Boekentips Top 10 beste psychologie boeken 2024

Top 10 beste psychologie boeken 2024

Een interessant en boeiend onderwerp is psychologie. Het komt terug in alle aspecten van ons leven. Het opvoeden van kinderen, het verkopen van diensten of producten, hoe je anderen kunt bewegen om iets te doen of juist niet. Tal van andere onderwerpen, zoals angst en autisme, in het leven maken gebruik van psychologie. Graag bespreken we de top 10 beste psychologie boeken 2024 van dit moment met je!

1. Psychologie, een inleiding (8e editie)

Psychologie, een inleidingPhilip G. Zimbardo, Stephen P. Robbins en Vivian Mccain hebben dit boek geschreven. Ze gaan in op hoe mensen in elkaar zitten. Waarom doen mensen wat ze doen? Waar ligt de grens tussen het normale en het abnormale? De klassieke studies van psychologie komen aan bod, maar ook nieuwere ontwikkelingen.

Het is een zeer interessant boek, waarbij ieder hoofdstuk draait om één kernvraag. Psychologie wordt gezien als een web van verbindingen. Zo werkt het ook met de hoofdstukken in dit boek. De hoofdstukken kun je afzonderlijk lezen, maar ook samen als een geheel. De som van de hoofdstukken afzonderlijk is uiteraard krachtiger dan de kennis van ieder afzonderlijk hoofdstuk.

Meer informatie over “Psychologie, een inleiding”

 

 

2. Godinnen in elke vrouw

Godinnen in elke vrouwDe auteur van dit boek is Jean Shinoda Bolen. Het is een boek waarin de zeven vrouwelijke goden in een vrouw besproken worden. Hoe kunnen vrouwen hun eigen kracht vinden in de beperkende rol welke de maatschappij hun opleggen?

Blijf niet gevangen in die rol! Jean Shinoda Bolen is een Amerikaanse psychiater en Jungiaanse analyticus. Ze onderzoekt de typerende karaktertrekken van de godinnen van de Griekse mythologie met de hedendaagse vrouw. Innerlijke aangeboren krachten, cultuur en opvoeding en hoe ontwikkeld dit zich? Vrouwen moeten bekend zijn met de krachten in hun eigen lichaam.

Meer informatie over “Godinnen in elke vrouw”

3. Psychologie en sociologie

Psychologie en sociologieElla Wijsman schrijft over het gedrag van mensen in haar boek Psychologie en sociologie. Het is een goed leerboek, maar ook een goed en degelijk naslagwerk. Het boek wordt gewaardeerd om de toegankelijke taal en duidelijke definities. Het boek is al 40.000 keer over de toonbank gegaan.

Het is hiermee een zeer succesvol boek geworden. Met de code in het boek krijg je toegang tot de digitale ondersteuning op de website. Hiermee kun je nog meer rendement halen uit het lezen en bestuderen van dit boek. Het is een zeer mooi gemaakt boek, waarbij je ieder hoofdstuk afzonderlijk kunt lezen en bestuderen.

Meer informatie over “Psychologie en sociologie

 

 

4. Basisboek psychologie

Basisboek psychologieHet gedrag van de mens komt voort uit psychische, biologische en sociale processen. Onderzoeken hebben aangetoond, dat de processen met elkaar verbonden zijn. Een erfelijk aanleg is bij deze benadering net zo belangrijk als ook de werking van de sociale invloeden en onze hersenen.

Het basisboek psychologie toont verfijnde mechanismen welke irrationeel lijken. Ze tonen echter op een dieper sociaal niveau een verbondenheid met andere mensen. De uitgave is zeer boeiend en interessant. Het laat de sociale omgang en communicatie met anderen zien. Het denken, waarnemen en ook de motivatie voor de sociale omgang en communicatie. Het is een goed boek om te lezen voor zowel de professional als de “simpele” mens.

Meer informatie over “Basisboek psychologie

5. Psychologie van de adolescentie

Psychologie van de adolescentieHet boek van Wim Slot wat over de invloed gaat van de omgevingsfactoren en biologische factoren bij de ontwikkeling van adolescentie. Onderzoeken hebben aangetoond, dat er erfelijke en biologische factoren zijn welke van groot belang zijn.

De kennis komt in dit boek naar voren. Het is een interessant en boeiend boek welke veel diepgang biedt rondom de psychologie van de adolescentie. Een onderwerp wat niet overal evenveel aandacht krijgt.

Meer informatie over “Psychologie van de adolescentie

 

6. Psychologie en de multiculturele samenleving

Psychologie en de multiculturele samenlevingHoe heeft de psychologie invloed op de multiculturele samenleving? Het boek is geschreven voor psychologen welke zich toespitsen op het moderne Nederland van nu. Theoretische en praktische vraagstukken komen aan de orde rondom de cultuurgebondenheid van de psychische processen en mechanismen. Wat is hiervan de consequentie in het dagelijks leven?

De centrale vragen hierbij zijn hoe mensen met een niet westerse achtergrond anders zijn dan de West-Europeanen? Zijn er andere psychische ontwikkelingen bij de migranten kinderen? Zijn testen en vragenlijsten uit het westen toepasbaar op allochtonen? Wat is de invloed van de verschillende culturen in het bedrijfsleven? Zijn allochtonen gezonder dan de autochtonen? Kan een Westerse psycholoog de allochtone mensen wel op de juiste manier behandelen?

Meer informatie over “Psychologie en de multiculturele samenleving

 

7. De kleine Psychologie voor Dummies

De kleine psychologie voor DummiesWil jij weten hoe je denkt, voelt en leert? Wil je meer weten over psychologie? Het boek de kleine psychologie voor Dummies (uit de gelijknamige serie) helpt je om de achtergronden van de menselijke psyche te ontcijferen. Het leert jezelf en anderen beter te leren kennen.

Verdiep je meer in de gemoedstoestanden van de mens en hoe hij hier terecht kan komen. Het boek helpt je om psychologie beter te leren kennen. De auteur is een docent psychologie en werkt ook als forensisch psycholoog. Het is een zeer leesbaar en aangenaam boek om meer over psychologie te leren.

Meer informatie over “De kleine Psychologie voor Dummies

8. Psychologie en delinquentie

Psychologie en delinquentieIn de maatschappij komt er natuurlijk ook criminaliteit voor. Vaak denken we dan aan moord, misbruik en diefstal. Voor veel mensen is een crimineel zeer interessant.

Zeker ook wanneer het om de psychologie gaat en waarom mensen stelen of crimineel worden. Het boek Psychologie en delinquentie geeft ons meer inzicht in de criminologische psychologie.

Meer informatie over “Psychologie en delinquentie

 

9. Ethiek in de psychologie

Ethiek in de psychologieBinnen de psychologie is het belangrijk om ook de ethische dilemma’s te benoemen. Het boek helpt om bij ieder morele probleem tot een goede oplossing te komen. Het is belangrijk om de juiste afwegingen te maken om een oplossing te krijgen voor de ethische situaties.

Het boek behandeld de Belgische en Nederlandse beroepscodes. Ook wordt de algemene ethiek besproken in dit boek. Als psycholoog is dit boek zeker een aanrader om te lezen. Het biedt meer inzicht in de ethiek in de praktijk.

Meer informatie over “Ethiek in de psychologie

10. De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheidHet boek “De kracht van kwetsbaarheid” geschreven door Brené Brown, beschrijft op een duidelijke manier wat schaamte en kwetsbaarheid is. In het boek wordt uitgelegd waarom de mens bepaald gedrag vertoond en waarom wij bang zijn om ons kwetsbaar op te stellen.

Wat betekent het om je kwetsbaar op te stellen? We leven in een wereld die gericht is op perfectionisme en men durft zich tegenwoordig niet meer kwetsbaar op te stellen. Nog niet overtuigd? Kijk dan haar TedTalk waarin ze de kracht van kwetsbaarheid uitlegt, of de Netflix show “The call to courage”.

Meer informatie over “De kracht van kwetsbaarheid”

 

 

Meer psychologie boeken?

Ben je nog niet uitgelezen en ben je op zoek naar nog meer psychologie boeken 2024? Er zijn zo veel verschillende onderwerpen binnen psychologie. Iemand die hoogbegaafd is loopt tegen andere problemen aan dan iemand met ADD.

Via de volgende link kan je zelf nog op zoek naar interessante boeken:

Meer boeken over psychologie

Weet jij nog een boek wat absoluut in de lijst moet? Laat dit dan achter in de reacties!

Tot Slot

Psychologie is een van de meest interessante onderwerpen die te vinden is. Mocht je dit willen combineren met spiritualiteit, zoals mindfulness, dan zul je zien dat het plaatje compleet wordt. Angststoornissen kunnen worden verholpen met meditatie en yoga, naast therapie. Hier op Zobegaafd bespreken we alle onderwerpen in 2024 die te maken hebben met psychologie. Heb je een nieuwe titel gevonden? Laat het ons direct weten!

Veelgestelde Vragen

Psychologie is niet moeilijk, zo lang je er een interesse in hebt. 

Alle grote universiteiten in Nederland bieden psychologieopleidingen aan.

Psychologie is de wetenschap van de mens, zijn gedrag waar het gedrag van mensen wordt beschreven, er een poging wordt gedaan het te begrijpen en van daaruit soms ook kunnen voorspellen.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant