Boekentips Top 9 boeken over depressies

Top 9 boeken over depressies

Angsten, depressies, eetstoornissen en verwante problematiek zorgen voor een groot probleem in de hedendaagse maatschappij. Steeds meer mensen lijden in stilte en komen hun tegenslagen niet meer te boven. Het is niet prettig om zo onder druk te staan. Er zijn verschillende goede boeken over depressies geschreven die we graag met je doornemen. Boeken over depressies geven jou meer informatie hoe je om kan gaan met je eigen depressie of hoe je om kan gaan met mensen die lijden aan een depressie.

1. Angst en depressie

Angst en depressie

Angsten en depressies komen voor bij mensen in alle leeftijdscategoriën. Het gebeurt bij kinderen, ouders en ook bij oudere mensen. Willem de Jong heeft een boek geschreven over angsten en depressies. Iedereen heeft wel eens een tegenslag in het leven. Wanneer het om een serieuze tegenslag gaat dan kunnen we meer onder druk komen te staan. Het is dan mogelijk om in een depressie te raken.

Veel jongeren hebben angsten, hechtingsproblemen, depressies, psychoses en ook eetstoornissen. Ze kunnen zichzelf gaan verwonden, agressief worden, koppig worden of zich terugtrekken. Bij deze jongeren zie je vaak een negatief zelfbeeld en een lage zelfwaardering. Het is belangrijk voor ouders en leraren om zo vroeg als mogelijk de signalen op te pikken. Het is dan mogelijk om nog op tijd te handelen.

Meer informatie over “Angst en depressie

2. Spurgeons depressies

Spurgeons depressies

Het boek “Spurgeons depressies” gaat over mensen die aan een depressie lijden. Het is een boeiend boek over een persoon welke zijn zwaarmoedigheid wist te overwinnen in het grote verhaal van de christelijke hoop. Wat hij ontdekte is dat het kleinste licht de duisternis overwinnen kan. Het is een zeer boeiend en leerzaam verhaal over depressies.

 

 

 

 

Meer informatie over “Spurgeons depressies

3. De tering naar de nering

De tering naar de nering

De auteur (Alexander Kastelijn) laat u een kijkje nemen in zijn eigen leven. Het is een leven vol met mooie momenten, avonturen en ook met dieptepunten en zaken welke het daglicht niet kunnen verdragen. Het is een autobiografie over zijn eigen leven. Hij kijkt met opgeheven hoofd terug op zaken waar hij om kan lachen en soms om kan huilen. Hij deelt graag zijn verhaal over zijn eigen leven. Een leven in een zeer bijzondere wereld. Het boek “De tering naar de nering” is een boek dat de moeite waard is.

 

 

Meer informatie over “De tering naar de nering”

4. St. janskruid en behandeling depressies

St. janskruid en behandeling depressies

Onderzoek heeft aangetoond, dat Sint-Janskruid zeer effectief is om matige en milde vormen van depressies te overwinnen. Het is een boek dat helpt om te beslissen of het middel ook geschikt is voor u. Hoe werkt het? Hoe helpt het tegen depressies? Hoe vind je het Sint-Janskruid terug in de geneesmiddelen? Welke doseringen kun je gebruiken en wat zijn de risico’s van Sint-Janskruid. Doordat depressies steeds vaker voorkomen en alternatieve geneeswijzen kunnen helpen het te bestrijden is dit een interessant boek om te lezen.

 

Meer informatie over “St. janskruid en behandeling depressies

Benieuwd naar meer boeken over alternatieve geneeswijzen? Lees dan zeker dit artikel met onze top 5 boeken over alternatieve geneeswijzen!

5. Het Pad Van Zen Als Gids Door Depressies

Het Pad Van Zen Als Gids Door DepressiesPhilip Martin heeft het boek “Het Pad Van Zen Als Gids Door Depressies” geschreven rondom zijn eigen ervaringen en wat een depressie kan doen met je. Hij bespreekt in het boek meditatietechnieken, filosofie van het Zen boeddhisme en laat zien hoe hij de weg omhoog weer vond in het leven. Hij kon op die manier weer zonder vrees en zorgen naar zijn eigen leven kijken. Het boek kent korte hoofdstukken waardoor het gemakkelijk te lezen is. Het boek is gebaseerd op vier waarheden van het boeddhisme. Het is goed om je hart te openen en een leven zonder angst te leiden. Het is goed om de depressies te gebruiken om de diepte in te duiken van je eigen ziel. Leer jezelf beter kennen. Gebruik de energie om je te transformeren. Meditatie is hierbij een zeer goede manier.

Meer informatie over “Het Pad Van Zen Als Gids Door Depressies

6. Dronken depressies

Dronken depressies

Jaap van den Berg is de schrijver van Dronken depressies. Het is het derde boek van zijn pen. Het is een psychologische roman. Het is een roman vol interessante wendingen. Het is een verhaal rondom vriendschappen, depressies en verwachtingen. Het is een boek met sterk uitgewerkte personages. Het is een boek welke je goed meeneemt in het leven van depressies en verwante zaken.

 

 

 

Meer informatie over “Dronken depressies

7. Depressie

Depressie

Een boek, geschreven door EH Coene Sander Kollaard over depressie. Wat is er nu eigenlijk aan de hand met me? Wat kan ik eigenlijk zelf doen aan een depressie? Kan ik hier ook enige hulp bij krijgen? Zijn er medicijnen om me te helpen? Of therapie? Wat is psychotherapie eigenlijk? Wat kun je je kinderen over depressies vertellen? En anderen?

Depressie is een zelfhulpboek waarin veel antwoorden naar voren komen. Het is ook een zelfzorgboek welke helpt om op de juiste manier om te gaan met depressies. Het is een boek welke volop informatie biedt en mogelijkheden om een depressie te overwinnen. Ook helpt het om de kans op een depressie te verkleinen. Iets wat natuurlijk ook erg goed is.

Meer informatie over “Dronken depressies

8. De depressie-epidemie

De depressie-epidemieDit boek heeft de de Eureka Boekenprijs 2009 in de wacht gesleept! Het is een boek welke een kritische blik werpt naar de hulpverlening en de farmaceutische industrie. Ondanks dat we in een vrij en gelukkig plus welvarend land wonen moeten we constateren, dat antidepressiva een van de meest genomen medicijnen is. Ook zijn er volop sessies, zelfhulpboeken en websites welke over depressies gaan.

Wat is een depressie? Is het een biologisch bepaalde ziekte welke nog niet goed behandeld kan worden? Is praten voldoende? Een psychologische sessie? Of moet er een andere oplossing komen om een depressie te overwinnen?

In het boek wordt de geschiedenis van neerslachtigheid besproken. Ook de oorzaken van ellende en de aandacht voor het individuele brein worden genoemd. Is kiezen voor succes een succes? Of is het een mislukking geworden?

Meer informatie over “De depressie-epidemie

9. De depressie op zijn kop

De depressie op zijn kopEr zijn meer dan een miljoen Nederlanders welke antidepressiva nemen. Er zijn steeds meer mensen welke een ongezonde levensstijl hebben en helemaal niet gelukkig zijn. Wanneer je somber bent of depressief dan zit je vaak vast in een vicieuze cirkel. Je brein wordt gevoed door de depressie. Het boek “De depressie op zijn kop” is erop gericht om je te laten zien hoe je hersens werken. Het laat je zien hoe de stemmingen ontstaan. Ook laat het boek je zien hoe je meer leiding kunt nemen in het ontsnappen van je stemmingen en de depressies.

De neuropsychologie heeft ons geleerd, dat het brein van een rotonde houdt. Een rotonde van de meest gebruikte stemmingen in ons leven. Somberheid, opgebrand voelen, neerslachtig zijn volgen elkaar af om weer opnieuw ermee te starten.

Het boek is zeer praktisch en kent veel humor om je brein in balans te laten komen. Het is belangrijk om te ontdekken hoe je brein weer meer levensgeluk kan kennen. Het boek is een echte aanrader voor mensen welke hun eigen stemmingen en leven onder de loep willen nemen. Het kan gaan om een tijdelijk dipje tot aan een depressie. Het is goed om hier te starten.

Meer informatie over “De depressie op zijn kop

Overwin je eigen depressies!

Het is belangrijk om jezelf te verdiepen in de kennis en informatie welke er is rondom het onderwerp depressie. Het is iets wat iedereen kan overkomen. Het is iets waar iedereen last van kan krijgen. Het is belangrijk om juist op de top van je kunnen jezelf voor te bereiden op de mogelijke dieptepunten in je leven. Door dit op de juiste manier te doen zal je niet snel in een depressie komen. Ook het herkennen en signaleren van symptomen in je eigen leven of in het leven van mensen om je heen zal je helpen om een depressie te voorkomen. Je kunt de depressie dan de kop indrukken nog voordat hij daadwerkelijk kan starten. Iets wat natuurlijk wel goed is. Is deze top 9 met boeken over het onderwerp depressies te klein? Neem dan hier een kijkje:

Meer informatie over boeken met het onderwerp “depressies

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant