Waar kan ik een IQ test laten afnemen?

Er zijn verschillende locaties waar je een IQ test kunt laten afnemen. Eén van de bekendste plekken waar je terecht kunt om je IQ te laten meten, is bij een psychiater. Zorg dan wel dat je bij iemand bent die de test officieel mag afnemen. Ook bij andere officiële instanties kun je vaak terecht voor een IQ test.

Behalve bij officiële instanties, is het ook soms mogelijk om een IQ test af te laten nemen op school. De (school)psycholoog kan dit dan doen. Dit is niet altijd mogelijk en zeer afhankelijk van de school zelf. Niet alle scholen zullen deze optie bieden.

Online kun je ook een online IQ test afnemen, maar houd er rekening mee dat deze lang niet altijd even betrouwbaar is. Ook zijn de omstandigheden wanneer je een test thuis doet niet te vergelijken met die bij een officiële instantie. Hetzelfde geldt voor de IQ test die je via de tv kunt doen.

Esther Bekker
Esther Bekker is orthopedagoog en expert op het gebied van intelligentie en intelligentietesten. Zij kent alle ins en outs van kinderen en volwassenen die hier inzicht in willen krijgen. Door beter te begrijpen op welke manieren intelligentie invloed heeft op dagelijkse taken, leer je hier beter mee omgaan en kun je elke dag het maximale uit jezelf halen. Met haar kennis waarborgt zij de kwaliteit van de categorie intelligentie op Zobegaafd en leert zij lezers hun eigen zwaktes en sterktes te herkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in