ADHD & ADD LTO3 een alternatief voor Ritalin?

LTO3 een alternatief voor Ritalin?

Er zijn veel vragen van mensen met ADD / ADHD of LTO3 een goed alternatief kan zijn voor Ritalin. We kunnen direct vaststellen, dat LTO3 voor veel mensen met ADD en ADHD een goede ondersteuning biedt. Het helpt ook goed bij stress, angststoornissen, depressies en bij burn-outs. In Canada wordt het middel al meer dan 10 jaar gebruikt. In Europa is het de laatste jaren sterk in opkomst. Het is echter nog niet zo bekend. Het is echter niet vreemd, dat er zoveel vragen over komen. Het voordeel van LTO3 is, dat het binnen een half uur werkt en dan voor een periode van 8 tot 12 uur actief is. Het medicijn kent geen bijwerkingen en ook geen wisselwerkingen bij het gebruik van andere medicijnen.

LTO3 en ADHD en ADD

LTO3 bestellen
LTO3 bestellen? LTO3 kun je hier kopen!

LTO3 is een natuurlijk middel. Het blijkt zeer effectief bij klachten rondom aandachtsproblemen, concentratiegebrek, overbelasting, hyperactiviteit, stress, overprikkeling en ook bij nervositeit en rusteloosheid. Klachten welke mensen met ADHD en ADD veel ervaren. In Canada wordt het middel al vele jaren met succes gebruikt om ADD en ADHD te gebruiken. In Europa zijn er nu ook steeds meer mensen welke hier voor kiezen. Steeds meer therapeuten en coaches geven het aan hun patiënten en cliënten. In Nederland is er tegenwoordig ook een leverancier voor LTO3. Uit bijzonder vele ervaringen is gebleken dat mensen welke kampen met ADHD en ADD juist veel profijt hebben bij het gebruik van LTO3.

De voordelen van LTO3 ten opzichte van Ritalin

Ritalin is het geneesmiddel wat veel mensen met ADD en ADHD voorgeschreven krijgen in ons land. Een nadeel is, dat er bijwerkingen kunnen ontstaan. Bij LTO3 is het niet mogelijk, dat er bijwerkingen ontstaan. Het middel kan al gebruikt worden bij kinderen vanaf 3 jaar en ouder. Het is ook zo, dat er geen wisselwerkingen zijn (tenminste nog niet bekend zijn) met andere medicamenten en medicijnen. Het is bekend, dat zowel Concerta als Ritalin een rebound effect kennen. Het houdt in, dat de klachten na het gebruik van de medicijnen vaak erger zijn nadat men met het middel stopt. LTO3 kent dit effect niet op mensen.

Tevens is het een middel wat zeer snel begint te werken. Binnen een half uur kickt het in en begint het te werken. Vervolgens zal het een positief effect hebben voor 8 tot 12 uur. Het is te vergelijken met het middel Concerta. In tegenstelling tot Concerta is LTO3 compleet natuurlijk. Mensen geven aan, dat hun concentratie verbeterd, ze alles meer helder zien en zich minder chaotisch voelen. Mensen voelen zich ook beter en minder gestresst. Iets wat natuurlijk ook bijzonder prettig en aangenaam is.

De voordelen in het kort van LTO3

Graag geven we je een kort overzicht om snel te zien welke voordelen LTO3 biedt. Het gaat om:

 • Het is een 100% natuurlijk product
 • Het middel werkt binnen een half uur
 • Het middel werkt voor 8 tot 12 uur gedurende de hele dag
 • Er zijn geen bijwerkingen bekend
 • Er zijn geen wisselwerkingen met andere medicaties bekend
 • Er is geen rebound effect, wat bij Ritalin en Concerta wel kan voorkomen
 • Het middel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud
 • Het helpt het immuunsysteem te versterken
 • Enkele andere positieve effecten: De concentratie verbeterd, men is minder chaotisch, men kan helderder nadenken, de stemming verbetert, de hyperactiviteit neemt af en ook de impulsiviteit neemt af.
 • Het vermindert angsten. Ook verslavingsdrang neemt af en het helpt bij een burn-out.

LTO3 en serotonine en dopamine

De natuurlijke elementen in LTO3 zorgen voor hogere serotonine en dopamine neurotransmitters. De stof dopamine helpt bij het zorgen van een gevoel van gelukzaligheid. Het zet ook aan bij het ondernemen van activiteiten. Serotonine is een element welke helpt bij het kalmeren van je zenuwen. Het helpt om stress, angsten en spanningen te verlagen. Ook helpt het bij het verminderen van nervositeit. Het helpt om de psychische belastingen te verlagen.

Bij kinderen welke lichamelijk onrustig zijn en ADHD hebben is het juist LTO3 welke voor een zeer rustgevend en kalmerend effect kan zorgen. Het kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Werkt LTO3 bij iedereen?

Het klink allemaal nog voorspoedig en goed. Het is echter de vraag of het middel ook bij iedereen werkt. Het is jammer genoeg gebleken, dat het middel niet bij iedereen werkt. Het werkt bij ongeveer 70% van alle mensen welke ADD en ADHD hebben. Het is dus een groep van 30% waar het middel niet werkt. Het is niet iets specifieks wat alleen voor dit medicijn geldt. Het is iets wat voor alle medicijnen en middelen geldt. Er zijn mensen waarbij een specifiek medicijn simpelweg niet aanslaat. Het is vaak niet duidelijk waardoor dit wel of niet komt. Voor de mensen waar het wel aanslaat zijn er gelukkig veel goede verhalen.

Ook de coaches, doktoren en psychologen zijn steeds positiever over het gebruik van LTO3. Ze kiezen voor dit middel in plaats van voor een farmaceutisch medicijn. Het biedt vele voordelen, zoals we hierboven al genoemd hebben.

Bij ongeveer 95% van de mensen welke LTO3 gebruiken zorgt het voor een positief resultaat. De mate van de sterkte van het middel is trouwens verschillend per persoon. Het is belangrijk om na een paar weken een effect te merken. Is dit niet het geval dan zal je de dosis moeten verhogen. Uiteindelijk kun je pas na een zestal tot achttal weken een definitieve conclusie trekken.

Waar kun je LTO3 krijgen?

Het is mogelijk om het middel via SmartVital online te bestellen. SmartVital verkoopt de standaard LTO3, maar ook LTO3 No Taste. Het effect van dit medicijn is precies hetzelfde, maar de structuur van het visextract is wel iets anders. Hierdoor heeft het medicijn geen smaak. Het is echter goed om het gebruik van LTO3 eerst met uw arts te bespreken. Zijn er alternatieven? En hoe goed of hoe slecht is Ritalin of Concerta nu eigenlijk voor u? Uiteindelijk bent u natuurlijk zelf de partij welke beslist en voor welke van de middelen u kiest.

Natuurlijk is het pas na jouw eigen persoonlijke ervaring of je kunt beslissen of LTO3 een middel is welke voor jou werkt en jou uitkomst biedt. Geef het een eerlijke kans en ontdek hoe het middel bij jou werkt. Eerst nog wat ervaringen lezen? Lees dan de reacties onder ons algemene artikel over LTO3.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

9 REACTIES

  • Advies is om de LTO3 de eerste 2 weken elke dag in te nemen. Zo kan het lichaam zich goed instellen op de LTO3, daarna kun je het naar behoefte en eigen inzicht innemen.

 1. Ik slik al 10 jaar. Ik zit nu op mijn max van 15 tabletten van 10mg per dag, omdat ik hart klachten krijg gaan de artsen mijn ritalin afbouwen per dag tot ik op 0 zit
  Ik ben hier erg nerveus en gestrest onder. Ik lees gelukkig veel goede berichten over lto3. Wordt dit ook vergoed door de zorgverzekeraar? Graag hoor ik of iemand dit weet.

  • Hi Sharon,

   Het wordt sowieso niet vergoedt vanuit de basisverzekering, omdat LTO3 geen officieel geregistreerd middel is, wordt het eigen door vrijwel geen enkele zorgverzekeraar vergoed. Er gaan geruchten dat PNOzorg het middel wel vergoeden vanuit een aanvullende verzekering, maar of ze dit nog steeds doen weet ik niet. Misschien kan je even bellen om hier achter te komen.

  • LTO3 kan gewoon genomen worden tijdens de zwangerschap (en bij het geven van borstvoeding). Het advies is wel om dit nog even met je arts te overleggen.

 2. Goede avond,
  Ik was benieuwd heeft het invloed op je rijgedrag? Is het gewoon veilig te gebruiken tijdens het rijden?

  Alvast bedankt.
  Groetjes Sandra

  • Beste Juut. Allereerst is het belangrijk dat je dit allereerst bespreekt met jouw begeleider omdat je zult stoppen met een chemische samenstelling medicijn, en dit kan “afkick” gevolgen hebben. De werking for LTO3 werkt niet voor iedereen hetzelfde, er zijn mensen die het pas beginnen te merken na een maand, andere na een paar dagen. Ik denk dat het belangrijk is om dit goed voor te bereiden, misschien in een vakantie, lang weekend. Maar weet dat omdat het een natuurlijk middel is u ook aan de andere factoren moet denken, gezond eten, sporten, en goed slapen. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant