Boekentips 5 geniale boeken over het brein

5 geniale boeken over het brein

Het brein is de machinekamer van ons lichaam. Het brein is echter zoveel meer. Het is het centrum van ons lichaam om ervoor te zorgen, dat alles goed functioneert. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Het brein is zovele malen sterker dan het lichaam. Het is niet vreemd, dat er zoveel boeken geschreven zijn over het brein. Ook is het niet vreemd, dat het brein op zoveel verschillende manieren onderzocht wordt. We bespreken graag een vijftal (goed) boeken over het brein met je.

1. Wij zijn ons brein, van baarmoeder tot Alzheimer

Wij zijn ons breinDick Swaab geeft aan, dat jouw leven jouw verhaal van jouw brein is. De mens volgt zijn hersenen vanaf het eerste moment na de geboorte (of zelfs de conceptie) tot aan het moment van de dood. Het boek behandeld veel verschillende zaken. Het gaat over bijna-dood ervaringen, het geloof, criminaliteit, hersenbeschadigingen, alzheimer, anorexia, puberteit, seksualiteit en ook medicatie en psychische problemen. Het boek zal je helpen om jezelf een stuk beter te begrijpen. Je zal jezelf beter kennen.

De auteur is een onderzoeker van de hersenen en publiceert regelmatig in tijdschriften en kranten. Hij is ervan overtuigd dat de basis van het gedrag in de hersenen ligt. Veelgestelde hersen vragen worden beantwoord in dit boek. Alleen hierdoor is het al een aanrader om te lezen. Er is naast een fysiek boek ook een ebook versie.

Meer informatie over “Wij zijn ons brein”

2. 50 inzichten het menselijk brein

50 inzichten het menselijk breinMoheb Costandi heeft het menselijke brein onderzocht. Het brein kent honderd miljard zenuwcellen en geeft informatie supersnel door (in een duizendste van een seconde). Het brein is zeer krachtig en ook zeer mysterieus. Wat weten we eigenlijk over het brein? Zelfs na decennia aan experimenten en onderzoeken worden pas sinds een korte tijd geheimen prijs gegeven. Het wordt duidelijk hoe het brein werkt. In het boek worden in 50 beknopte hoofdstukken de meest grensverleggende zaken rondom de neurowetenschappen blootgelegd. Wat zijn de verschillen tussen de mannelijke en de vrouwelijke hersenen? Kun je zien wat mensen denken? Kan dat in de toekomst? Zijn er biologische basissen voor emoties? Kunnen we zien hoe het brein groeit als we ouder worden? Als we meer kennis krijgen? Hoe vertonen ziekten zich in de hersenen? En tal van andere vragen komen aan bod in dit interessante en geniale boek over het brein.

Meer informatie over “50 inzichten het menselijk brein

3. Ons briljante brein

Ons briljante breinSteven Laureys  is een Vlaamse neuroloog en een autoriteit in de wereld van de kennis van hoe het brein werkt. Hij is zelfs een kandidaat Nobelprijswinnaar door zijn baanbrekende onderzoeken rondom het bewustzijn. Hij weet dus waar hij het over heeft!

Het boek “Ons briljante brein” beantwoordt wonderlijke vragen rondom de krachten en ook rondom de grenzen van ons briljante brein. Wat is het brein? Wat is bewustzijn? Hoe werken de hersenen? Hoe kan het dat comapatiënten nog hun bewustzijn hebben? Hoe kunnen we communiceren met hun? Wat is een bijna dood ervaring en wat is hersendood zijn? Wat is er mogelijk onder hypnose? Welk deel van de hersenen moeten we waarvoor gebruiken? Het is een zeer boeiend en briljant boek over het brein. Een ware aanrader voor iedereen. Het is niet moeilijk om het boek te lezen. Het is licht en gemakkelijk geschreven.

Meer informatie over “Ons briljante brein

4. Je brein de baas

Je brein de baasAndré Aleman is de auteur van het boek “Je brein de baas”. Hij is een neuropsycholoog en neemt het op voor het bewuste denken. Onderzoek heeft aangetoond, dat het juist de bewuste denkprocessen zijn welke ons leven beïnvloeden. De rol van het bewuste denken is gebagatelliseerd en heeft volgens velen een minder belangrijke rol in ons leven. In dit boek wil hij hier een ander licht op schijnen. Hij wil laten zien, dat het menselijk bewustzijn wel degelijk het gedrag bepaalt in wie je bent, wat je doet en wat je wilt en denkt. Het is een boek waarin de onbewuste processen van het brein en het bewuste denken met elkaar gecombineerd worden.

Meer informatie over “Je brein de baas

Meer boeken over het brein?

Nog niet uitgelezen over het brein? Begrijpelijk! Het brein blijft namelijk fascinerend om over te lezen. Op zoek  naar meer boeken over het brein kijk dan:

Meer boeken over het brein?

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant