Meditatie & Mindfulness Werken aan jezelf? Pas deze tips toe!

Werken aan jezelf? Pas deze tips toe!

Het is altijd een mooi voornemen om aan jezelf te werken. Je wordt er een beter en mooier mens van. Maar het is wel belangrijk om te weten waar je moet beginnen. Met deze tips helpen we je op weg: pas er zo veel mogelijk van toe.

Liever voor jezelf zijn

Werken aan jezelf begint bij liever voor jezelf zijn. Vaak zijn we dit namelijk niet voor onszelf: we behandelen onszelf totaal niet zoals we anderen behandelen. Dat kan dus beter! Liever zijn voor jezelf brengt verschillende voordelen met zich mee. Je voelt je vrolijker, relaxter en zelfverzekerder. Dit verdien je. Het zit ‘m al in de kleinste dingen. Neem af en toe een halve dag vrij bijvoorbeeld, en doe waar jij zin in hebt. Me-time is heel belangrijk. Ga wandelen of sporten, ruim op in huis of blijf lekker op de bank hangen. Eet en drink goed. Dat begint al in de vroege ochtend: maak een lekker kopje koffie voor jezelf, en kies daarbij voor gemak met koffiecups. Nu nog een goed ontbijt erbij – en de kickstart van je dag is compleet.

Vroeg opstaan

We gaan nog wat verder in op die vroege ochtend. Zet je wekker lekker vroeg en sta direct op, zodat je alles uit je dag kunt halen. Die kop koffie is dus zeker nodig. Drink je favoriete soort. Heb je al eens Lavazza koffie geproefd? Dat maakt je iedere dag weer blij. Zodra je koffie op is, heb je nog wat tijd over voordat de werkdag begint – het is aan te raden om je dag op deze manier te plannen. Ga bijvoorbeeld sporten, doe aan meditatie of lees een boek.

Lees en leer

Kom je veel aan lezen toe? We raden je aan om hier een gewoonte van te maken. Lees bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg, zoals we beschrijven in de bovenstaande tips. Je kunt zelf kiezen wat je leest, maar we doelen met name op zelfhulpboeken. Er zijn er een heleboel te vinden, gericht op de onderwerpen die jou aanspreken. Wil je beter leren plannen, meer voor jezelf opkomen of een carrièreswitch maken? Lees er eerst over, als leerzaam uitgangspunt. Doe dit het liefst met je volle aandacht: je kunt zelfs aantekeningen maken, inspirerende zinnen markeren en bladzijdenummers opschrijven. Op die manier vind je de beste passages ook weer snel terug.

Schrijf van je af

Naast lezen is ook schrijven een goede manier om aan jezelf te werken. Je leert jezelf beter kennen door te schrijven. Schrijf je gedachten op, zeker als je het nodig hebt om alles weer even op een rijtje te hebben. En leer jezelf ook de gewoonte aan om aan het eind van de dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dat is een mooie les en inspiratiebron voor jezelf.

Georganiseerd leven

Leef zo georganiseerd mogelijk, want dit maakt je leven overzichtelijker en eenvoudiger. Mocht je van jezelf al gestructureerd zijn, is dat mooi meegenomen. Maar anders kun je het jezelf prima aanleren – als je er maar moeite voor doet. Gebruik hier apps voor, of juist een papieren planner. Schrijf je to do’s op en houd je agenda netjes bij. Je kunt de taken die je op een dag wilt voltooien in blokken noteren, die je in je agenda plaatst – zo verlies je nooit de tijd uit het oog. Het geeft meer grip op de dag.

Voldoende rust

Tot slot: werken aan jezelf houdt ook in dat je voldoende rust moet pakken. Je kunt niet altijd maar blijven rennen. Neem dus ook de tijd voor ontspanning. Dat maakt de cirkel rond!

Lees ook Forensische grafologie en het ontmaskeren van valsheid in geschriften

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant