intelligentie. Het is eigenlijk een indicatie voor de capaciteit van je werkgeheugen waarop je intelligentieniveau is gebaseerd.

   Maar goed, ik ben slechts een ambachtsman… geen wetenschapper. Dus ik lul af en toe ook gewoon maar wat uit mijn nek. 😉

   Groet Mitch

 19. Ik had 2 vragen fout en had er voor 2 geen tijd meer dus had in totaal 4 vragen fout van de 30 en heb een IQ van 80 volgens jullie terwijl ik op de universiteit zit. Lekker zonde van mijn tijd zo’n test.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant