Wat betekent de afkorting ‘EQ’?

EQ is wat anders dan IQ en deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. EQ staat voor Emotional Quotiënt, of in het Nederlands ook wel emotioneel quotiënt. Mensen met een hoog EQ zijn in staat om emoties van anderen te begrijpen. Daarnaast heeft het te maken met zelfkennis. Ook zijn mensen met een hoog EQ in staat om voor langere tijd flink af te zien, omdat ze weten wat het einddoel is. Ook kunnen mensen met een hoog EQ de positieve kanten zien van tegenslagen en kunnen ze beter relativeren dan mensen met een lager EQ.

Het EQ kan worden gemeten in een EQ test, maar de uitkomst hoeft niet meteen wat te zeggen. Veel mensen kunnen vragen ook beantwoorden omdat ze denken dat dit het beste is voor de uitslag. Het is daarnaast goed mogelijk dat de uitslag iedere keer verschillend kan zijn als je de test vaker doet.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in