Wanneer ben je intellectueel?

Tussen intelligent en intellectueel zit een verschil. Bij intellectueel bedoelen we voornamelijk mensen die veel hebben geleerd. En vaak gaat het dan ook om een belangrijke studie waarbij veel kennis nodig is. Denk aan rechten of filosofie.

Iemand die intellectueel is, is betrokken bij bijvoorbeeld maatschappelijke problemen, wetenschap of cultuur. Vaak neemt iemand die intellectueel is het voortouw en denkt erg kritisch over bepaalde zagen. Ook is een intellectueel vaak betrokken bij belangrijke problemen die in de wereld spelen. In de meeste gevallen zijn intellectuele mensen ook onafhankelijk. Ze zijn niet betrokken bij een bepaalde groep, waardoor hij gemakkelijker kritische vragen kan stellen.

Het is moeilijk om te bepalen wanneer je intellectueel bent. Dit is een label dat doorgaans door anderen wordt opgeplakt. Mensen roepen doorgaans niet van zichzelf dat ze intellectueel zijn. Intelligentie kan daarentegen juist wel weer gemeten worden, bijvoorbeeld met een intelligentietest.

Esther Bekker
Esther Bekker is orthopedagoog en expert op het gebied van intelligentie en intelligentietesten. Zij kent alle ins en outs van kinderen en volwassenen die hier inzicht in willen krijgen. Door beter te begrijpen op welke manieren intelligentie invloed heeft op dagelijkse taken, leer je hier beter mee omgaan en kun je elke dag het maximale uit jezelf halen. Met haar kennis waarborgt zij de kwaliteit van de categorie intelligentie op Zobegaafd en leert zij lezers hun eigen zwaktes en sterktes te herkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in