Boekentips Top 7 boeken over dyscalculie

Top 7 boeken over dyscalculie

Dyscalculie is een lastige mentale aandoening om mee om te gaan. Gelukkig is er ontzettend veel informatie beschikbaar. waaronder verschillende boeken over dyscalculie. Mensen die moeite hebben met rekenen zijn erg gebaat bij deze boeken, omdat er goede inzichten worden gegeven in de manier waarop dyscalculie invloed heeft op het brein en hoe je dit zo goed mogelijk kunt oplossen. De boeken bevatten allerlei tips omtrent technieken die helpen om hier beter mee te leren omgaan zodat je de zwaarste obstakels van de aandoening kunt overwinnen.

1) Dit is dyscalculie

Dit is dyscalculie

“Dit is dyscalculie” is een essentieel boek om te leren hoe dyscalculie werkt en op welke manier het zorgt voor moeilijke connecties in het brein bij mensen die moeite hebben met rekenen. Dit boek is vooral voor ouders en leerkrachten van kinderen met dyscalculie een ontzettend interessant boek. Vaak heeft men moeite te begrijpen waar kinderen met dyscalculie mee te maken hebben en door een beter inzicht te krijgen in de verschillende gedachtegangen is dit erg eenvoudig te tackelen. Prof. dr. Hans van Luit heeft veel onderzoek naar dit onderwerp gedaan en brengt in Dit is dyscalculie een gebalanceerde samenstelling van leermethodes die helpen om de juiste ondersteuning te bieden.

Meer informatie over “Dit is dyscalculie”

2) De dyscalculie survivalgids

De dyscalculie survivalgidsMet het boek De dyscalculie survivalgids” kunnen kinderen zelf aan de slag om dyscalculie te begrijpen en de juiste ondersteuning krijgen om rekenen gemakkelijker te maken. De aandoening kan veel druk opleveren waardoor men juist nog minder goed presteert, maar die druk is niet nodig wanneer begrepen wordt dat dit gewoon iets in het hoofd is waar men zich niet voor hoeft te schamen. Dit boek helpt kinderen de rest van het onderwijs om op een goede manier met dyscalculie om te gaan en te zorgen dat zij hier steeds minder last van ondervinden. Dat heeft zowel op korte als lange termijn ontzettend veel invloed op de manier waarop zij met sommen omgaan.

 

Meer informatie over “De dyscalculie survivalgids”

3) Dyscalculie en rekenproblemen

Dyscalculie en rekenproblemen“Dyscalculie en rekenproblemen” biedt ondersteuning bij het beter verwerken van rekenstof. De diverse obstakels waar kinderen in hun eerste jaren van het onderwijs mee te maken krijgen worden overwonnen wanneer zij goed inzien bij welke soort sommen zij extra hulp nodig hebben. Dit biedt nieuwe handvaten om het beste uit zichzelf te halen en niet langer tegen grote problemen aan te lopen bij het (hoofd)rekenen. Het boek presenteert op gemakkelijke wijze waar het in het hoofd misgaat en hoe dit vervolgens zo goed mogelijk opgelost kan worden door nieuwe systemen in de denkwijze van kinderen met dyscalculie toe te passen.

 

 

Meer informatie over “Dyscalculie en rekenproblemen”

4) Mijn kind heeft dyscalculie

Mijn kind heeft dyscalculieOuders met kinderen die last hebben van dyscalculie zijn vaak gebaat bij goede ondersteuning om hun kind beter te begrijpen. Wanneer ouders zelf niet met dyscalculie te maken hebben, is het lastig in te zien wat dit met een kind doet. Mijn kind heeft dyscalculie” biedt nieuwe systemen waar ouders mee aan de slag kunnen om hun eigen kind zo goed mogelijk te onderwijzen, maar ook hoe zij dit op de basisschool en middelbare school duidelijk kunnen maken aan leraren en docenten, zodat hun kind ook echt de beste zorg op school krijgt. Dit boek is onmisbaar voor ouders met kinderen die dyscalculie hebben.

 

 

Meer informatie over “Mijn kind heeft dyscalculie”

5) Stomme sommen

Stomme sommen“Stomme sommen” is een boek dat hulp biedt aan zowel kinderen met dyscalculie als hun ouders. Waar we in het schoolsysteem veel horen over dyslexie – en ook de benodigde hulp bieden aan kinderen die hieraan leiden – is er nog geen goede focus op dyscalculie. Door beter te begrijpen welke problemen hier mentaal bij komen kijken, wordt het gemakkelijker om hier gedurende de jaren steeds beter mee om te gaan. Het ene kind heeft behoefte aan meer begeleiding terwijl het andere kind vaak beter presteert als zij de sommen gewoon alleen kunnen maken. Dit boek helpt om de juiste stappen te zetten en het leven met dyscalculie gemakkelijker te maken.

Meer informatie over “Stomme sommen”

6) Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie

Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en DyscalculieVoor ieder kind is de manier waarop dyscalculie behandeld wordt weer anders, dit ligt volledig aan de behoeftes van het kind zelf. Daarom heeft De Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken-Wiskunde Onderwijs haar eigen boek uitgebracht waarin deze verschillende lesmethodes verder worden uitgewerkt. Dit biedt zowel ouders van kinderen met dyscalculie als docenten die deze kinderen in de klas hebben een beter inzicht in de manier waarop zij de beste hulp kunnen bieden. Deze nieuwe manier van denken zal kinderen de rest van hun leven helpen, waardoor het essentieel is dat hier ook echt op de juiste manier op wordt ingespeeld.

 

Meer informatie over “Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie”

7) Rekenproblemen en dyscalculie

Rekenproblemen en dyscalculieNaast het feit dat kinderen met dyscalculie moeite hebben om zelf goed om te gaan met hun eigen obstakels, is het voor docenten vaak lastig om te begrijpen op welke manier zij hier het beste mee om kunnen gaan. “Rekenproblemen en dyscalculie” biedt daar de juiste inzichten in. Dit helpt docenten om hun leerlingen met dyscalculie beter te begrijpen en te leren wat er allemaal in hun hoofd omgaat. Zo kunnen docenten het juiste advies bieden wanneer kinderen graag hun eigen obstakels willen overwinnen en maakt het mogelijk hen de rest van hun leven de juiste methodes als basis te bieden.

 

Meer informatie over “Rekenproblemen en dyscalculie”

Boeken bieden de beste informatie

Doordat de achtergrondkennis over dyscalculie vaak mist bij kinderen, ouders en docenten is het juist belangrijk om de beste informatie hierover te zoeken en toe te passen. Het leven van een kind met dyscalculie hoeft niet lastig te zijn en rekenproblemen kunnen gemakkelijk opgelost worden, maar daar zijn wel de juiste methodes voor nodig. De boeken die in dit artikel zijn genoemd zullen hierbij helpen en bieden zowel kinderen als ouders en docenten betere methodes om de grootste obstakels te overwinnen.

Nog niet uitgelezen en opzoek naar meer boeken over dyscalculie? Bekijk dan zeker deze boeken nog even.

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant