Artikelen Zo voorkom jij stress tijdens de feestdagen

Zo voorkom jij stress tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn voor de meesten dagen waar ze al maanden voor het zover is naar uitkijken. Logisch ook, want het zijn vaak de dagen waar je samen bent met je dierbaren en dat is altijd ontzettend fijn. Toch kan het zijn dat je de nodige stress ervaart in aanloop naar de feestdagen toe. Helemaal wanneer je voornemens bent om een volledig 3 gangen diner op tafel te zetten voor de  hele familie en ook ´s middags al de nodige hapjes wilt serveren. Om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos en vooral ook soepel verloopt, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Dat houdt dus niet in dat je alles alleen doet, maar de taken verdeeld onder ook de rest van de mensen.

Plannen

Alles valt en staat met een goede planning. Begin op tijd met het maken van een lijstje van alle dingen die je moet regelen voor de feestdagen: cadeaus, boodschappen, decoraties, etc. Maak ook een overzichtelijke to do lijst waarop je belangrijke datums en afspraken noteert. Door vooruit te plannen, voorkom je last minute paniek en ben je nog ruim op tijd voor het geval je alsnog iets moet regelen. Handig is wel om vooraf even te kijken wat je allemaal nog in huis hebt, aangezien je meestal ook van je werk een kerstpakket krijgt. Zo krijgt de ene werknemer een duurzaam kerstpakket vol met allerlei lekkernijen, terwijl de ander een vleespakket krijgt. Zorg er dus voor dat je dit bijvoorbeeld even afstemt met de mensen waarmee je bent, zodat je niet alles dubbel haalt.

Wees eerlijk tegenover jezelf

Hoe graag je alles ook zou willen, soms is er een moment waarop het allemaal even niet meer kan. Wees daarom dus ook eerlijk tegenover jezelf en anderen over wat haalbaar is tijdens de feestdagen. Soms leggen we onszelf te veel druk op om alles perfect te laten verlopen. Maar het is ook oké als niet alles volgens plan verloopt. Onthoud dat de feestdagen draaien om tijd doorbrengen met dierbaren en het echt niet uitmaakt of het eten perfect is ja of nee. Laat soms ook gewoon iets voor wat het is en geniet vooral van het moment dat je samen bent met de mensen waar je om geeft.

Besteed taken uit

Als werkende moeder hoef je echt niet alles alleen te doen. Vraag om hulp en delegeer taken aan andere familieleden of vrienden. Samenwerken maakt niet alleen het werk lichter, maar geeft ook iedereen de kans om betrokken te zijn bij het geheel. Verdeel de verantwoordelijkheden en geniet van elkaars gezelschap terwijl je samenwerkt. Handig is wel om vooraf even in kaart te brengen wie wat leuk vindt. Zo voorkom je dat iemand die ergens heel goed in is, iets totaal anders gaat doen. Door dit te doen kun je stress verminderen, maar ook problemen met je testosterongehalte. Die twee vlakken kunnen best veel met elkaar te maken hebben. Weet daarom waarom testosteron belangrijk is.

Maak het jezelf makkelijk

Ben je ieder jaar met hetzelfde clubje vrienden en sloof jij je iedere keer weer uit om een leuk kerstpakket samen te stellen dat ze tijdens het borrelen van je krijgen? Maak het jezelf dan eens wat makkelijker. Wist je namelijk dat je ook ontzettend leuke kant-en-klare kerstpakketten op kerstpakkettenplaza.nl kunt kopen, geschikt voor ieder budget en passend bij het thema dat jij graag zou willen. Zo kun je kiezen voor een pakket met allemaal eten en drinken, maar ook een pakket met alleen maar chocola of speciaal bieren en wijn.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant