Wat kost een intelligentietest?

Wanneer je een volledige intelligentietest wilt doen voor jezelf of bijvoorbeeld je kinderen, dan moet je er rekening mee houden dat de kosten hiervan hoog kunnen oplopen. Je kunt er rekening mee houden dat je doorgaans toch zeker een paar honderd euro kwijt bent voor deze test. Hoeveel je precies moet betalen, zal afhankelijk zijn van de instantie waar je de test zult doen.

Je kunt altijd vooraf informeren om te kijken hoeveel het je gaat kosten. Zorg dat je goed voorbereid bent en weet wat het kost. Kun je het even niet betalen? Spaar dan eerst en wacht met het afnemen van de intelligentietest. Het is beter geen lening hiervoor af te nemen. Wanneer het echter erg belangrijk voor je is, zou je misschien van bekenden een bedrag kunnen lenen. Een betalingsregeling is wellicht ook een van de mogelijkheden bij de instantie waar je een intelligentietest laat doen.

Wilt u meer informatie over waar je een intelligentietest kan laten afnemen? Lees dan de vraag van Marieke de Vos: “Waar kan ik een IQ test laten afnemen?

Esther Bekker
Esther Bekker is orthopedagoog en expert op het gebied van intelligentie en intelligentietesten. Zij kent alle ins en outs van kinderen en volwassenen die hier inzicht in willen krijgen. Door beter te begrijpen op welke manieren intelligentie invloed heeft op dagelijkse taken, leer je hier beter mee omgaan en kun je elke dag het maximale uit jezelf halen. Met haar kennis waarborgt zij de kwaliteit van de categorie intelligentie op Zobegaafd en leert zij lezers hun eigen zwaktes en sterktes te herkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in