Vraag & Antwoord Heeft een goudvis een geheugen van drie seconden?

Heeft een goudvis een geheugen van drie seconden?

Er wordt altijd gezegd dat een goudvis maar een geheugen van drie seconden heeft. Dit wordt vooral gezegd wanneer wordt gevraagd of het niet zielig is als een vis enkel in een kom zit en weinig bewegingsruimte heeft. Er wordt dan gezegd dat de vis maar een geheugen heeft van een paar seconden.

Hier worden veel onderzoeken naar gedaan. Zo is er in Sevilla gewerkt met een doolhof en uit dit onderzoek bleek dat de vissen maanden later nog precies wisten hoe het doolhof werkte. Ook is er in Amerika een onderzoek gedaan met een klok, waar de vissen op een bepaald tijdstip te eten kregen en dit kregen ze door tegen een hendel aan te zwemmen. Ook uit dit onderzoek bleek al snel dat de vissen het tijdstip en de handeling kunnen herinneren. En in het programma Myth Busters is eveneens aangetoond dat goudvissen veel langer iets kunnen onthouden.

Goudvissen hebben dus zeker een langer geheugen dan meestal wordt gezegd. Of een goudvis zich verveelt is echter niet bekend. Ook is het niet bekend hoe lang het geheugen van een goudvis precies is, of hoe dit wordt toegepast. Er wordt nu in ieder geval met zekerheid gezegd dat een goudvis een geheugen heeft van minstens drie maanden.

Er zullen nog meerdere onderzoeken worden gedaan op dit gebied. Het is toch een vraag die veel mensen bezig blijft houden. Door meer onderzoeken te doen kan er hopelijk nog meer bekend worden over het geheugen van vissen.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant