Wanneer ben je intellectueel?

Tussen intelligent en intellectueel zit een verschil. Bij intellectueel bedoelen we voornamelijk mensen die veel hebben geleerd. En vaak gaat het dan ook om een belangrijke studie waarbij veel kennis nodig is. Denk aan rechten of filosofie.

Iemand die intellectueel is, is betrokken bij bijvoorbeeld maatschappelijke problemen, wetenschap of cultuur. Vaak neemt iemand die intellectueel is het voortouw en denkt erg kritisch over bepaalde zagen. Ook is een intellectueel vaak betrokken bij belangrijke problemen die in de wereld spelen. In de meeste gevallen zijn intellectuele mensen ook onafhankelijk. Ze zijn niet betrokken bij een bepaalde groep, waardoor hij gemakkelijker kritische vragen kan stellen.

Het is moeilijk om te bepalen wanneer je intellectueel bent. Dit is een label dat doorgaans door anderen wordt opgeplakt. Mensen roepen doorgaans niet van zichzelf dat ze intellectueel zijn. Intelligentie kan daarentegen juist wel weer gemeten worden, bijvoorbeeld met een intelligentietest.

zobegaafd
zobegaafd
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populaire artikelen

>