Boekentips 10 populaire boeken over dyslexie

10 populaire boeken over dyslexie

Dyslexie maakt het mensen moeilijk om woorden op de juiste manier te spellen. Het zorgt ervoor, dat ze in de war raken. Het hoeft echter geen belemmering te zijn om een gelukkig, gezond en goed leven te leiden. We hebben een tiental boeken geselecteerd om je kennis te laten maken met dyslexie. Dyslexie kan een zegen zijn en een vloek! Ontdek het allemaal in de boeken. Zo zul je niet alleen lezen dat dyslexie en hoogbegaafdheid vaak samengaan, maar ook dat er bijvoorbeeld vele ondernemers zijn die ondanks hun dyslexie een succesvolle en zeer rijke carrière hebben. Zij zijn soms zelfs bekend geworden of hebben ze een belangrijke plek binnen onze maatschappij gekregen.

1. De gave van dyslexie

De gave van dyslexieDyslexie hoeft geen vloek te zijn. Dyslexie kan een gave of zegen zijn. Het boek bespreekt een baanbrekende methode om kinderen en volwassen welke dyslectie hebben te leren lezen. Het is een methode welke door Ron Davis is ontwikkeld. Inmiddels zijn er tienduizenden mensen mee geholpen. Ze kunnen nu weer op een normale manier schrijven, lezen en studeren. Het is een doorbraak om dyslexie te behandelen. Experts geven vele verschillende definities weer van dyslexie. De meeste mensen zien het als een schrijf vertraging, het verwisselen van letters en lettertekens. Anderen zien het als begripsproblemen en verwarring van tijd en plaats.

 

 

Meer informatie over “De gave van dyslexie

2. Dit is dyslexie

Dit is dyslexieDit boek is een zeer goed handboek rondom dyslexie. De expert Prof. Dr. Aryan van der Leij geeft op een eenvoudige en ook beknopte manier wat dyslexie is. Hoe kun je het herkennen? Wat zijn de oorzaken? Welke diagnostische methoden en hoe kun je bij een kind dyslexie beperken of voorkomen? Het boek helpt je rondom tal van aspecten van dyslexie. Er is veel informatie en er zijn ook veel praktijkvoorbeelden. Het is een boek wat een rol op school kan spelen, bij de hulpverlening en ondersteunende activiteiten. Ook voor ouders is het een zeer interessant boek.

 

 

Meer informatie over “Dit is dyslexie

3. Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is

Nu weet ik eindelijk wat dyslexie isAls orthopedagoog heeft Chantal Engbers veel kinderen en volwassenen leren kennen met dyslexie. Ze heeft haar ervaringen vertaald naar het boek “Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is”. Ook heeft ze een methode ontwikkeld welke in normale mensentaal is geschreven. Het boek is opgezet voor ouders en leraren om kinderen met dyslexie beter te begrijpen. Het is een boek waarmee al vele mensen, kinderen en ouders geholpen zijn. Het is ongekend om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om goed gebruik te maken van dit boek.

Meer informatie over “Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is

4. Protocol Leesproblemen en Dyslexie Voor Groep 3

Protocol Leesproblemen En Dyslexie Voor Groep 3Wat zijn de kenmerken van dyslexie? Hoe herken je een achterstand bij het lezen en het spellen? Hoe kun je dyslexie sneller herkennen? Het is goed om te weten hoe leerkrachten en begeleiders sneller leerlingen kunnen herkennen met leesproblemen of met spellingproblemen. Het boek “Protocol Leesproblemen en Dyslexie Voor Groep 3” is gericht op groep 3 leerlingen. Hier starten de meeste leerlingen met lezen en spellen. Hierdoor is het een ideaal moment om spelproblemen snel te herkennen. Het is essentieel om op tijd te zien welke problemen er zijn. Hierna kan met snel met oplossingen komen.

 

Meer informatie over “Protocol Leesproblemen en Dyslexie Voor Groep 3

5. Leesproblemen en dyslexie in het basisonderwijs

Het boek behandeld een aantal onderwerpen rondom dyslexie. Het is een boek voor leraren en leerkrachten. Vragen als wat is dyslexie?Hoe kan ik lees en spelproblemen herkennen bij leerlingen? Hoe kan ik het probleem aanpakken? Wat is een goed onderwijs om goed te leren spellen en lezen? Welke manieren zijn er om leerlingen met dyslexie te ondersteunen?

Het is een goed boek. Goed leren schrijven en lezen is noodzakelijk voor een groot succes op school. Een op de tien kinderen lijkt echter problemen te hebben met het spellen en lezen. Bij ongeveer vier procent van alle kinderen is er sprake van dyslexie. Het is een relatief grote groep kinderen. Het is dus goed om bewust mee om te gaan en om deze groep te herkennen. Het voorkomt frustratie bij de leerkracht en de leerling.

Meer informatie over “Leesproblemen en dyslexie in het basisonderwijs

6. Dyslexie 2.0

Dyslexie 2.0Het diagnosticeren en het behandelen van dyslexie kan op meerdere manieren. Dit boek “Dyslexie 2.0” is een nieuwe uitgave van het protocol om dyslexie te behandelen uit 2006. Het is de tweede en verbeterde versie met nog meer informatie en tips over hoe dyslexie behandeld kan worden.

 

 

 

 

 

Meer informatie over “Dyslexie 2.0

7. Studeren met dyslexie

Studeren met dyslexieDyslexie is de oorzaak bij veel studenten om een studievertraging op te lopen of om zelfs te maken te krijgen met studie uitval. Drie tot vijf procent van de studenten kampt met dyslexie. Op zich is dit best een grote groep studenten.

Dit boekt helpt om op kritische momenten de juiste partijen te alarmeren rondom dyslexie. Inventarisatielijsten, studieproblemen en een eenvoudige checklist maken het mogelijk om snel te ontdekken of men dyslectie heeft of niet. Er zijn ook steeds meer computerprogramma’s welke hulp kunnen bieden.

Het boek is geschreven voor de studenten welke dyslexie hebben. Ook de leraren en docenten plus mentoren kunnen het boek lezen om gebruik te maken van de direct toepasbare informatie.

Meer informatie over “Studeren met dyslexie

8. Dyslexie voor dummies

Dyslexie voor dummiesIn de bekende voor dummies serie is ook een versie opgenomen over dyslexie. Het boek is een leidraad rondom het begeleiden van je kind met dyslexie. Hoe kun je het vertrouwen geven en goed begeleiden? Dyslexie is een veel voorkomende leerstoornis. Dyslexie wordt echter niet altijd erkend. Dyslexie voor dummies helpt je hierbij. Je staat er niet alleen voor. Het boek is een goede gids om ouders en verzorgers van kinderen met dyslexie te helpen. Natuurlijk kan het ook door leerkrachten en andere personen gebruikt worden welke met dyslexie te maken hebben. Het boek laat je zien hoe dyslexie is te herkennen en hoe je hier mee om kunt gaan. Het helpt je ook om je kind op beslissende momenten te testen. Het is daarnaast een handreiking voor scholen om leerstoornissen te herkennen.

Meer informatie over “Dyslexie voor dummies

9. Mijn kind heeft dyslexie

Mijn kind heeft dyslexieRond de vijf procent van alle kinderen heeft dyslexie. Het basis boek geeft je inzicht in wat dyslexie nu precies is en het helpt leerkrachten en ouders om kinderen welke dyslexie hebben beter te begeleiden. Kinderen met dyslexie herkennen is essentieel om ze te helpen. Het is mogelijk om ze te helpen om te gaan met hun dyslexie. Er zijn veel verschillende boeken en cursussen welke extra ondersteuning bieden aan kinderen met dyslexie. Het boek wordt als zeer nuttig bestempeld door verschillende media en instanties.

 

 

 

Meer informatie over “Mijn kind heeft dyslexie

10. Helpkids Dyslexie

Helpkids DyslexieHet zijn ongeveer 5 procent van alle kinderen welke kampen met dyslexie. Dit boek helpt bij antwoorden op vragen, wat dyslexie precies is, of je professionele hulp nodig hebt, wat men zelf kan doen en hoe men nu verder moet op school. De gevolgen van dyslexie worden vaak onderschat. Hardnekkige leesproblemen en schrijfproblemen kunnen voor grote problemen zorgen. Het boek begeleidt je bij de belangrijkste vragen en wat je het beste kunt gaan doen.

 

 

 

 

Meer informatie over “Helpkids Dyslexie

De dyslexie boeken

Er zijn natuurlijk vele boeken verschenen rondom dyslexie. De meeste zijn gericht op de ouders, verzorgers, docenten en begeleiders van kinderen met dyslexie. Het is goed om kinderen met dyslexie beter te begrijpen. Het maakt het mogelijk om hun sneller op de juiste manier te begeleiden en te leren omgaan met hun dyslexie. Start met het lezen van de verschillende dyslexie boeken in onze top tien lijst. Op zoek naar meer boeken over dyslexie? Zoek dan hier verder:

Meer boeken over “Dyslexie

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant