Boekentips Top 12 boeken over yoga

Top 12 boeken over yoga

Yoga is een van de manieren om innerlijke rust te krijgen. Het helpt je lichaam te ontspannen met de juiste oefeningen. Yin staat voor de vrouwelijke elementen in het lichaam en is de tegenpool van Yang. Yoga is meer gericht op het vrouwelijke lichaam dan dat van de man. Natuurlijk kan Yoga door zowel mannen als vrouwen worden uitgevoerd. In dit artikel zullen we een tiental Yoga boeken met je doornemen. Het zijn ware aanraders om te lezen om je kennis over Yoga en de Yoga oefeningen te verruimen.

1. Yin yoga

Yin yogaStefanie Arend heeft dit boek geschreven over Yin Yoga. Yin Yoga is een zachtere vorm van Yoga welke de klassieke houdingen met meer souplesse en met minder spierkracht uitvoert. Yin Yoga werkt veel dieper in op de bindweefsels. Hierdoor ontstaat er een soepeler lichaam en het zorgt ook voor een meer elegante lichaamshouding. Het boek heeft meer dan 200 foto’s welke de oefeningen duidelijker maken. Ook zijn er heldere beschrijvingen hoe je de oefeningen moet doen. Daarnaast zijn er nog volop variaties welke aan de orde komen bij het beschrijven van de oefeningen. Het boek is zeker ook geschikt voor de beginnende Yoga beoefenaar.

 

Meer informatie over “Yin Yoga

2. Yoga anatomie

Yoga anatomieLeslie Kaminoff heeft het boek Yoga anatomie geschreven, waarin de klassiek asana’s duidelijk naar voren komen met mooie full color tekeningen. Het is op die manier mogelijk om de principes en het ontstaan van iedere houding beter te begrijpen. Het is direct duidelijk hoe de spieren worden gebruikt en welk effect de verschillende houdingen hebben. Het boek duid ook aan hoe de lichaamshoudingen van de ruggengraat en de ademhaling plus de positie duidelijk met elkaar verbonden zijn. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een doorgewinterde Yoga beoefenaar: Het boek is een must om te lezen.

 

Meer informatie over “Yoga anatomie”

3. Traumaverwerking door yoga

Traumaverwerking door yogaDavid Emerson Elizabeth Hopper, bespreekt in het boek Traumaverwerking door yoga hoe yoga kan helpen om een betere verbinding te maken met het zelf en het lichaam. De oefeningen welke in dit boek en dit programma naar voren komen zijn speciaal gemaakt voor trauma slachtoffers. Het is een manier om een betere relatie te krijgen met je eigen lichaam. Mindfulness, de ademhaling en de juiste (zachte) yoga oefeningen zorgen voor herstel. Keuzes maken, actie ondernemen, ritmes creëren en in het nu zijn, zijn de basis van de traumagerichte yoga. Het boek is geschreven voor yoga instructeurs en leraren.

 

 

Meer informatie over “Traumaverwerking door yoga

4. Yoga geeft ruimte

Yoga geeft ruimteSkadi van Paasschen heeft een mooi boek gemaakt vol met kleuren, foto’s en yoga oefeningen. Het boek is gericht op de Yin Yoga. Een zachtere vorm van yoga. Het is een vorm van yoga welke steeds populairder wordt. Deze vorm van yoga helpt goed bij het overwinnen van emotionele klachten en chronische pijnen. De oefeningen welke in dit boek aan bod komen helpen je om je emoties beter in balans te brengen en je zenuwstelsel tot rust te laten komen. Ook helpt het je lichaam op een dieper niveau te laten ontspannen. Skadi van Paasschen is een zeer erkende yogadocente welke een compassievolle manier van lesgeven op een vrolijke manier combineert om ieder mens op een unieke manier te benaderen.

Meer informatie over “Yoga geeft ruimte

5. De 7 spirituele wetten van yoga

De 7 spirituele wetten van yogaDeepak Chopra is een zeer bekende auteur. In zijn boek de zeven spirituele wetten van yoga helpt hij ons om met beproefde methodes stress en stijfheid tegen te gaan. Yoga is zeer populair geworden en steeds meer mensen doen het. In zijn boek wil hij de spirituele dimensie meer benaderen. Het boek kent drie delen. Het eerste deel is het filosofische deel van het boek met de zeven spirituele wettten. Het tweede deel gaat over de ademhaling en meditatie. Het laatste deel gaat over het beoefenen van yoga en de sessies welke je kunt gaan doen.

 

 

Meer informatie over “De 7 spirituele wetten van yoga”

6. Yoga Nidra

Yoga NidraHet boek laat je zeer effectieve technieken zien om je maximaal te ontspannen in slechts een half uurtje tijd. Het zorgt voor een ontspanning op emotioneel, geestelijk en lichamelijk niveau. Bij de Yoga Nidra gaat het lichaam en de geest van halfslaap naar ontspanning en weer terug. Het bewustzijn blijft echter compleet wakker. Lichaam en geest kunnen blokkades loslaten en doorbreken. Zeker bij uitdagingen en bij stressvolle situaties is het goed om deze oefeningen te doen. Ze helpen je te focussen en om je energie te geven. Een half uurtje is al voldoende. Volgens de auteur si een half uur Yoga Nidra het equivalent van drie uur diepe slaap. Ook helpt het bij het genezingsproces van specifieke gezondheidsklachten (slaapproblemen, chronische pijn, migraine, astma, burn-out en hoofdpijn).

Meer informatie over “Yoga Nidra

7. Werkboek chakra yoga

Werkboek chakra yogaHet werkboek chakra yoga helpt je bij het beoefenen van yoga in combinatie met je chakra’s. Het helpt je om op een subtiele manier energie te ontvangen door de juiste meditatie, ademhaling en houding. Het eerste hoofdstuk legt uit hoe chakra yoga werkt en wat het is. Ook komen de zeven chakra’s aan bod in de eerste hoofdstukken. Hierna zijn er een aantal eenvoudige meditaties en wat later de fysieke yoga oefeningen aan het eind.

 

Meer informatie over “Werkboek chakra yoga

8. De yoga sutra’s van Patanjali

De yoga sutra's van PatanjaliI.K. Taimni heeft dit boek geschreven over de yoga sutra’s van Patanjali. Het is een goede basis voor de klassieke yoga. De raadsels van de yoga worden uiteengezet. De toestand van meditatie, voorbereidende oefeningen, hogere psychische krachten en de toestand van de spirituele bevrijding worden doorgenomen in het boek.

 

 

 

 

 

Meer informatie over “De yoga sutra’s van Patanjali

9. Yoga dipika (licht op yoga)

Yoga dipika (licht op yoga)B.K.S. Iyengar heeft het boek Yoga Dipika geschreven. Het is een techniek welke zeer goed is bij psychische en fysieke problemen. Het helpt om ze te voorkomen en om het lichaam te beschermen. Het helpt om een gevoel van zelfstandigheid te ontwikkelen en zekerheid. Het is op zijn eigen manier met de universele wetten verbonden. Respect, waarheid en geduld zijn de kern van deze vorm van yoga welke gericht is om een rustige ademhaling, vaste wil en de kalmte van de geest.

 

Meer informatie over “Yoga dipika (licht op yoga)

10. Over de werking van Yoga

Over de werking van YogaMichael Roach Christie Macnally heeft een heerlijk en vlot verhaal geschreven over hoe de Yoga het vermogen heeft om op ons op het diepste niveau te helen. Het is een verhaal welke teruggaat naar de kostbare leringen in Tibet en India en ook hoe het zich heeft ontwikkeld tot over de hele wereld. De schrijvers brachten vele jaren in de kloosters van Tibet door en zijn getraind om de oude teksten van het yoga beter te leren en te begrijpen. De auteur heeft ook vele jaren in een Tibetaans Klooster doorgebracht. Hij is een doctor in het Tibetaanse Boeddhisme en afgestudeerd aan Princeton Universiteit.

 

Meer informatie over “Over de werking van Yoga

11. De kleine yoga voor Dummies

De kleine yoga voor DummiesWil je geestelijk en ook lichamelijk in balans zijn en je beter voelen? Dan is dit boek iets voor jou. Je krijgt direct goede tips en technieken om meer innerlijke rust te krijgen. De juiste houdingen, poses en oefeningen komen aan bod. Alles met de juiste foto’s en omschrijvingen. Het is een zeer boeiend boek wat je kan helpen om de eerste stappen op de yoga mat te laten maken. Het boek is geschreven door een internationaal bekende yogaleraar en rugspecialist (Larry Payne).

 

 

Meer informatie over “De kleine yoga voor Dummies

12. Yoga 15 minuten per dag

Yoga 15 minuten per dagUlrica Norberg heeft haar twintig jaar ervaring in een yoga praktijk omgezet naar eenvoudige oefeningen. Hierdoor kun je in 15 minuten per dag de juiste yoga oefeningen doen. Het is gemakkelijk te volgen en uit te voeren. De yoga oefeningen kennen mooie foto’s om snel te begrijpen wat je moet doen. Het boek “Yoga 15 minuten per dag” is een must-read voor mensen die praktisch aan de slag willen gaan met yoga!

 

 

Meer informatie over “Yoga 15 minuten per dag”

Meet boeken over Yoga

Yoga is een sterk opkomend fenomeen wat we steeds meer in het straatbeeld zien. Yoga ruimtes, boeken, sessies en verhalen op verjaardagsfeestjes hoe gezond het is zorgen ervoor, dat de interesse sterk stijgt. Ontdek zelf hoe yoga jou kan helpen om een leven te krijgen wat meer in balans is. Een leven waarbij je jezelf een stuk beter voelt. Een leven waar je nog meer aan kunt dan je ooit had gedacht.

Start met het voeden van de geest en leer daarna de verschillende yoga oefeningen. We weten zeker, dat ook jij volop kunt genieten van de mogelijkheden om een betere en hogere kwaliteit van leven te krijgen wanneer je yoga een onderdeel van je leven gaat worden.

Meer boeken over “Yoga

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant