Hersenaandoeningen

2
826
Hersenaandoeningen

Hersenaandoeningen zijn ziektes of beschadigingen aan de hersenen, typische voorbeelden van hersenaandoeningen zijn Alzheimer, Parkinson en een bloeding in de hersenen. Wat betekent het als iemand een hersenaandoening heeft? Wat houdt een hersenbeschadiging precies in en is het te behandelen? In het geval van een hersenbeschadiging kan dit een grote invloed hebben op het dagelijks leven, bijvoorbeeld op je geheugen, je gedrag, je persoonlijkheid en/of karakter en zelfs je gevoel. Hersenaandoeningen bestaan in diverse varianten die tot uiting komen op verschillende leeftijden.

De oorzaak van een hersenaandoening

Een hersenaandoening heeft niet een oorzaak, maar is afhankelijk van de soort aandoening die je hebt. Over het algemeen zijn de volgende factoren erg slecht voor de gezondheid van de hersenen:

  • Een te hoog cholesterol.
  • Obesitas / overgewicht.
  • Diabetes insipidus (wat leidt tot een verhoogde kans op uitdroging).
  • Overmatig alcoholgebruik.
  • Een te hoge bloeddruk.
  • Hart- en vaatziekten.

De Symptomen van een hersenaandoening

Ook hier geldt dat er niet een of enkele symptomen zijn om een hersenaandoening te herkennen. Elke aandoening heeft zijn eigen veelvoorkomende kenmerken. Wilt u de specifieke kenmerken van een hersenaandoening weten? Lees dan het artikel over die specifieke hersenaandoening op de website. Typische symptomen van een hersenaandoening of hersenbeschadiging zijn verminderde spraak, geheugenverlies en gedragsveranderingen.

Veelvoorkomende hersenaandoeningen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here