Angst Top 10 beste angst boeken 2024

Top 10 beste angst boeken 2024

Heb jij op dit moment last van angststoornissen of voel je algemene angst als jij de deur uit moet? Het is in onze maatschappij voor veel mensen ontzettend normaal dat zij deze angsten voelen, en je bent dan ook absoluut niet de enige die hier last van heeft. Of je nou hoogbegaafd of autistisch bent of niet, iedereen krijgt vroeg of laat me angst te maken. Het belangrijkste bij angst is begrijpen waar de angst vandaan komt, de angst te overwinnen en vervolgens te leren hoe jij van deze angst juist een sterkte kunt maken. Dat kost even tijd, maar dankzij de boeken die jij in deze lijst 2024 vindt kun je gemakkelijk enorme stappen richting een beter leven maken.

1) Uw brein als medicijn

Uw brein als medicijn

In het boek ‘Uw brein als medicijn’ legt auteur David Servan-Schreiber uit hoe jouw brein werkt en wat dit te maken heeft met de angsten die jij op dit moment voelt. Onze hersenen zijn ontzettend complex, maar dankzij de uitleg in dit boek krijg jij hier een beter inzicht in. Zo leer jij waar de angst in jouw hersenen vandaan komt en op welke manier jij deze kunt oplossen.

Het boek biedt allerlei praktische tips om te zorgen dat jouw angst niet langer een groot obstakel in jouw leven hoeft te zijn, zodat je grotendeels angstloos door het leven kunt gaan. ‘Uw brein als medicijn’ is daarom ook echt een must-read voor iedereen die op dit moment met angst te maken heeft.

Meer informatie over “Uw brein als medicijn”

 

2) Angst en paniekaanvallen overwinnen

Angst en paniekaanvallen overwinnenHet overwinnen van angst en paniekaanvallen klinkt als veel werk, vooral wanneer jij hier al langere tijd mee kampt en al allerlei oplossingen hebt geprobeerd. Klaus Bernhardt legt in dit boek uit hoe angst en paniekaanvallen ontstaan en welke stappen jij moet nemen als jij dit voelt opkomen.

Dit zal jou uiteindelijk helpen om elke keer weer vanuit de angst naar een rustigere plek in jouw hoofd kunt komen. Angst en paniekaanvallen zijn te overwinnen, het kost tijd en het vergt aardig wat moeite. Maar dankzij de tips in dit boek kom je steeds dichter bij de kern en leer jij hoe deze angsten niet langer in de weg hoeven te zitten.

Meer informatie over “Angst en paniekaanvallen overwinnen”

3) Stap voor stap je angst overwinnen

Stap voor stap je angst overwinnenIn ‘Stap voor stap je angst overwinnen’ leer je, zoals de titel al aangeeft, hoe jij stap voor stap aan de slag kunt gaan met jouw angst en deze uiteindelijk kunt overwinnen. Angsten komen bij veel mensen voor. Dit kan te maken hebben met de situaties die jij in het verleden hebt meegemaakt.

Door angsten in 2024 te overwinnen word jij een sterker persoon en leer je ook steeds meer over jezelf. En dat biedt mooie kansen om prachtige momenten in jouw leven mee te maken. Auteur Martin Anthony legt exact uit welk stappenplan jij kunt aanhouden om te zorgen dat jij jouw angst kunt overwinnen.

Meer informatie over “Stap voor stap je angst overwinnen”

 

4) De Angst de Baas

De Angst de BaasWil jij eindelijk jouw angst de baas zijn? Dan is ‘De Angst de baas’ een ideaal boek voor jouw boekencollectie. Dit zelfhulpboek maakt het voor lezers mogelijk om een vergrootglas op hun eigen angsten te leggen, waarbij gevoelens en situaties centraal staan. We worden allemaal wel eens bang, maar angststoornissen kunnen soms irrationeel lijken. Dankzij de informatie in dit boek word je in korte tijd expert op het gebied van jouw eigen angsten en krijg jij de juiste handvatten mee om te zorgen dat angst niet langer centraal hoeft te staan in jouw eigen leven.

Meer informatie over “Stap voor stap je angst overwinnen”

5) Angst

AngstHet boek ‘Angst’ richt zich op lezers die op dit moment regelmatig te maken hebben met paniekaanvallen en angsten, maar ook op lezers die verwachten hier in de toekomst mee te maken te hebben. Angsten komen bij iedereen voor en het is een deel van ons brein dat ons probeert te beschermen. Maar we kunnen angsten niet negeren, want deze zitten ons vaak in de weg. Dankzij het boek ‘Angst’ leer jij hoe jij zware stormen in jouw leven kunt doorstaan en hoe jij de angsten die op dit moment in de weg staan kunt overwinnen.

Meer informatie over “Angst”

 

 

6) Help je kind met mindfulness angst te overwinnen

Help je kind met mindfulness angst te overwinnenMindfulness wordt al duizenden jaren gebruikt om te zorgen dat mensen kalmer en meer oplettend worden. Het kan daarbij helpen om angsten te overwinnen. Kinderen die op dit moment last van angsten hebben kunnen dankzij mindfulness een betere inkijk in hun eigen hoofd krijgen, zodat zij kunnen leren waar deze angsten vandaan komen. Door hier een vergrootglas op te leggen, wordt al snel duidelijk wat deze angst naar boven haalt en hoe kinderen daar op een gestructureerde manier mee kunnen omgaan. Dit boek helpt het kind niet alleen op jonge leeftijd, door hen al op vroege leeftijd een handige manier van aanpak mee te geven, zullen zij hier de rest van hun leven bij gebaat zijn.

Meer informatie over “Help je kind met mindfulness angst te overwinnen”

7) Maak van angst je levenskracht

Maak van angst je levenskrachtAngst hoeft helemaal niet in de weg te staan. In het boek ‘Maak van angst je levenskracht’ leren lezers hoe zij gemakkelijk hun angst kunnen omzetten naar een bron van motivatie en inspiratie. Angsten komen en gaan, maar door de kracht uit de angst te putten wordt het gemakkelijker om hier actief mee om te gaan. ‘Het obstakel is de weg’, wordt ook wel gezegd. 

Door actief aan de slag te gaan met de angst, wordt gekeken wat nu echt de reden is voor deze angsten. En door deze angst vervolgens te overwinnen, kan de lezer kijken naar de mogelijkheden om dit voortaan om te zetten naar een sterkte. Je weet namelijk al hoe je het moet overwinnen, dus dan is het tijd om die nieuwe kracht naar iets moois om te zetten.

Meer informatie over “Maak van angst je levenskracht”

 

 

8) Het begrip angst

Het begrip angstAngst kan ons mentaal naar diepe dalen werken. De auteur vergelijkt het ook wel met duizeligheid – “als iemand van grote hoogte naar beneden kijkt, wordt hij duizelig”. Voor mensen met angst klopt dit ook, vaak kijken zij door hun angst veel te diep in een tunnel. En die tunnel kan al snel verblinden, waardoor het dagelijkse leven ontzettend moeilijk wordt.

In het boek ‘Het begrip angst’ wordt gekeken naar de oorzaken van angst en waarom dit zo’n groot deel van onze hersenen kan opnemen. Uiteindelijk helpt dit lezers om uit die tunnel van angst te komen en het felle licht in de duisternis te zien. En daar zul jij de rest van jouw leven ontzettend veel aan hebben, want het begrip angst beter te begrijpen, leer je ook waarom het vooral emotioneel is en daarom dus ook opgelost kan worden.

Meer informatie over “Het begrip angst”

9) De vijf gezichten van angst

De vijf gezichten van angstAngst is niet altijd gelijk. De ene persoon kan lichtelijk bang zijn dat bepaalde situaties zich verkeerd uitpakken, terwijl de ander volledig verblind kan zijn door angst en zelfs moeite heeft om actie te ondernemen. 

In het boek ‘De vijf gezichten van angst’ wordt gekeken naar de verschillende vormen van angst, zodat jij beter leert begrijpen waar jij op dit moment last van hebt. Iedere vorm van angst vereist weer een andere manier van aanpak. Door de achtergrond van de verschillende vormen van angst beter te begrijpen, wordt al snel duidelijk welk plan van aanpak er in jouw situatie nodig is om te zorgen dat jij hier niet langer last van zult hebben.

Meer informatie over “De vijf gezichten van angst”

 

10) Bevrijding van trauma, angst en onmacht

Bevrijding van trauma, angst en onmachtEen trauma op jonge of latere leeftijd kan een ontzettend grote impact op ons leven hebben. Dit kan komen door een verkeersongeluk of een nare situatie die wij in het verleden hebben meegemaakt. Het geeft ons een gevoel van angst en zorgt in veel situaties ook voor onmacht. In het boek ‘Bevrijding van trauma, angst en onmacht’ wordt nauwkeurig gekeken naar de manier waarop deze trauma’s invloed op onze persoonlijkheid hebben. Waarom worden we bijvoorbeeld bang als we ons in bepaalde situaties bevinden? Door hierop te focussen, kun je het probleem bij de kern aanpakken en zul je al snel leren dat trauma’s jou niet de rest van het leven in hun greep hoeven te houden.

Meer informatie over “Bevrijding van trauma, angst en onmacht”

Leer je angst te overwinnen

Dankzij de informatie in deze boeken zal het gemakkelijker zijn om jouw angsten actief aan te pakken en te zorgen dat jij deze kunt overwinnen. Angsten bevinden zich uiteindelijk in ons brein. Door het brein steeds beter te begrijpen en te kijken hoe jij je in bepaalde situaties voelt, kom je steeds dichter bij het kernprobleem. De stappenplannen en uitgebreide informatie in deze boeken maakt het mogelijk om steeds meer inzicht te krijgen. Zo kun je leren hoe jij het zelf aanpakt of realiseren dat jij hier hulp bij nodig hebt.

Nog meer angst boeken 2024

Steeds meer mensen hebben anno 2024 last van angst, en soms zelfs een angststoornis. Dit hoort natuurlijk niet zo te zijn. Gelukkig zijn er manieren om met angst om te gaan en deze zelfs te overkomen. Op zoek naar meer boeken over angst of psychologie? Bekijk dan deze angst boeken.

Veelgestelde Vragen

Een beetje angst kan zelfs gezond zijn, want het waarschuwt ons voor gevaar. Wanneer we last krijgen van ongegronde angsten die ons leven belemmeren, dan is er een probleem.

Er zijn gelukkig veel middelen die kunnen helpen om van jouw angst af te komen. Meditatie, yoga, gezond eten, therapie en sport zijn er een paar.

Wanneer de angst te veel problemen veroorzaakt is het soms nodig om medicijnen te gebruiken. Bespreek dit altijd met uw huisarts.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant