Intelligentie Waar kan ik een IQ test laten afnemen?

Waar kan ik een IQ test laten afnemen?

Er zijn verschillende locaties waar je een IQ test kunt laten afnemen. Eén van de bekendste plekken waar je terecht kunt om je IQ te laten meten, is bij een psychiater. Zorg dan wel dat je bij iemand bent die de test officieel mag afnemen. Ook bij andere officiële instanties kun je vaak terecht voor een IQ test.

Behalve bij officiële instanties, is het ook soms mogelijk om een IQ test af te laten nemen op school. De (school)psycholoog kan dit dan doen. Dit is niet altijd mogelijk en zeer afhankelijk van de school zelf. Niet alle scholen zullen deze optie bieden.

Online kun je ook een online IQ test afnemen, maar houd er rekening mee dat deze lang niet altijd even betrouwbaar is. Kijk voor een betrouwbare online IQ test hier. Opgelet: de omstandigheden wanneer je een test thuis doet, zijn niet te vergelijken met die bij een officiële instantie. Hetzelfde geldt voor de IQ test die je via de tv kunt doen.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

2 REACTIES

  1. Als je 12 jaar bent en je hebt een IQ test gedaan en toen was de uitslag 65, kan je dezelfde test gebruiken na 10 jaar? Is er een grote kans dat het IQ binnen 10 jaar veranderd is? Ik ben nu volwassen en ben 22 jaar oud.

    • Interessante vraag! Tot enige tijd geleden ging iedereen er vanuit dat het IQ redelijk constant blijft gedurende je leven. Uit wat recenter onderzoek blijkt dat dit toch niet helemaal waar is:

      In dit onderzoek testten ze in 2004 33 tieners (19 jongens en 14 meisjes), toen ze 12 tot 16 jaar oud waren, en opnieuw in 2008, toen ze 15 tot 20 jaar oud waren. Elke keer maakte de tieners IQ-testen die hun verbale en non-verbale vaardigheden maten. De testresultaten onthulden significante veranderingen: tussen hun eerste tests en hun tweede, stegen of daalden de verbale IQ-scores van de tieners met maximaal 20 punten (op een schaal waarvan het gemiddelde 100 is). Sommige tieners verbeterden of daalden in alleen hun verbale of non-verbale vaardigheden of verbeterden in het ene gebied en daalden in het andere. Bron: https://dx.doi.org/10.1038%2Fnature10514 .

      Oftewel er is inderdaad een kans dat je IQ in die 10 jaar is veranderd, zowel positief als negatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant