Slaap ADJ blauw filter bril

ADJ blauw filter bril

Regelmatig lees je berichten dat blauw licht, afkomstig van tv’s, computerschermen en smartphones, slecht zou zijn. Té veel blauw licht zou onder andere leiden tot oogvermoeidheid, slaapproblemen en netvliesveroudering. Sindsdien zijn er diverse fabrikanten met zogenoemde blauw licht filter brillen op de markt. In een al eerder artikel hebben wij gekeken naar de mythes en feiten van blauw licht. Dit keer nemen de blauw licht filter brillen van BrightLife onder de loep. Filteren de BrightLife blauw licht filter brillen daadwerkelijk het blauwe licht weg?

Blauw licht filterende werking van de brillen

BrightLife vertelt niet hoeveel procent van het blauwe licht wegfiltert en specificeert ook niet welke golflengtes weggefilterd worden. Voor het testen welke golflengtes worden weggefilterd hebben we gebruik gemaakt van de UPRtek compact spectrometer MK350D [1].

Beide brillen worden onderworpen aan twee testen, namelijk een test met daglicht en een test met licht dat afkomstig is van een computerscherm. In beide testen wordt gekeken hoe goed het blauwe licht weggefilterd wordt door de brillen.

Het volgende spectrum hebben wij gemeten op een bewolkte dag:

[wpdatachart id=37]

Daglicht test

[wpdatachart id=38]

[wpdatachart id=39]

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant