Boekentips De 10 beste spirituele boeken

De 10 beste spirituele boeken

Spiritualiteit is een begrip wat zeer breed gebruikt wordt. Het kan te maken hebben met het geloof, geesten, gidsen en engelen en ook met onze mindset. Het is een begrip wat nog veel meer betekent voor veel mensen. Het is goed om je te verdiepen in je eigen spiritualiteit. Door je kennis te verruimen kun je jouw leven verrijken. Je kunt je leven meer diepgang geven en meer rust vinden. Wanneer je nog niet zo bekend bent met spiritualiteit is het slim om de kennis te verdiepen door een (of meer) van de volgende boeken te lezen.

1. De 7 spirituele wetten van succes

De 7 spirituele wetten van succesDeepak Chopra is een wereldberoemde auteur. Veel van zijn werken zijn ook in het Nederlands vertaald, waaronder het boek “de 7 spirituele wetten van succes”. Het is al de vierentwintigste druk van de 7 spirituele wetten van succes in dertien jaar tijd. Het publiek heeft het boek opnieuw ontdekt na de nieuwe impuls welke het kreeg na de hype van het boek the secret. Het zijn de wetten van intentie en van wens.

Deepak Chopra heeft meer dan vijftig boeken op zijn naam staan welke in bijna 40 talen vertaald zijn. Hij spreekt jaarlijks voor vele mensen en spreekt op vele seminars over de hele wereld. Van Time magazine kreeg hij de titel “dichter-profeet van de alternatieve geneeskunde”.

Meer informatie over “De 7 spirituele wetten van succes

2. De 7 spirituele wetten van yoga

De 7 spirituele wetten van yogaEen tweede boek van Deepak Chopra wat we ook willen noemen zijn “de 7 spirituele wetten van yoga”. Yoga is uitermate populair geworden en neemt een steeds belangrijker plek in, in onze samenleving. De focus gaat ligt vaak op de oefeningen. Het ontgaat veel mensen, dat er ook een spirituele kant zit aan yoga. Het oek bespreekt drie delen. Het gaat om de filosofie van yoga en de zeven spirituele wetten. Daarna volgt de meditatie en de ademhaling en vervolgens de oefeningen. Het is goed om yoga breder te zien en het ook op een spirituele manier te benaderen. De yoga trainigen zijn gebaseerd op de ontwikkelaars van de cursussen in het Chopra Centre for Well Being.

Op zoek naar meer boeken over yoga? Lees dan onze top 12 boeken over yoga.

Meer informatie over “De 7 spirituele wetten van yoga

3. De kracht van het Nu

De kracht van het nu in de praktijkEckhart Tolle is de schrijver van het boek “De kracht van het Nu”. Het is belangrijk om je te verbinden met je analytische geest wanneer je het boek leest. Laat je ego los. Het is belangrijk om ons denken los te laten en om ons onechte zelf los te laten. Het is goed om te leren hoe je jezelf van je eigen psychische pijnen kunt verlossen. Je authentiek krachten wordt actief wanneer je je overgeeft aan het nu. Het is goed om vreugde te vinden en om het ware zelf vast te pakken.

Het is mogelijk om door het lezen van dit boek de grootste blokkades los te laten en om in het nu te komen. Het nu van je relaties en het nu van jezelf.Het is mogelijk om tot een niveau van verlichting te komen.  Hierdoor kunnen we nog meer liefde geven.

Meer informatie over “De kracht van het Nu

4. Spirituele psychologie

Spirituele psychologieRother onderzoekt in zijn boek waarom het komt dat iemand ongelukkig kan zijn, ondanks dat hij onder de meest gunstige omstandigheden is opgegroeid. En hoe komt het toch, dat sommige mensen de meest simpele taken niet meest kunnen worden? Of waarom hoogintelligente mensen dezelfde fouten blijven maken? Het lijkt soms alsof iemand voor het geluk geboren is. Ook andersom lijkt het echter zo, dat iemand altijd ongelukkig is. Zijn we van onze omgeving afhankelijk? Zijn het onze genen? Is het, het evolutionair proces van de ziel?

Mensen zoeken vaak naar hun spirituele ontwakening. We zijn spirituele wezens welke omgaan met het menselijke lichaam. Waarom zoeken we deze menselijke ervaringen? Welke levenspatronen zetten we in beweging? Wat zorgt voor een positieve en blijvende verandering?  De antwoorden worden op de en andere vragen in dit boek gepresenteerd.

Meer informatie over “Spirituele psychologie

5. Spirituele intelligentie, jij bent de kracht zelf

Spirituele intelligentieAltazar Rossiter heeft dit boek geschreven. Het boek Spirituele intelligentie (SQ) is de motor welke zorgt voor persoonlijke groei. Wat past echt bij je en welke keuzes kun je maken in het leven? Spirituele intelligentie kun je gemakkelijk ontwikkelen. Wie dit wil kan Altazar Rossiter als zijn leermeester kiezen. Hij is gepassioneerd en legt in zijn boek begrijpelijk uit wat SQ is. Hij geeft je ook handvaten om het te ontwikkelen. Alles komt uit jezelf en niets moet. Het is een prettig en down to earth manier om je spirituele kant te ontdekken in relaties, werk en je eigen leven.

 

 

Meer informatie over “Spirituele intelligentie

6. Spirituele oplossingen

Spirituele oplossingenDeepak Chopra krijgt van veel mensen en lezers levensvragen. In dit boek “Spirituele oplossingen” laat hij zien hoe je ze kunt oplossen en welke antwoorden het meeste zin maken. De antwoorden zijn vaak dichterbij, dan je denkt. Het niveau van het probleem is echter niet het niveau van het antwoord. Je moet een laag dieper gaan in je eigen bewustzijn om het antwoord te vinden. Ga naar je ware zelf. Ga naar de plek van wijsheid en helderheid. Het is goed om een oplossing te krijgen en te vinden om hindernissen in je leven te overwinnen.

Het boek is verkozen tot het spirituele boek van het jaar. Niet vreemd, wanneer je de auteur wat beter kent. Zijn boeken over spiritualiteit, zingeving en bewustwording zijn uitstekend.

Meer informatie over “Spirituele oplossingen

7. Spirituele astrologie 1

Spirituele astrologie 1B van Wingerden is de auteur van dit boek “Spirituele astrologie 1”. Het gaat over de cirkelgang van reïncarnatie en leven. Je krijgt in ieder leven een doel, taak of opdracht mee om van te leren. Bij je geboorte ligt er al een script klaar voor je hele leven. Het is onderverdeeld in cycli van zeven jaren. Je leven staat van tevoren dus al aardig vast. Hoe je het leven echter invult niet. Het boek gaat over de astrologische aspecten van het elven. Het boek geeft een heldere astrologische uitleg over de diepere achtergronden van de werking van de maansknopen in de huizen. Het is op die manier mogelijk in welke cycli je zit en waar je leven naartoe gaat.

 

 

Meer informatie over “Spirituele astrologie 1

8. Spirituele plekken in Nederland

Spirituele plekken in NederlandHenk Ganzeboom is de schrijver van dit boeiende boek vol met spirituele plekken in ons land. De stonehenge is een goed voorbeeld in Ierland van een spirituele plek in het buitenland. Ook de piramides en de kathedraal van Chartres zijn goede voorbeelden. In ons land lijken er geen spirituele plekken te zijn. Toch zijn ze er. De schrijver (en fotograaf) neemt je mee naar de verschillende spirituele plekken in ons land. Hier heb je meer toegang tot jouw eigen spiritualiteit en is er meer energie voor een betere toegang tot jouw hogere bewustzijn. In totaal zijn er 19 pekken welke besproken worden. Je kunt ze allemaal ontdekken in het boek en ze vervolgens allemaal gaan bezoeken. Voor een spirituele sessie of meditatie bijvoorbeeld.

Meer informatie over “Spirituele plekken in Nederland

9. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemtHaemin Sunim heeft een Koreaanse mega bestseller geschreven over spirituele wijsheden. Hij schrijft ook over het belang om rust te vinden in een drukke wereld. Hij is een van de meest invloedrijke boeddhistische meesters van vandaag de dag. Je kunt zo rust vinden in een drukke wereld.

 

 

 

 

 

Meer informatie over “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

10. De vierde dimensie

De vierde dimensieHans Peter heeft dit boek “De vierde dimensie” geschreven. Het gaat over de vierde dimensie. Een dimensie welke onzichtbaar is om ons heen. Het boek geeft inzicht in de vierde dimensie en het magie van het leven. Het boek is zeer boeiend en helpt ons om toeval te leren herkennen.

 

 

 

 

 

Meer informatie over “De vierde dimensie

Meer spirituele boeken?

Alles gelezen? Maar nog niet klaar met lezen? Gelukkig zijn er nog veel meer boeken te vinden die gaan over spiritualiteit.

Meer boeken over spiritualiteit?

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

2 REACTIES

  1. Zouden jullie eens willen kijken naar mijn boek ‘Licht-ingevingen’ – door Marit Karssens uitgekomen op 20 oktober 2018, verkrijgbaar via boekenwinkels en ook online, ook bij Bol.com. Alle info is te vinden op bol.com.

    Hartelijke groeten van Marit Karssens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant