Boekentips Top 10 beste mindfulness boeken 2024

Top 10 beste mindfulness boeken 2024

Mindfulness is een manier om je volledig te richten op het heden. De zorgen over het verleden en de toekomst worden aan de kant geschoven en er wordt volledig genoten van het moment. Iedereen kan mindfulness aanleren en daarom zijn er ook een groot aantal boeken over dit onderwerp te vinden. De tien beste boeken over mindfulness 2024 en twee online mindfulness cursussen vind je in dit artikel.

Top 10 mindfulness boeken

1) Voluit leven

Voluit levenDit mindfulness boek, geschreven door Ernst Bohlmeijer, geeft een inspirerende kijk op het onderwerp mindfulness. Het boek is perfect voor iedereen die het leven als onbevredigend ervaart of moeite heeft met het accepteren van het dagelijkse leven. Aan de hand van oefeningen en praktijkvoorbeelden wordt je geholpen om mindfulness te integreren in je dagelijkse leven. Hierdoor leer je eenvoudiger dingen te accepteren zoals ze zijn. Lezers geven aan dat het boek niet alleen inspirerend is, maar ook erg toegankelijk voor iedereen. Het boek wordt bovendien geleverd met CD, waar een aantal handige mindfulness oefeningen op staan. ‘Voluit leven’ is absoluut een aanrader voor iedereen die mindfulness wilt toevoegen aan zijn/haar leven.

Meer informatie over “Voluit leven”

2) Mindfulness – Voor een gelukkig leven

Mindfulness - voor een gelukkig levenMindfulness (voor een gelukkig leven) is geschreven door ervaringsdeskundige Nhat Hahn. Het boek geeft de lezers een geweldige mogelijkheid om mindfulness toe te voegen aan hun leven. Het belang van aandachtig leven komt meerdere keren terug en is een rode draad in dit inspirerende boek. Het boek beschikt niet alleen over veel praktijkvoorbeelden en theorie, maar ook oefeningen zijn terug te vinden. Alle oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh zijn toegevoegd aan het boek. Deze oefeningen en meditaties zijn in de afgelopen 60 jaar ontwikkeld met de hulp van een meditatiegemeenschap. Alleen voor de oefeningen is het boek het daarom al meer dan waard. De oefeningen zijn praktisch toepasbaar, net als alle adviezen die je terug zal vinden in dit bijzondere boek.

Meer informatie over “Mindfulness – Voor een gelukkig leven

3) Stilzitten als een kikker

Stilzitten als een kikkerNet als volwassenen hebben ook kinderen hun eigen problemen. Ze hebben moeite met aandacht, concentratie en het omgaan met bepaalde gevoelens, zijn some angstig of zijn zelfs autistisch. ‘Stilzitten als een kikker’ is een perfect boek om kinderen te helpen met de problemen die ze meemaken. Mindfulness wordt op een passende manier uitgelegd aan de kinderen. Het boek staat boordevol met verhaaltjes en praktijkvoorbeelden. Het boekje biedt bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen voor drukke kinderen.

Van de Nederlandse editie zijn inmiddels al ruim 35.000 exemplaren verkocht en dit worden er zeker nog meer. Het boekje is ideaal voor ouders die te maken hebben met drukke kinderen of kinderen die last hebben van concentratieproblemen. Bovendien is het boek erg toegankelijk en ook voor kinderen eenvoudig te begrijpen.

Meer informatie over “Stilzitten als een kikker

4) Traumasporen

TraumasporenHoewel het niet de complete focus is van het boek, speelt mindfulness toch een redelijke rol in het boek ‘Traumasporen’ van Bessel van der Kolk. Dit boek is er speciaal voor iedereen die traumatische ervaringen heeft meegemaakt of ze nog dagelijks meemaakt. Het leert je om op de juiste manier met deze ervaringen om te gaan. Het boek telt ruim 570 pagina’s en is daarmee een stuk uitgebreider dan andere boeken. Om heel eerlijk te zijn is dit een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen omtrent trauma anno 2024.

Mindfulness is één van de methodes die gebruikt wordt om te leren omgaan met traumatische ervaringen, verslavingen, misbruik en nog veel meer andere zaken. Het boek is minder vrolijk dan andere boeken, maar de informatie die je ervoor terug krijgt maakt dit meer dan goed. Praktijkvoorbeelden komen veel voor in het boek, waardoor het je een stuk gemakkelijker wordt gemaakt om je te meten aan het boek.

Voor iedereen die te maken heeft/heeft gehad met traumatische ervaringen, is dit boek zeker een aanrader.

Meer informatie over “Traumasporen

5) The power of now

The power of nowDit Engelstalige boek is al een aantal jaren op de markt. In 2001 werd het boek ‘The Power of Now’ namelijk al geïntroduceerd en is het tot op de dag van vandaag een inspiratie voor vele mensen. De schrijver Eckhart Tolle, neemt je mee op een reis naar het bereiken van het mindfulness. De rode draad in het boek is duidelijk: Leven in het nu.

Hoewel het boek erg theoretisch oogt, is het zeker erg toegankelijk voor iedereen. Eckhart Tolle maakt gebruik van eenvoudige taal en zorgt voor een duidelijke vragenopzet. Hierdoor is de boodschap helder en op een eenvoudige manier te implementeren. Voor iedereen die zijn/haar manier van denken op een positieve wijze wil beïnvloeden, is ‘The Power of Now’ een ideaal boek.

Meer informatie over “The power of now

 

 

6) Op naar geluk

Op naar geluk‘Op naar geluk’ is een boek dat je leert om op de juiste manier op zoek te gaan naar geluk. Het geluksgevoel dat je krijgt van materiële zaken als bijvoorbeeld een auto of een nieuwe televisie, is vaak van korte duur. Toch zijn veel mensen via deze weg nog op zoek naar geluk. Dit boek laat je echter zien dat er een veel betere manier is om geluk voor jezelf en anderen te creëren.

Het boek is erg persoonlijk geschreven, heeft een duidelijke boodschap en een goed gemotiveerd verhaal. De presentatie is van hoge kwaliteit, waardoor het boek eenvoudig en op een leuke manier te lezen is. Het boek is geen stappenplan om je weer een nieuw geluksgevoel te laten ervaren, maar geeft een complete visie op het verkrijgen van duurzaam geluk. Een ideaal boek voor iedereen die op zoek is naar een blijvend geluksgevoel in combinatie met mindfulness.

Meer informatie over “Op naar geluk

7) Mindfulness – Mark Williams

MindfulnessNiet een erg originele titel van het boek, maar wel een boek met een erg inspirerende inhoud. ‘Mindfulness’ is een boek dat zich voornamelijk richt op de praktijk achter mindfulness. Problemen en symptomen worden aangestipt en er worden vervolgens praktische oplossingen gegeven. Op deze manier wordt o.a. stress, vermoeidheid, angst en nog veel meer aangepakt bij de kern.

De gedachte achter het boek is wetenschappelijk bewezen, wat natuurlijk zorgt voor extra vertrouwen. Bovendien is er een 8-weken oefenprogramma toegevoegd aan het boek. Hierdoor is het boek absoluut de moeite waard voor iedereen die graag aan de slag wilt gaan met mindfulness.

Meer informatie over “Mindfulness

 

 

8) Mindfulness voor beginners

Mindfulness voor beginnersMisschien niet het meest uitgebreide en geavanceerde boek op het gebied van mindfulness, maar wel een boek dat erg geschikt is voor iedereen die nog geen ervaring heeft op dit gebied. ‘Mindfulness voor beginners’ geeft je een theoretisch inzicht in wat mindfulness precies is en waarom het steeds populairder wordt. Het laat je duidelijk zien dat mindfulness kan helpen bij stress, angsten, slaapproblemen en nog veel meer.

Bij het boek wordt ook een oefenprogramma geleverd. Op deze cd staan 5 meditaties. Ook zijn er andere oefeningen toegevoegd die je helpen bij het eten, proeven, ruiken enzovoorts. Zeker geen boek met een erg inspirerende inhoud, maar wel heel handig als je wilt beginnen met mindfulness.

Meer informatie over “Mindfulness voor beginners

9) Uit je hoofd, in het leven

Uit je hoofd, in het levenNet als veel andere boeken die gericht zijn op mindfulness, is ook dit een boek die je leert om in het heden te leven. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk in het moment zelf te leven en er het maximale uit te halen. Het boek geeft een duidelijke boodschap en is gebaseerd op een goede therapie.

Dankzij het boek leer je eenvoudiger angsten te overwinnen en minder negatief te denken. Het boek is voornamelijk gericht op mindfulness en dit is dan ook een rode draad in het boek zelf. Het boek staat bekend als inspirerend, toegankelijk en vooral erg overzichtelijk. Het is wel goed om vooraf al enige voorkennis te hebben van het onderwerp voordat je aan het boek begint. Hierdoor lees je het boek een stuk eenvoudiger door.

Meer informatie over “Uit je hoofd, in het leven

 

10) Klein boekje vol mindfulness

Klein boekje vol mindfulnessOm de top 10 compleet te maken hebben we tot slot nog een klein boekje met een aantal handige tips, oefeningen en inspirerende quotes om mindfulness op een leuke manier toe te voegen aan je dagelijkse leven. Hoewel het boekje qua omvang inderdaad niet erg groot is, is de inhoud vrij uitgebreid. Met bijna 200 pagina’s krijg je een goed inzicht van hoe mindfulness precies werkt en hoe jij het zelf ook kunt toevoegen aan je leven. Het is niet het meest inspirerende boek, maar wel erg praktisch toepasbaar.

Meer informatie over “Klein boekje vol mindfulness

Mindfulness cursus

De bovenstaande boeken geven jou meer informatie over het onderwerp mindfulness. Wil je direct aan de slag met mindfulness? Overweeg dan om een speciale mindfulness cursus 2024 te volgen. Ga niet aan de slag met de veel te dure mindfulness cursussen die soms wel tot 2000 euro per cursus kosten! Tegenwoordig zijn er diverse online mindfulness cursussen te volgen voor een zeer schappelijke prijs. De volgende twee cursussen blijken erg goed te zijn:

1) Mindfulness voor het dagelijks leven

Mindfulness cursus voor het dagelijks leven“Mindfulness voor het dagelijks leven” is een 8-weekse Mindfulness cursus met audiobestanden, video’s en dagelijkse emails. De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met mindfulness en meer rust willen ervaren en minder stress. De cursus is een uitstekende manier om snel van start te gaan met mindfulness. Joep zegt dit over de cursus: “Jouw cursus is erg goed leesbaar en “no nonsence” en dat spreekt mij heel erg aan. Mindfulness is geen hype, maar een complete verandering van leven. “Bewust zijn” geeft zoveel rust.”

 

 

2) Mindfulness training voor vrouwen met een druk leven

Mindfulness cursus voor vrouwen“Mindfulness training voor vrouwen met een druk leven” is een effectieve online training voor vrouwen met een druk leven. Met direct toepasbare mindfulness oefeningen en persoonlijke coaching door Danny Ruijgrok. In 6 weken leer je krachtige oefeningen uit de mindfulness en NLP te integreren in je leven. Geen onnodige stress meer, geen schuldgevoelen en niet meer het gevoel continue achter de feiten aan te rennen! Na 6 weken zal je zal weer plezier hebben en kan weer optimaal van je leven genieten! Johanneke zegt dit over de cursus: “Een fijne praktische manier om mindfullness te integreren in een druk bezette dag (week/maand/jaar/leven). Het biedt duidelijke uitleg en liefdevolle begeleiding en Danny reageert super snel en liefdevol en duidelijk op vragen.”

Meer mindfulness boeken

Op zoek naar meer boeken over mindfulness? We hebben een compleet overzicht gegeven van de beste mindfulness boeken van dit moment. Veel boeken pakken mindfulness vanuit verschillende hoeken aan en dit zorgt ervoor dat niet ieder boek voor iedereen geschikt is. Het is daarom van belang om te kiezen voor een boek dat perfect past bij jouw situatie. Maak een passende keuze voor één van de bovenstaande boeken en geniet van al het moois dat mindfulness ook voor jou kan betekenen.

Meer boeken over mindfulness

Tot slot

Wil je serieuzer aan de slag met mindfulness? Dan raad ik je zeker aan om een online mindfulness cursus te gaan doen. Twee goede mindfulness cursussen staan hier boven, maar op internet zijn nog meer goede cursussen te vinden. Het volgen van een cursus is gemakkelijker dan mindfulness te leren vanuit een boek.

Nog steeds op zoek naar meer boeken in 2024? Probeer dan onze top vijf boeken over meditatie eens! Misschien zit er wat voor je tussen! Ook zijn er boeken over psychologie en hoogbegaafdheid te vinden hier op de website.

Veelgestelde Vragen

Mindfulness is een manier van leven waarbij je volledig bewust bent van het hier en nu. Door ademhalingsoefeningen breng je de concentratie naar het huidige moment.

Het dagelijks beoefenen van mindfulness kan helpen om allerlei kwalen te verminderen, zo ook angst,.

Bij meditatie ga je echt zitten voor een bepaalde tijd om jezelf te concentreren. Mindfullness is iets wat je de gehele dag kunt beoefenen, door alles heel erg bewust te doen.

Marc Keller
Marc Keller is expert of het gebied van mindfulness. In een drukke wereld kan Marc jou helpen om momenten van rust te vinden. Mindfulness is vandaag de dag onmisbaar in het leven om rustig te blijven, meer focus te hebben en ook beter te slapen. Met een achtergrond in meditatie weet Marc waar je op moet letten als je met mindfulness begint. Hij deelt zijn ervaringen en expertise in de categorie mindfulness, zodat jij meer inzicht krijgt hoe mindfulness werkt.

Gerelateerde artikelen

Reacties

3 REACTIES

  1. Een mindfulness boek aanrader vind ik het boek “Het kleine boek vol mindfulness” van Tiddy Rowan. In dit boek over mindfulness staan meer dan 150 tips, oefeningen en andere inspirerende quotes. Dit mindfulness boek is door zijn opzet (tips, oefeningen etc) erg concreet en als lezer kan je echt wat met dit boek. Mijn advies is als je echt met mindfulness aan de slag wilt je dit boek moet lezen. Andere boeken met het onderwerp mindfulness zijn vaak erg zweverig en vaak denk je als je het boek uit hebt “wat moet ik hier nou mee”.

    • Afgelopen week heb ik het kleine boek vol mindfulness uitgelezen en het is inderdaad een aanrader. Het is echt een leuk boekje voor erbij, waar je af en toe weer verder in gaat lezen. De opzet van het boek is, zoals jij al aangeeft, echt uniek en bevat veel concrete tips over mindfulness. Iedereen die nog een leuk boek over mindfulness zoekt, grijp je kans!

  2. Gisteren het boek “The power of the heart” helemaal uitgelezen! Als je van spirituele boeken houdt, dan mag jij “The power of the heart” niet missen. In dit boek staan inspirerende oefeningen van maar liefst acht populaire schrijvers centraal: Paulo Coelho, Linda Francis, Joe Dispenza, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Howard Martin, John Gray en Isabel Allende. Baptist de Pape, die hen interviewde, zorgt voor een onvergetelijke leeservaring. Ontdek de wijsheid, intelligentie en kracht van het hart waardoor je meer succes in relaties en dagelijks leven ervaart.

    Ik verwachtte veel van “The power of the heart”, omdat het inzichten bevat van zoveel schrijvers tegelijk. Het boek stelde mij zeker niet teleur. Ken je die boeken die je in één keer uitleest en daarna nooit meer inkijkt? Dit boek is niet zo. Je leest het niet meteen uit, maar het is een aanwinst om te hebben omdat je het regelmatig even doorbladert om geïnspireerd te raken door de praktische adviezen voor het leven. Echt een aanrader!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant