Boekentips 4 boeken over mindmapping

4 boeken over mindmapping

Mindmappen helpt je om sneller te leren, betere overzichten te maken, uitvoeriger te brainstormen en om meer inzicht te krijgen in informatie. Het is een manier om je leven, je educatie en je toekomst beter in kaart te brengen. We hebben een vijftal boeken gekozen om je te helpen leren mindmappen. Het begint uiteraard met een ontdekkingstocht wat het nu eigenlijk precies is en wat je ermee kunt.

1. Mindmapping in de praktijk

Mindmapping in de praktijkDe schrijver N. Dorrestijn heeft het boek “mindmapping in de praktijk” geschreven over mindmappen en hoe het in de praktijk is toe te passen. Mindmappen is een nieuwe manier om snel en ook overzichtelijk notities te maken. Het is een combinatie van meerdere technieken. Denk hierbij aan sleutelwoorden kiezen, logische progressie en markeren. Ook nieuwe technieken, zoals ruimtelijke tekeningen, symbolen en afbeeldingen komen hier naar voren. Het is een zeer compleet geheel. In het boek Mindmapping in de praktijk wordt er veel aandacht aan besteed. In een aantal hoofdstukken leer je de fijne kneepjes van het mindmappen en hoe ook jij hier progressie mee kunt maken. Het boek is een aanrader voor de beginnende mindmapper.

 

Meer informatie over “Mindmapping in de praktijk”

2. Mindmapping in weinig tijd

Mindmapping in weinig tijdTony Buzan heeft baanbrekende technieken gebruikt voor succes. Mindmappen is een van die technieken welke hij gebruikt. Wanneer je succesvol wilt worden moet je briljante ideeën hebben, een goed rapport, presentatie of essay hebben, persoonlijke doelen opstellen, zakelijke doelen hebben en natuurlijk ook de controle houden over het leven. Met mindmappen is het mogelijk om op tal van vlakken snel succesvol te worden. Mindmaps helpen je om sneller en slimmer te brainstormen, plannen te maken, notities te maken, te studeren en ook om sneller een probleem op te lossen. Het kan voor zoveel verschillende zaken ingezet en gebruikt worden. Het is ongekend om hier optimaal gebruik van te maken. Tony Buzan is de uitvinder van Mindmaps en hij is de autoriteit op het gebied om je brein efficiënt te gebruiken. Het helpt je te leren en successen te behalen. Niet vreemd, dat het boek “mindmapping in weinig tijd” al in meer dan 100 landen op de markt is gekomen en het boek in 30 talen is vertaald over de hele wereld. Hij geeft lezingen over de hele wereld op alle niveaus. Hij is een autoriteit op het gebied van mindmappen, zo niet de autoriteit.

Meer informatie over “Mindmapping in weinig tijd”

3. Gestructureerd en creatief leren denken met Mind Mapping

Gestructureerd en creatief leren denken met Mind MappingPeter Weiler’s Gestructureerd en creatief leren denken met Mind Mapping is een boek vol met mogelijkheden en potentie. Het laat je zien hoe je complexe problemen op kunt lossen en gemakkelijk nieuwe ideeën kunt verzamelen en structureren. Het helpt je ook om een project te plannen en te organiseren. Het is een zeer informatief en educatief boek rondom mind mappen en hoe je hier het meest maximale resultaat mee kunt behalen.

Mind mapping is een nieuwe techniek welke eigenlijk niet meer weg te denken is. Veel mensen kunnen niet meer zonder de mindmap technieken om alles op de juiste manier te structureren. Het is goed om te ontdekken welke verschillende opties mindmappen kent en hoe ook jij hier je voordeel mee kunt doen.

Meer informatie over “Gestructureerd en creatief leren denken met Mind Mapping”

4. Mindmapping met Freemind

Mini-basiscursus - Mindmapping met FreemindDit boek “Mindmapping met Freemind” is een ware minicursus waarin je leert hoe je kunt mindmappen. Het laat je zien hoe je snel en eenvoudige complexe vraagstukken terug kunt brengen tot een mindmap. Het helpt je bij veel meer zaken. Zo leert Hans Lenderink (de auteur) je ook bij het brainstormen met de hulp van mindmappen.

Mindmappen is een techniek welke steeds meer toegepast en gebruikt wordt. Niet alleen bij het brainstormen, maar ook bij de presentatie van ideeën. Het boek laat een manier zien om grip te krijgen op grote hoeveelheden informatie. Ze worden vaak ingezet bij een brainstormsessie. Freemind is een zeer populair mindmapprogramma. Het helpt je op vele verschillende manieren. Natuurlijk komt ook hier de bekende boomstructuur weer terug. Het is de basis van het mindmappen.

Meer informatie over “Mindmapping met Freemind”

Meer boeken over mindmapping!

Het is belangrijk om gewoon een van deze boeken te kiezen, de mindmap informatie eigen te maken om vervolgens op een succesvolle manier te starten met mindmappen. Het helpt je om tijd te besparen, overzicht te krijgen en sneller je doel te behalen. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere voordelen welke je kunt behalen met het mindmappen. Het is ongekend hoeveel voordelen mindmappen te bieden heeft. Wacht daarom niet te lang! Bestel gewoon een van deze boeken op het internet of in de boekhandel en je krijgt er zeker geen spijt van.

Meer boeken over “Mindmapping

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant