Boekentips Top 10 voorleesboeken! Voorleesboeken voor het slapen gaan!

Top 10 voorleesboeken! Voorleesboeken voor het slapen gaan!

Het is ontzettend goed voor de band tussen ouder en kind om voor het slapengaan voor te lezen uit een boek. Er zijn veel verschillende boeken die jij als ouder aan het kind kunt voorlezen. Vaak hangt het van de leeftijd af welke boeken je voorleest. Jonge kinderen hebben bijvoorbeeld vooral baat bij eenvoudige tekst, terwijl kleuters al wat moeilijkere zinnen kunnen begrijpen. Voorleesboeken nemen kinderen mee in een fantasierijke wereld waar zij langzaam rustig van worden. En dat biedt als ouder de mogelijkheid om hen nog een leuk verhaal mee te geven voordat zij in slaap vallen. Wij zetten de top 10 voorleesboeken van dit moment voor jou op één rij!

1. De wereld van de Gorgels

De wereld van de GorgelsDe wereld van Gorgels is een boek dat is geschreven door cabaretier Jochem Myjer. Nu hij zelf ook kinderen heeft, is voor hem duidelijk geworden hoe leuk het is om kinderen voor het slapen gaan voor te lezen. In dit boek beleeft Gorgel Bobba allerlei leuke avonturen terwijl we van alles over hem leren. Zo gaat Bobba bijvoorbeeld niet overdag naar school, maar juist ‘s nachts. Het boek is ideaal voor kleine kinderen die graag voor het slapengaan nog een leuk verhaal willen horen dat niet alleen meeslepend is, maar ook voor lachmomenten kan zorgen.

 

Meer informatie over “De wereld van de Gorgels”

2. Hé, wat zit er op de wc?

Hé, wie zit er op de wcDit kinderboek is geschreven door Harmen van Straaten. Beer moet in dit boek nodig naar de wc, maar er zit al iemand anders op de wc. Daarom moet hij in de rij gaan staan. Al snel sluiten ook andere dieren zich aan bij de rij en beginnen zij met elkaar te praten. Zij zijn allemaal benieuwd wie er op de wc zit. Dit verhaal bevat leuke grapjes en is eenvoudig geschreven zodat ook zeer jonge kinderen dit goed kunnen begrijpen. Lezers vinden dit boek zo leuk dat zij het uiteindelijk nog veel vaker aan hun kinderen voorlezen.

Meer informatie over “Hé, wat zit er op de wc?”

3. Pluk van de Petteflet

Pluk van de PettefletEen echte klassieker, en als ouder heb je dit boek ongetwijfeld al een paar keer als kind gelezen. In dit boek bekijken we Pluk. Pluk beleeft allerlei unieke avonturen met de buurtbewoners. In dit boek worden allerlei mooie afbeeldingen gecombineerd met een leuk verhaal, waardoor het voor kinderen eenvoudig is om het verhaal op de juiste manier te volgen. Het is ook een erg luchtig verhaal. Daar zijn kinderen vooraf aan het slapen vanzelfsprekend wel aan toe. Breng jouw eigen herinneringen aan dit boek naar boven door deze voor te lezen aan jouw eigen kind(eren). Dit boek van Annie M.G. Schmidt en Flip Westendorp zal altijd een klassieker blijven.

Meer informatie over “Pluk van de Petteflet”

4. Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek

https://www.bol.com/nl/p/dikkie-dik-dubbeldikke-voorleesboek-van-dikkie-dik-dvd/1001004010936618/?suggestionType=browse&bltgh=uYzUjfvtplKLqWPqx8pHUg.1.5.ProductTitle
Dikkie Dik is ook niet meer weg te denken uit onze eigen kindertijd, maar nog steeds ontzettend passend voor kinderen die nu aan het opgroeien zijn. De avonturen van Dikkie Dik staan altijd boordevol avontuur. De verhalen zijn zeer luchtig geschreven en kinderen leren hier ook vaak wijze lessen uit. Het is een boek dat gegarandeerd voor een glimlach gaat zorgen bij jouw kind(eren), dus het is het zeker waard om deze aan de boekencollectie toe te voegen.

5. Boer Boris gaat naar oma

https://www.bol.com/nl/p/boer-boris-gaat-naar-oma/9200000057481080/?suggestionType=browse&bltgh=uYzUjfvtplKLqWPqx8pHUg.1.6.ProductTitle
Dit prentenboek werd in 2015 nog uitgeroepen tot het beste prentenboek van het jaar! Boer Boris gaat samen met Sam en Berend naar oma toe om het net geplukte fruit aan oma te geven. Zij kan hier lekkere taarten van maken, maar ook sap en jam. De groep gaat richting Den Haag om bij oma op bezoek te gaan, maar komen er bij aankomst al snel achter dat het niet helemaal klopt. Het prentenboek bevat prachtige illustraties waar kinderen veel plezier van zullen beleven. En het verhaal is ontzettend grappig samengesteld. Dat wordt dus zeker lachen voor het slapengaan.

6. Kleine blauwe truck

https://www.bol.com/nl/p/kleine-blauwe-truck/9200000040006451/?suggestionType=browse&bltgh=uYzUjfvtplKLqWPqx8pHUg.1.7.ProductTitle
Kleine blauwe truck is de redder in nood in dit leuke avontuur. Dit boek is al jaren ontzettend populair in Amerika en ook bij de publicatie in het Nederlands heeft het boek inmiddels een groot deel van de kinderen mogen bereiken. Tijdens zijn avontuur met padje komt Kleine Blauwe Truck allerlei dieren tegen die allemaal hun eigen geluid maken. Hij ziet na verloop van tijd een zware gele truck langsrijden, maar die komt in de modder vast te zitten. Kleine Blauwe Truck is de redder in nood en helpt de truck uit de modder, zodat deze weer verder kan rijden. Het boek is voorzien van prachtige tekeningen.

7. Het mooiste voorleesboek van Muis

https://www.bol.com/nl/p/muis-het-mooiste-voorleesboek-van-muis/9200000052023811/?suggestionType=browse&bltgh=uYzUjfvtplKLqWPqx8pHUg.1.8.ProductTitle
De hartverwarmende avonturen van Muis behoren al lange tijd tot de boekencollectie voor kinderen. In deze bundel beleeft Muis allerlei avonturen terwijl hij op reis gaat en een bezoekje aan de boerderij brengt. Met zijn beste vrienden zorgt Muis er keer op keer voor dat kinderen leuke verhalen kunnen horen die hen langzaam in slaap brengen. De vele tekeningen in het boek maken het voor kinderen ontzettend gemakkelijk om de verhalen te begrijpen en maken deze bundel dan ook uniek.

8. Beestje, kom je op mijn feestje?

https://www.bol.com/nl/p/beestje-kom-je-op-mijn-feestje/9200000051724759/?suggestionType=browse&bltgh=uYzUjfvtplKLqWPqx8pHUg.1.9.ProductTitle
Dit voorleesboek is bijzonder geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. In dit boek is Mik jarig en heeft hij alle dieren uit de buurt voor zijn verjaardag uitgenodigd. Als eerst komt het roodborstje langs en daarna volgen er nog veel meer dieren. Ieder dier heeft een eigen liedje voor de jarige job geschreven en laat deze in het boek horen. Alle teksten zijn in rijm geschreven en de zinnen zijn erg kort. Dit maakt het voor kinderen ontzettend gemakkelijk om alles te begrijpen. Het verhaal neemt nog een unieke wending, waardoor het ook wel een beetje spannend is voor kinderen.

9. De kleine walvis

https://www.bol.com/nl/p/de-kleine-walvis-met-vingerpopje/9200000060020583/?suggestionType=browse&bltgh=uYzUjfvtplKLqWPqx8pHUg.1.10.ProductTitle
Dit boek won door de jaren heen diverse prijzen en daar is een goede reden voor. De combinatie van leuke teksten, grapjes en tekeningen in dit boek maken het bijzonder geschikt voor ouders om aan hun kinderen voor te lezen. Boy is een jongetje dat net zijn vader heeft uitgezwaaid, zijn vader gaat op een lange reis op zee. Omdat Boy nu eenzaam is, gaat hij op zoek naar een vriendje en vindt hij op het strand een kleine walvis. Boy neemt de kleine walvis mee naar huis en zorgt voor hem. Het verhaal neemt leuke wendingen en is ook ontzettend leerzaam voor kleine kinderen.

10. De Grote Vriendelijke Reus (GVR)

https://www.bol.com/nl/p/de-gvr/9200000057028055/?suggestionType=browse&bltgh=uYzUjfvtplKLqWPqx8pHUg.1.11.ProductTitle
In het boek De Grote, Vriendelijke Reus (GVR) lezen we het verhaal van Sophie die gedurende de nacht wordt meegenomen naar Reuzenland. Maar de reus die haar meeneemt is niet gemeen maar juist erg aardig. In Reuzenland zijn ontzettend veel reuzen die wel mensen eten en daar wil de Grote Vriendelijke Reus wat aan doen. Samen met Sophie bedenkt hij een goed plan om dat voor elkaar te krijgen. Het boek is voorzien van prachtige tekeningen. De teksten van de reus wijken vaak af van de Nederlandse taal, maar dat maakt het juist leuk om dit boek aan kinderen voor te lezen.

Leuke voorleesboeken om lekker te slapen

Het is prachtig als jij jouw kind voor het slapengaan nog een leuk moment kunt geven waarin zij kunnen lachen en leren. Dankzij voorleesboeken wordt dat elke avond een stuk eenvoudiger. Je brengt samen met jouw kind nog de laatste minuten door voordat zij in slaap vallen. Dankzij de vele unieke boeken die we in het Nederlands hebben, is de keuze van voorleesboeken groot. Zo vind je voor ieder kind met een bepaalde smaak altijd een ideaal boek.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant