Top 10 beste mindfulness boeken

1
420
Mindfulness boeken

Mindfulness is een manier om je volledig te richten op het heden. De zorgen over het verleden en de toekomst worden aan de kant geschoven en er wordt volledig genoten van het moment. Iedereen kan mindfulness aanleren en daarom zijn er ook een groot aantal boeken over dit onderwerp te vinden. De tien beste boeken over mindfulness vind je in dit artikel.

1) Voluit leven

Voluit leven
Dit mindfulness boek, geschreven door Ernst Bohlmeijer, geeft een inspirerende kijk op het onderwerp mindfulness. Het boek is perfect voor iedereen die het leven als onbevredigend ervaart of moeite heeft met het accepteren van het dagelijkse leven. Aan de hand van oefeningen en praktijkvoorbeelden wordt je geholpen om mindfulness te integreren in je dagelijkse leven. Hierdoor leer je eenvoudiger dingen te accepteren zoals ze zijn. Lezers geven aan dat het boek niet alleen inspirerend is, maar ook erg toegankelijk voor iedereen. Het boek wordt bovendien geleverd met CD, waar een aantal handige mindfulness oefeningen op staan. ‘Voluit leven’ is absoluut een aanrader voor iedereen die mindfulness wilt toevoegen aan zijn/haar leven.

Meer informatie over “Voluit leven

2) Mindfulness – Voor een gelukkig leven

Mindfulness - voor een gelukkig leven
Mindfulness is geschreven door ervaringsdeskundige Nhat Hahn. Het boek geeft de lezers een geweldige mogelijkheid om mindfulness toe te voegen aan hun leven. Het belang van aandachtig leven komt meerdere keren terug en is een rode draad in dit inspirerende boek. Het boek beschikt niet alleen over veel praktijkvoorbeelden en theorie, maar ook oefeningen zijn terug te vinden. Alle oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh zijn toegevoegd aan het boek. Deze oefeningen en meditaties zijn in de afgelopen 60 jaar ontwikkeld met de hulp van een meditatiegemeenschap. Alleen voor de oefeningen is het boek het daarom al meer dan waard. De oefeningen zijn praktisch toepasbaar, net als alle adviezen die je terug zal vinden in dit bijzondere boek.

Meer informatie over “Mindfulness – Voor een gelukkig leven

3) Stilzitten als een kikker

Stilzitten als een kikker
Net als volwassenen hebben ook kinderen hun eigen problemen. Ze hebben moeite met aandacht, concentratie en het omgaan met bepaalde gevoelens. ‘Stilzitten als een kikker’ is een perfect boek om kinderen te helpen met de problemen die ze meemaken. Mindfulness wordt op een passende manier uitgelegd aan de kinderen. Het boek staat boordevol met verhaaltjes en praktijkvoorbeelden. Het boekje biedt bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen voor drukke kinderen.

Van de Nederlandse editie zijn inmiddels al ruim 35.000 exemplaren verkocht en dit worden er zeker nog meer. Het boekje is ideaal voor ouders die te maken hebben met drukke kinderen of kinderen die last hebben van concentratieproblemen. Bovendien is het boek erg toegankelijk en ook voor kinderen eenvoudig te begrijpen.

Meer informatie over “Stilzitten als een kikker

4) Traumasporen

Traumasporen
Hoewel het niet de complete focus is van het boek, speelt mindfulness toch een redelijke rol in het boek ‘Traumasporen’. Dit boek is er speciaal voor iedereen die traumatische ervaringen heeft meegemaakt of ze nog dagelijks meemaakt. Het leert je om op de juiste manier met deze ervaringen om te gaan. Het boek telt ruim 570 pagina’s en is daarmee een stuk uitgebreider dan andere boeken.

Mindfulness is één van de methodes die gebruikt wordt om te leren omgaan met traumatische ervaringen, verslavingen, misbruik en nog veel meer andere zaken. Het boek is minder vrolijk dan andere boeken, maar de informatie die je ervoor terug krijgt maakt dit meer dan goed. Praktijkvoorbeelden komen veel voor in het boek, waardoor het je een stuk gemakkelijker wordt gemaakt om je te meten aan het boek.

Voor iedereen die te maken heeft/heeft gehad met traumatische ervaringen, is dit boek zeker een aanrader.

Meer informatie over “Traumasporen

5) The power of now

The power of now
Dit Engelstalige boek is al een aantal jaren op de markt. In 2001 werd het boek ‘The Power of Now’ namelijk al geïntroduceerd en is het tot op de dag van vandaag een inspiratie voor vele mensen. De schrijver Eckhart Tolle, neemt je mee op een reis naar het bereiken van het mindfulness. De rode draad in het boek is duidelijk: Leven in het nu.

Hoewel het boek erg theoretisch oogt, is het zeker erg toegankelijk voor iedereen. Eckhart Tolle maakt gebruik van eenvoudige taal en zorgt voor een duidelijke vragenopzet. Hierdoor is de boodschap helder en op een eenvoudige manier te implementeren. Voor iedereen die zijn/haar manier van denken op een positieve wijze wil beïnvloeden, is ‘The Power of Now’ een ideaal boek.

 

Meer informatie over “The power of now

6) Op naar geluk

Op naar geluk
‘Op naar geluk’ is een boek dat je leert om op de juiste manier op zoek te gaan naar geluk. Het geluksgevoel dat je krijgt van materiële zaken als bijvoorbeeld een auto of een nieuwe televisie, is vaak van korte duur. Toch zijn veel mensen via deze weg nog op zoek naar geluk. Dit boek laat je echter zien dat er een veel betere manier is om geluk voor jezelf en anderen te creëren.

Het boek is erg persoonlijk geschreven, heeft een duidelijke boodschap en een goed gemotiveerd verhaal. De presentatie is van hoge kwaliteit, waardoor het boek eenvoudig en op een leuke manier te lezen is. Het boek is geen stappenplan om je weer een nieuw geluksgevoel te laten ervaren, maar geeft een complete visie op het verkrijgen van duurzaam geluk. Een ideaal boek voor iedereen die op zoek is naar een blijvend geluksgevoel in combinatie met mindfulness.

Meer informatie over “Op naar geluk

7) Mindfulness – Mark Williams

Mindfulness
Niet een erg originele titel van het boek, maar wel een boek met een erg inspirerende inhoud. ‘Mindfulness’ is een boek dat zich voornamelijk richt op de praktijk achter mindfulness. Problemen en symptomen worden aangestipt en er worden vervolgens praktische oplossingen gegeven. Op deze manier wordt o.a. stress, vermoeidheid, angst en nog veel meer aangepakt bij de kern.

De gedachte achter het boek is wetenschappelijk bewezen, wat natuurlijk zorgt voor extra vertrouwen. Bovendien is er een 8-weken oefenprogramma toegevoegd aan het boek. Hierdoor is het boek absoluut de moeite waard voor iedereen die graag aan de slag wilt gaan met mindfulness.

 

Meer informatie over “Mindfulness

8) Mindfulness voor beginners

Mindfulness voor beginners
Misschien niet het meest uitgebreide en geavanceerde boek op het gebied van mindfulness, maar wel een boek dat erg geschikt is voor iedereen die nog geen ervaring heeft op dit gebied. ‘Mindfulness voor beginners’ geeft je een theoretisch inzicht in wat mindfulness precies is en waarom het steeds populairder wordt. Het laat je duidelijk zien dat mindfulness kan helpen bij stress, angsten, slaapproblemen en nog veel meer.

Bij het boek wordt ook een oefenprogramma geleverd. Op deze cd staan 5 meditaties. Ook zijn er andere oefeningen toegevoegd die je helpen bij het eten, proeven, ruiken enzovoorts. Zeker geen boek met een erg inspirerende inhoud, maar zeker handig voor de beginners.

 

Meer informatie over “Mindfulness voor beginners

9) Uit je hoofd, in het leven

Uit je hoofd, in het leven
Net als veel andere boeken die gericht zijn op mindfulness, is ook dit een boek die je leert om in het heden te leven. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk in het moment zelf te leven en er het maximale uit te halen. Het boek geeft een duidelijke boodschap en is gebaseerd op een goede therapie.

Dankzij het boek leer je eenvoudiger angsten te overwinnen en minder negatief te denken. Het boek is voornamelijk gericht op mindfulness en dit is dan ook een rode draad in het boek zelf. Het boek staat bekend als inspirerend, toegankelijk en vooral erg overzichtelijk. Het is wel goed om vooraf al enige voorkennis te hebben van het onderwerp voordat je aan het boek begint. Hierdoor lees je het boek een stuk eenvoudiger door.

Meer informatie over “Uit je hoofd, in het leven

10) Klein boekje vol mindfulness

Klein boekje vol mindfulness
Om de top 10 compleet te maken hebben we tot slot nog een klein boekje met een aantal handige tips, oefeningen en inspirerende quotes om mindfulness op een leuke manier toe te voegen aan je dagelijkse leven. Hoewel het boekje qua omvang inderdaad niet erg groot is, is de inhoud vrij uitgebreid. Met bijna 200 pagina’s krijg je een goed inzicht van hoe mindfulness precies werkt en hoe jij het zelf ook kunt toevoegen aan je leven. Het is niet het meest inspirerende boek, maar wel erg praktisch toepasbaar.

 

Meer informatie over “Klein boekje vol mindfulness

Tot slot

We hebben een compleet overzicht gegeven van de beste mindfulness boeken van dit moment. Veel boeken pakken mindfulness vanuit verschillende hoeken aan en dit zorgt ervoor dat niet ieder boek voor iedereen geschikt is. Het is daarom van belang om te kiezen voor een boek dat perfect past bij jouw situatie.

Mindfulness voor kinderen werkt bijvoorbeeld een stuk anders dan voor volwassenen. Maar ook beginners zijn beter uit bij mindfulness boeken die nog niet te diep in gaan op de stof. Maak een passende keuze voor één van de bovenstaande boeken en geniet van al het moois dat mindfulness ook voor jou kan betekenen. Op zoek naar meer boeken over mindfulness?

Meer boeken over mindfulness

1 REACTIE

  1. Een mindfulness boek aanrader vind ik het boek “Het kleine boek vol mindfulness” van Tiddy Rowan. In dit boek over mindfulness staan meer dan 150 tips, oefeningen en andere inspirerende quotes. Dit mindfulness boek is door zijn opzet (tips, oefeningen etc) erg concreet en als lezer kan je echt wat met dit boek. Mijn advies is als je echt met mindfulness aan de slag wilt je dit boek moet lezen. Andere boeken met het onderwerp mindfulness zijn vaak erg zweverig en vaak denk je als je het boek uit hebt “wat moet ik hier nou mee”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here