Verstandelijke beperking Top 10 speelgoed voor verstandelijk gehandicapte kinderen

Top 10 speelgoed voor verstandelijk gehandicapte kinderen

Speelgoed hoort bij de opvoeding en ontwikkeling van alle kinderen, dus ook kinderen met een verstandelijke beperking. Niet al het speelgoed past helemaal bij een verstandelijk gehandicapt kind en daarom hebben we speciaal een top 10 samengesteld met speelgoed voor verstandelijke gehandicapte kinderen. Tien unieke stukken speelgoed waarbij je kind ongetwijfeld van gaat stralen!

1) Fat Brain Toys Squigz Starterspakket 24-delig

Prachtig speelgoed voor jong kroost. Deze speelgoedstukken zuigen zich aan elkaar vast. Je kunt ze ook andere objecten vastplakken zoals badkuipen, ramen en bureaubladen.  Kids hebben doorgaans uren lol van dit vastklevende speelgoed. Alle vormpjes zijn fel gekleurd en zorgen voor een vrolijke bedoening. Ze zuigen je echt de creativiteit in. Het speelgoed is gemaakt na wetenschappelijk onderzoek.

2) Lelin Toys – Magnetisch Alfabet – Hoofdletters – 60 cijfers

Zestig stuks magnetische cijfers en rekentekens in vrolijke heldere kleuren. Kinderen zijn dol op tellen en worden er alleen maar doller op door deze zestig gekleurde stukken. Het is een geniale, tactiele manier om de juiste lettervorming te versterken. Houdt de magnetische pen vast, volg de pijlen en trek de pen langs de brieflijnen. Het speelgoed is een zinvolle aanvulling op het juiste schrijfmateriaal. Een beetje oefening kan een grote bijdrage leveren aan het stimuleren van de juiste afdrukvorm.

3) Teeter Popper – blauw

TeeterPopper, is fantastisch speelgoed! Je kunt er op zitten, boven het hoofd houden en er kan mee bewogen worden. Maar, er kan nog veel meer mee gedaan worden. Laat u kind gewoon lekker in de weer gaan met de Teeter Popper! Het is leuk om te kijken welke kant ze ermee op gaan. Vooral het zien van de nieuwsgierigheid, verraste blik en concentratie zijn leuk om te aanschouwen.  In speelse verkenning verbetert Teeter Popper de kernkracht, stabiliteit, beenkracht, balans, coördinatie en motoriek.

4) Spin Again

Met Spin Again kunnen kinderen op een leuke en speelse manier stapelen. De levendige kleuren, spannende vormen en betoverende bewegingen zorgen voor een wonderlijke blik bij ieder kind. Met Spin Again is een nieuwe en fascinerende manieren van stapelen ontstaan. De reële kleuren, spannende vormen en betoverende bewegingen zorgen voor verwondering bij elk type. Spin Again draagt bij aan de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van het kind en stimuleert de oog-hand coördinatie.

5) LEGO DUPLO Familiehuis

Met LEGO DUPLO kun je alledaagse gebeurtenissen naspelen. Een kind kan op leuke wijze een huis bouwen of bijvoorbeeld een eigen auto in elkaar zetten.  Er worden zelfs totale dorpen in elkaar gezet door kinderen.

6) Tangle Relax Therapy – COMBO 2-Pack

Lekker kneden, lekker draaien. Deze combinatie verlaagt het stressniveau van een kind aanzienlijk. Het is een therapeutisch sensorisch speelgoed met hobbels, groeven en rustgevende blauwgroene tinten. De veelzijdige vorm maakt het voor de kinderen een genot om mee te spelen. Tangle Relax Therapy bouwt concentratie en een fijne motoriek op door er lekker mee te spelen. Het speelgoed werkt ook goed als een kind angstig is of moeite heeft met ontspanning.

7) Luxe Houten Treinbaan Set

Met deze luxe houten trein set kunnen kinderen hun eigen treinbaan maken. De verschillende onderdelen zijn op allerlei manieren aan elkaar te verbinden. Dat zorgt voor ongelooflijk veel mogelijkheden. Doordat het speelgoed beschikt over houtsporen en accessoires zijn ze gemakkelijk in elkaar te passen. Rondom de treinbaan kan een enorme brug gebouwd worden, maar ook een treinstation, spoorwegovergang en een kraan met allerlei benodigheden. Het speelgoed stimuleert fijne motoriek, ruimtelijk redeneren en fantasierijk spel. Het is echt een prachtig avontuur voor kinderen waarbij ze eindeloos kunnen bouwen en verkennen.

8) Woezel & Pip Stapelkubussen

Leer de cijfers en leer te tellen met deze 10 blokken die in en op elkaar passen. In totaal kan de toren wel 86 cm hoog worden! De blokken zijn gemaakt van stevig karton en zijn versierd met vrolijke afbeeldingen van Woezel & Pip. Het is heerlijk speelgoed waarmee kinderen echt kunnen spelen.

9) Crocodile Creek zachte bal Oerwoud

Een bal! Om mee te rollen, mee te gooien, mee te voetballen…. Kortom een hoop spelplezier voor uw kind. Doorgaans zijn kinderen dol op ballen. Onze kids maken een speelveld en stellen dozen op als echte goals. Met de bal moeten ze bij elkaar scoren. Erg leuk!

10) Verkleden

Verkleedpartijtjes zijn leuk voor een kind. Er zijn een hoop verkleedmogelijkheden. Tijdens het jaar zijn er de traditionele momenten zoals carnaval, sinterklaasviering en de kerstperiode. Daarnaast kunt u zelf verkleedpartijtjes organiseren waarbij er verkleed moet worden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een Bumba Verkleedpak Geel, waarbij een kind zichzelf omtovert in een verkleedpakje en net als Bumba een circusvoorstelling kan geven, maar dan voor je eigen familie en vriendjes. Het pakje heeft een handige klittenbandsluiting, zodat het verkleedpakje makkelijk aan en uit te trekken is.

Tot slot

Een kind met een verstandelijke beperking wilt ook heerlijk kunnen spelen net als ieder ander kind. Het is wel van belang dat het juiste stuk speelgoed wordt uitgekozen om op die manier een hoop frustratie te voorkomen. Interesse in een van deze producten uit deze top 10 speelgoed voor kinderen met een verstandelijke beperking? Kijk dan eens in deze webshop!

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant