Overig Waarom een traplift?

Waarom een traplift?

Een traplift is een fijne en in sommige gevallen noodzakelijke toevoeging van een woning. Een traplift kan om verschillende redenen geplaatst worden. De meeste voordehand liggende reden kan zijn dat de bewoner van een huis op oudere leeftijd niet meer geheel zelfstandig trap kan lopen, maar er zijn ook andere personen die moeite kunnen hebben met traplopen. Een traplift kan dan een pijnlijke val voorkomen. Een traplift is een stoel die een persoon zittend naar beneden of boven kan brengen zonder risico.

Voor wie is een traplift geschikt?

Een traplift is dus niet alleen geschikt voor in de woning van een oudere. Een traplift is gemaakt voor iedereen die moeite heeft met traplopen, zodat zij alsnog zelfstandig van de een naar de andere verdieping kunnen in hun eigen huis. Dit kunnen dus naast ouderen ook personen in een rolstoel zijn, mensen met een handicap of mensen die na een blessure langdurig moeten herstellen en geen trap kunnen of mogen lopen.

Verder zijn er tegenwoordig ook trapliften verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt voor een bepaalde groep mensen. Dit kan zijn om personen met obesitas, slechtzienden of blinden te vervoeren.

Een rechte of gebogen traplift?

Een traplift kan momenteel op bijna iedere trap bevestigd worden. Of je een rechte of gebogen traplift moet aanschaffen ligt aan de vorm die de trap heeft. Een rechte traplift is zoals de naam wellicht verklapt is de toegankelijkheid oplossing voor elke rechte trap. Deze trapliften gaan niet om hoeken of bochten heen. Het is dan ook de gemakkelijkste traplift om te installeren en daarbij de goedkoopste.

Daarnaast heb je de gebogen traplift. De rails van een gebogen traplift worden aangepast op de bochten die in de trap zitten. De prijs ligt hoger dan die van een rechte traplift. Hoeveel hoger ligt aan hoeveel bochten er zijn in de trap en of deze aan de spilzijde van de trap geïnstalleerd dient te worden.

De kosten van een traplift kopen

Zoals hierboven aangegeven liggen de kosten vooral aan de bochten in de trap. Doordat iedere trap anders is, is er geen vaste traplift prijs. Daarnaast kun je vaak ook nog persoonlijke voorkeuren geven voor de traplift, waardoor de prijs kan veranderen. Toch is er aan de hand van een aantal basis specificaties een schatting te maken. De eenvoudigste traplift, de rechte traplift is het goedkoopst en kost gemiddeld tussen de € 2.750 en € 3.500. Daarna komen de trapliften met een enkele bocht tussen de €5.000 en €6.500. Als er meerdere bochten zijn ligt de prijs rond de €7.000 en als de traplift aan de spilzijde van de trap geplaatst moet worden komt de prijs op ongeveer €7.500.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant