Autisme Een autisme test uitvoeren; hoe werkt dat?

Een autisme test uitvoeren; hoe werkt dat?

Herken jij jezelf in de symptomen of kenmerken van autisme en vraag je je af of je een vorm van autisme hebt. Dan kun je wellicht eerst een autisme test online doen. Dit is een zelftest waarmee je een indicatie kunt krijgen of je een aantal kenmerken vertoont van autisme. Zie jij symptomen of kenmerken van autisme bij jouw kind, dan kun je ook de autisme test voor je kind doen.

Kenmerken autisme

Niet iedereen met autisme zal hetzelfde gedrag vertonen, aangezien een combinatie van kenmerken bepaalt of je autisme hebt of niet. Autisme is onder meer terug te zien in communicatie, sociale interactie en gedrag en interesses. Mensen met autisme hebben vaak:

  • moeite in de omgang met andere mensen
  • een afwijkende manier van communiceren en/of taalontwikkeling
  • behoefte aan het vasthouden aan gewoontes en routines

Herken jij jezelf in een van deze kenmerken? Dan kun je wellicht eerst eens een autisme test doen om een indicatie te krijgen of je aan meerdere autisme kenmerken voldoet. 

Online autisme test

Zoals gezegd kan testen op autisme dus eerst zelf via een online autisme test gedaan worden. De autisme test online bestaat uit verschillende vragen die gerelateerd zijn aan de symptomen van de stoornis. Aan de hand van de antwoorden die jij geeft, kan gekeken worden of jij bepaalde kenmerken of symptomen van autisme vertoont. Er zijn complexe en samenhangende symptomen en kenmerken die bepalen of iemand autisme heeft. Let wel, een ingevulde vragenlijst op een online autisme test is echter geen basis om zelf een diagnose te stellen.

Hoe helpt een online test autisme jou?

Autisme online test makenHet doen van een test kan je dus eventueel een indicatie geven, maar het geeft  je geen diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan deze diagnose stellen. Het advies is om bij klachten of problemen, altijd even naar de huisarts te gaan. Deze kan jou veel beter begeleiden en kijken of er meer specialistische hulp nodig is om tot een diagnose te komen.

De huisarts kan jou doorverwijzen naar een psycholoog die door middel van verder onderzoek samen met jou kijkt of de symptomen die jij zelf of bij jouw kind ervaart inderdaad onderdeel zijn van autisme.

Bij een positieve uitslag kan het jou helpen om meer over jezelf te leren. Autisme is een moeilijke stoornis om zelf mee om te gaan, want je loopt tegen beperkingen aan. Een psycholoog kan je hier goed bij helpen en er zijn gelukkig ook veel boeken en achtergrondartikelen over autisme te vinden die je kunt lezen. 

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant