Boekentips Top 5 boeken over stress

Top 5 boeken over stress

Veel mensen hebben last van langdurige stress. Als je langdurig stress ervaart en hier niets aan doen, kun je een burn-out ontwikkelen. Gelukkig kun je jouw stressgevoelens op verschillende manieren aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld in gesprek gaan met je werkgever, een vakantie boeken of gewoon wat meer tijd voor jezelf nemen.

Bovendien kan een goed boek over stress je ook helpen om jouw probleem te begrijpen en op te lossen. Maar welke boeken over stress zijn echt goed? Dat lees je op deze pagina. In onderstaande alinea’s zetten we namelijk de vijf beste boeken over stress voor je op een rijtje.

1) Stress: de psychologie van omgaan met druk

Stress - de psychologie van omgaan met drukHet boek ‘Stress: de psychologie van omgaan met druk’ is geschreven door Diane McIntosh. Lees je dit boek, dan leer je technieken om stressfactoren te doorgronden, te begrijpen en te behandelen. Dit klinkt misschien wat saai, maar dit boek is zeker niet taai te noemen. De theorie achter stress wordt namelijk niet alleen uitgelegd aan de hand van tekst, maar ook met infographics en vragenlijsten.

Het boek helpt je de oorzaken van stress in je leven te identificeren. Vervolgens gaat het boek nog een stapje verder. Je leert namelijk ongewenste gedachtenpatronen om te zetten naar krachtige oplossingen. Deze oplossingen gebruik je om jouw stress iedere dag weer om te zetten in positieve energie. Met het boek bestrijd je stress dus niet alleen, maar geef je jezelf bovendien een positieve boost.

Meer informatie over “Stress: de psychologie van omgaan met druk”

2) Slapen is niets doen

Slapen is niets doenHet boek ‘Slapen is niets doen’ is geschreven door de arts Aline Kruit. Het boek gaat dieper in op slapeloosheid door stress. Langdurige stress zorgt namelijk voor vele vervelende slaapproblemen, zoals moeilijk inslapen. De vermoeidheid die je door deze slaapproblemen ervaart, werkt stress juist weer in de hand. Zo wordt het probleem erger en erger. Het is dan ook een must om jouw slaapproblemen door stress aan te pakken.

In het boek van Aline Kruit lees je hoe je dit doet. Niet met medicatie, maar met de juiste mindset. Veel mensen die in het verleden slaapproblemen hadden, zijn erg enthousiast over het boek. Daarom raden wij je zeker aan om het boek van Aline Kruit te lezen als je last hebt van slaapproblemen door stress.

Meer informatie over “Slapen is niets doen”

3) Leven voor gevorderden

Leven voor gevorderdenHet boek ‘Leven voor gevorderden’ is geschreven door mindfulnesstrainer Esther Mostert. Zij beschrijft in het boek wat mindfulness voor je kan doen als je langdurig stress ervaart. Ook leert het boek je om wat aardiger te zijn voor jezelf.

Het boek is een aanrader voor mensen die in het dagelijks leven veel ballen in de lucht moeten houden. Zeker als je behoefte hebt aan rust en dit niet zelf kunt vinden, is dit boek iets voor jou. Het boek helpt je wat meer rust te vinden in je drukke leven, zonder dat je je hele leven om moet gooien.

 

Meer informatie over “Leven voor gevorderden”

4) Nooit meer te druk

Nooit meer te drukHet boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe helpt je om het wat minder druk te hebben in het dagelijks leven. Het boek gaat wat dieper in op timemanagement, maar leert je niet alleen je tijd nuttiger in te delen. Zo helpt Tony Crabbe je ook je hoofd én je leven op te ruimen, waardoor je minder stress ervaart op de lange termijn.

Dit boek is echt een aanrader voor mensen die zich overbelast voelen door hun vele verplichtingen. Het boek helpt je niet alleen je tijd beter in te delen waardoor je meer kunt doen, maar helpt je ook om bepaalde verplichtingen gewoon helemaal van je af te schuiven. Voor een rustiger hoofd en een rustiger leven is dit boek zeker een must.

Meer informatie over “Nooit meer te druk”

5) Enjoy your life, f*ck the stress

Enjoy your life Fuck the stressHet boek ‘Enjoy your life, f*ck the stress’ van Willem Schouten kijkt heel anders tegen stress aan dan vele andere anti-stress boeken doen. Dit boek vertelt je niet wat je wel en juist niet moet doen, maar wil je aan het denken zetten en inspireren om te veranderen. Het uitgangspunt van het boek is dat er niets mis is met een druk leven, maar dat je leven wel in balans moet zijn. Het boek leert je dan ook meer van je leven te genieten, door je stress op een voor jou prettige manier aan te pakken.

Dit boek is ideaal voor mensen die hun leven niet helemaal om willen gooien, maar wel minder stress willen ervaren. Ook als je zelf wil bepalen hoe jouw nieuwe en stressvrije leven er dan precies uit moet zien, is dit boek zeker iets voor jou. ‘Enjoy your life, f*ck the stress’ laat jou namelijk helemaal zelf bepalen hoe jouw leven eruit moet zien.

Meer informatie over “Enjoy your life, f*ck the stress”

Tot slot

Nog niet uitgelezen? Probeer dan nog een van deze boeken over stress!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant