Waar kan ik een IQ test laten afnemen?

Vraag en AntwoordCategory: IntelligentieWaar kan ik een IQ test laten afnemen?
Marieke de Vos asked 10 maanden ago

Waar kan ik het beste een IQ test laten afnemen? Zijn er bepaalde plaatsen waar ik een iq test het best kan laten afnemen? Maakt het nog uit bij wie ik een IQ test laat uitvoeren?

1 Answers
zobegaafd Staff answered 9 maanden ago

Er zijn verschillende locaties waar je een IQ test kunt laten afnemen. Eén van de bekendste plekken waar je terecht kunt om je IQ te laten meten, is bij een psychiater. Zorg dan wel dat je bij iemand bent die de test officieel mag afnemen. Ook bij andere officiële instanties kun je vaak terecht voor een IQ test.

Behalve bij officiële instanties, is het ook soms mogelijk om een IQ test af te laten nemen op school. De schoolpsychiater kan dit dan doen. Dit is niet altijd mogelijk en zeer afhankelijk van de school zelf. Niet alle scholen zullen deze optie bieden.

Online kun je ook een online IQ test afnemen, maar houd er rekening mee dat deze lang niet altijd even betrouwbaar is. Ook zijn de omstandigheden wanneer je een test thuis doet niet te vergelijken met die bij een officiële instantie. Hetzelfde geldt voor de IQ test die je via de tv kunt doen.

Your Answer