Boekentips Top 5 boeken over alternatieve geneeswijzen

Top 5 boeken over alternatieve geneeswijzen

Steeds meer mensen doen een beroep op alternatieve geneeswijzen. Vaak is het een aanvulling op de reguliere behandeling, voor pijnverlichting of ter bestrijding van de eerste symptomen van een ziekte. Steeds meer mensen zoeken hun heil voor genezing buiten de traditionele wegen. Hoewel de meeste mensen de traditionele geneeswijzen niet afwijzen, weten ze dat alternatieve geneeswijzen hun kansen op genezing verbeteren en versterken. Wanneer je ziek bent wil je natuurlijk maar een ding. Je wilt graag gezond worden en weer je oude zelf zijn. We hebben een vijftal boeken voor je uitgekozen om je te helpen. Te helpen bij het vinden van de juiste alternatieve geneeswijzen. Er zijn namelijk vele verschillende mogelijkheden om weer gezond te worden.

1. Alternatieve Geneeswijzen

Dit boek “Alternatieve Geneeswijzen”, geschreven door Jean-Ernest Altherr, Jean-Luc Bermond enClara Delpas Patricia Chairopoulos is uitgegeven door Reader’s Digest. Het is een zeer complete gids vol met alternatieve behandelwijzen. Het boek is een een nalsagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met alternatieve geneesmiddelen. Vele vragen worden er beantwoord en ze helpen je om de juiste keuzes te maken. Het is mogelijk om te ontdekken welke alternatieve geneesmiddelen goed werken en betrouwbaar zijn. Het is natuurlijk belangrijk om behandelwijzen toe te passen welke veilig zijn. Er komen in het boek meer dan 150 verschillende behandelwijzen aan bod voor meer dan 100 aandoeningen. Je treft in het boek een overzicht aan van medicinale planten aan en goede voedingssupplementen.

Meer informatie over “Alternatieve geneeswijzen”

2. Geneeswijzen in Nederland 11

Dit boek “Geneeswijzen in Nederland 11” is geschreven door Corwin Aakster en Fleur Kortekaas. Het is een relatief nieuw boek waarin veel verschillende voedingstherapieën en voedingssupplementen aan bod komen. Er wordt uitgebreid besproken hoe het een goede werking op de geest en ook op het lichaam heeft. Het is het elfde deel in de AnkhHermes serie van geneeswijzen in Nederland. Er zijn al tal van andere varianten verschenen rondom Ayurvedische geneeskunde, Manuele behandelwijzen, Kruiden geneeskunde, Chinese geneeskunde en ook Spiritueel Westerse geneeswijzen.

Meer informatie over “Geneeswijzen in Nederland 11”

3. Geneeswijzen in Nederland

Dit boek “Geneeswijzen in Nederland” is geschreven door Paul van Dijk. Het boek is de standaard op het gebied van alternatieve geneeswijzen sinds 1976 (het jaar dat het boek uitkwam). Het is de basis en behoort tot de verplichte literatuur voor iedereen die zich bezighoudt met alternatieve geneeswijzen. Het is een zeer nauwkeurig boek welke vele onderwerpen van de alternatieve geneeswijzen aansnijdt. De nieuwste versie van dit boek bevat hoofdstukken over de Ayurveda, Haptonomie, Sjamanisme, Islamitische geneeswijzen, Winti en ook over de Bio elektrische therapie. Het nieuwe hoofdstuk over psychotherapie is echter zeer interessant. Tevens zijn er veel gegevens en adressen opgenomen van vakmedia, beroepsorganisaties, tijdschriften en vakgroepen. Het deel is gesponsord door de IDAG (centrum voor Informatie en Documentatie voor Alternatieve Geneeswijzen. Het is een zeer neutraal boek.

Meer informatie over “Geneeswijzen in Nederland”

4. Alternatieve geneeswijzen voor Dummies

Het boek “Alternatieve geneeswijzen voor Dummies” is door J. Young  geschreven. Het is een boek waarin vele therapieën worden omschreven en behandeld. Het is een zeer evenwichtig en compleet boek. Je ontdekt er de belangrijkste alternatieve behandelingen. Je leest wat ze zijn, hoe ze werken en wanneer je ze het beste kunt gebruiken. Acupunctuur, ayurveda, yoga en ook zerobalancing zijn slechts een paar onderwerpen in dit omvangrijke boek. Ze hebben de juiste onderwerpen aangesneden voor een positieve verandering van je lichaam, je geest en je ziel. Het is een boek wat je zeer gemakkelijk kunt lezen. De auteur is een beoefenaar van de Oosterse geneeskunde, voedingsdeskundige, natuurgenezer en ook klinisch psycholoog. Ze werkt ook voor de BBC Health divisie.

Meer informatie over “Alternatieve geneeswijzen voor Dummies”

5. Traditionele niet-westerse geneeswijzen

Het boek “Traditionele niet-westerse geneeswijzen” is door Corwin Aakster geschreven. In dit boek worden https://www.zobegaafd.nl/info/de beste geneeswijzen uit China, Tibet, Korea en Japan besproken. Het eerste deel gaat puur over de geneeswijzen en middelen. Het tweede deel verdiept zich in de religie, goden, geesten en andere entiteiten welke een rol spelen bij de geneeswijzen. De geneeswijzen zijn vaak die verworteld in de cultuur en het geloof van de mensen. De aanname van de Oosterse culturen is namelijk dat het lichaam en de geest onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar. Het is een zeer compleet en interessant boek welke in een serie van 12 delen is opgenomen over alternatieve geneeswijzen. AnkHermes heeft verschillende andere onderwerpen rondom alternatieve geneeswijzen opgenomen in een complete serie. Een serie welke een aanrader is om deel voor deel te lezen.

Meer informatie over “Traditionele niet-westerse geneeswijzen

Tot slot

Het is goed om de vijf verschillende boeken te lezen om een verdieping te krijgen in jouw kennis over alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen. Het is een ware verrijking voor lichaam en geest. Een ware verrijking om gezond te zijn, te blijven en te worden. Nog niet uitgelezen? Neem dan zeker hier nog een kijkje voor nog meer boeken over alternatieve geneeswijzen!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant