Boekentips Boeken over een burn-out

Boeken over een burn-out

Een burn-out kan iedereen krijgen. Je hebt geen fut meer, geen energie of levenslust om zaken te ondernemen. Het is een pijnlijke fase in je leven. Het is natuurlijk belangrijk om hier zo snel als mogelijk doorheen te komen. Vaak ben je hiervoor aangewezen op de mensen om je heen. Het is belangrijk om de weg naar gezondheid weer te vinden. Een burn-out kan je psychologisch en ook fysiek raken. Door te kiezen voor de juiste behandelwijzen is het mogelijk om de weg naar heling te vinden.

Nieuwe technieken om je lichaam en geest weer in topconditie te krijgen. Vaak is er een verdiepingsslag nodig naar een spiritueel niveau om de juiste levensenergie weer te pakken te krijgen. We hebben een tiental boeken geselecteerd welke je kunnen helpen om een burn-out beter te begrijpen. Natuurlijk komen hier ook behandelwijzen aan bod welke helpen om een genezing te vinden voor de burn-out. Graag bespreken we de tien boeken over een burn-out kort met je, zodat je een beeld hebt van de mogelijkheden.

1. Burn Out

Burn OutHet boek is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van een burn-out en de weg terug naar gezondheid en genezing. Het is een zeer gevarieerde reis. Een reis langs doktoren, nieuwe denkwijzen, alternatieve geneeswijzen en zaken waar de normale mens niet direct aan denkt. Het is belangrijk om te ontdekken, dat je altijd een keuze hebt. Het is een boek om je lost te maken van de kudde. De kudde welke alleen in de gebaande paden en wegen kan denken. Het is een boek welke ook de holistische en spirituele mogelijkheden benoemd en bespreekt. Het is mogelijk om hiermee een energiek, gezond en ook gelukkig leven te leiden. Het boek kan gekocht worden als paperpack, maar het digitale boek, wat je op de smartphone of de tablet kunt lezen, is significant goedkoper!

Meer informatie over “Burn Out

Meer informatie over de digitale variant van “Burn Out

2. Nooit meer burn-out!

Nooit meer burn-out!Het is een boek welke de symptomen (angstig, trillerig, hyperactief en hondsmoe) benoemd. De tekenen van een burn-out, waarbij de balans van het stresshormoon danig is verstoort zorgt voor een roofbouw op lichaam en op de geest. Het is belangrijk om tijd en rust te kiezen als een basis voor herstel. Het is echter ook belangrijk om de juiste actie te ondernemen om de weg van genezing in te slaan. Alleen dan kun je ook daadwerkelijk genezen. Nooit meer burn-out beschrijft hoe je jouw stresshormoon balans weer terug kunt krijgen. Het beschrijft hoe je weer controle en grip krijgt op je lichaam en je geest. Je moet je conditie weer gaan opbouwen en oude valkuilen voorkomen. Het is een zelfhulpboek welke is gebaseerd op jarenlange wetenschappelijke protocollaire behandelingen van mensen met een burn-out. Het is een praktijkgids waar je daadwerkelijk hulp kunt vinden. Het is niet alleen geschikt voor mensen met een burn out, maar ook voor behandelaars van mensen met een burn-out.

Meer informatie over “Nooit meer burn-out!

3. Omgaan met burn-out

Omgaan met burn-outDit boek is door Carien Karsten geschreven. Het boek is gericht op het voorkomen van een burn-out. Ook het integreren na een burn-out komt aan de orde. In omgaan met burn-out wordt de visie gedeeld op de psychologische en fysieke achtergronden van een burn-out. Het boek bespreekt hoe arbeidsomstandigheden tot chronische stress en uitputting kunnen leiden. Ook de juridische valkuilen bij een burn-out (op de werkvloer) komen aan de orde. Het is belangrijk om een evenwichtige levenshouding te hebben. Hiervoor heeft het richtlijnen voor de individu.

 

 

Meer informatie over “Omgaan met burn-out

4. Van big bang tot burn-out

Van big bang tot burn-outWilma de Rek en Witte Hoogendijk hebben dit boek geschreven. Stress staat centraal in dit boek. Het is een term welke veel gebruikt wordt vandaag de dag. Wat is het eigenlijk? Het boek is niet zo oud als de oerknal (bijna 14 miljard jaar geleden) of de 200.000 jaren dat er nu mensen op aarde zijn. Stress is een term welke pas de laatste jaren het hoofd opsteekt. Stress is een combinatie van slapeloosheid, depressie en burn-out. Het zijn zaken welke een sterke groei laten zien de laatste jaren en welke zorgen voor veel problemen in onze maatschappij. In het boek wordt er gepleit voor een radicaal andere aanpak van stress. De schrijver legt uit hoe moeilijk het is voor ons om alle veranderingen bij te benen. We zitten in een periode waarin alles opgefokt wordt en er steeds meer van ons verwacht wordt.

Meer informatie over “Van big bang tot burn-out

5. Eerste hulp bij stress & burn-out

Eerste hulp bij stress & burn-outStress kan goed zijn. Stress kan noodzakelijk zijn. Stress helpt je om je uit je comfort zone te liften. Het is goed om een gezonde dosis stress te kennen in ons leven. Het prikkelt ons en helpt ons om onze doelen te bereiken. Stress kan echter ook slecht zijn. Zeker wanneer we er lang aan bloot staan. Stress kan dan voor een burn-out zorgen, iets wat we natuurlijk moeten voorkomen. Het boek “Eerste hulp bij stress & burn-out” helpt je om de symptomen van teveel negatieve stress te herkennen.

 

 

Meer informatie over “Eerste hulp bij stress & burn-out

6. Gefeliciteerd met je burn-out

Gefeliciteerd met je burn-outIn 7 stappen weer stralen is de ondertitel van dit boek welke door Marina Schriek is geschreven. Ze is een ervaringsdeskundig en heeft maar liefst twee keer een burn-out gehad. Ze heeft zichzelf verdiept in het begrip burn-out na haar tweede burn-out. Het is iets wat bij bijna een miljoen werkende mensen voorkomt in Nederland. Vermoeidheid en emotioneel uitputting zijn de kernbegrippen. Door dit boek “Gefeliciteerd met je burn-out” ontdek je de aanpak om een burn-out te herkennen en te voorkomen.

 

 

 

Meer informatie over “Gefeliciteerd met je burn-out

7. Holistische aanpak burn-out

Holistische aanpak burn-outDit boek “Holistische aanpak burn-out” is geschreven voor de behandelaars van een burn-out. Hoe kunnen ze op een holistische aanpak een burn-out behandelen? Welke klachten zijn de eerste symptomen? Hoe kunnen ze directe betrokkenen helpen om de patiënt te laten herstellen vanuit een holistische aanpak? Lees het in dit boek.

 

 

 

 

Meer informatie over “Holistische aanpak burn-out

8. Stress en burn-out voorkomen

Stress en burn-out voorkomenVoorkomen is beter dan genezen en dat is precies de kern van het boek “stress en burn-out voorkomen”. De auteur, Anselm Grün helpt veel mensen bij de begeleiding van hun burn-out. Hij laat zien hoe rituelen en verbeeldingskracht helpen om stress te verminderen. Het helpt om mensen zichzelf te laten herstellen van een burnout.

 

 

 

 

 

Meer informatie over “Stress en burn-out voorkomen

9. Het anti burn-out boek

Het anti burn-out boekEen leven vol met energie! Een leven zonder uitgeput te zijn. Een leven om weer volop plezier te hebben. Het is heerlijk om een leven te hebben waar je volop van kunt genieten. Het is belangrijk om in je kracht te staan en om de grenzen te stellen voor de juiste balans in je leven. In dit boek krijg je de juiste adviezen en tips om weer volop te genieten van je leven. Leer onrealistische verwachtingen te ontmaskeren. Leer om je leven een nieuwe wending te geven.

 

 

Meer informatie over “Het anti burn-out boek

10. Het kleine boek tegen burn-out

Het kleine boek tegen burn-outHet boek van Jörg Fengler bespreekt 25 manieren om een burn-out tegen te gaan. Burn-out groeit en het lijkt wel een van de belangrijkste volksziektes te worden. Een op de acht werknemers meldt zich wel eens ziek door vermoeidheid. Het kan gaan om een fysieke vermoeidheid, maar ook een psychische vermoeidheid. Tijdsdruk, niet voldoende erkenning, te weinig hulp, een gebrek aan ondersteuning, slecht tijdsmanagement en perfectionisme zijn belangrijke factoren welke zorgen voor een burn-out. De 25 eenvoudige (en zeer doeltreffende) tips zorgen voor een mogelijkheid om een burn-out te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Het is belangrijk om dit te realiseren.

 

Meer informatie over “Het kleine boek tegen burn-out

Tot slot

Ontdek de verschillende boeken over een burn-out en kies het boek wat bij jou en jouw situatie past. Het zal je helpen om meer te leren over een burn-out, hoe je deze kunt voorkomen of er van kunt genezen.

Meer boeken over “Burn-outs

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant