Waar kan ik een IQ test laten afnemen?

Er zijn verschillende locaties waar je een IQ test kunt laten afnemen. Eén van de bekendste plekken waar je terecht kunt om je IQ te laten meten, is bij een psychiater. Zorg dan wel dat je bij iemand bent die de test officieel mag afnemen. Ook bij andere officiële instanties kun je vaak terecht voor een IQ test.

Behalve bij officiële instanties, is het ook soms mogelijk om een IQ test af te laten nemen op school. De (school)psycholoog kan dit dan doen. Dit is niet altijd mogelijk en zeer afhankelijk van de school zelf. Niet alle scholen zullen deze optie bieden.

Online kun je ook een online IQ test afnemen, maar houd er rekening mee dat deze lang niet altijd even betrouwbaar is. Ook zijn de omstandigheden wanneer je een test thuis doet niet te vergelijken met die bij een officiële instantie. Hetzelfde geldt voor de IQ test die je via de tv kunt doen.

zobegaafd
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here