Boekrecensies Boekrecensie: Een gave? Of een vloek?

Boekrecensie: Een gave? Of een vloek?

In ‘Een gave? Of een vloek?’ beschrijft Boxmerenaar Noud Philips zijn leven met hoogsensitiviteit. Na een zwaar auto-ongeluk in 1978, hoort, ziet en voelt Noud dingen die hij eerder niet hoorde, zag en voelde. Jarenlang hield hij dit voor zichzelf. De nuchtere Noud was bang voor de reacties als hij zou vertellen wat hem bezighield. Wat zullen anderen van mij denken? Ze zullen denken dat ik gek geworden ben. Ik moet me gewoon niet aanstellen, het zal wel een nasleep zijn van het ongeluk.

“waarom heb je dat al die jaren voor je gehouden?”

Ondanks het feit dat Noud altijd veel mensen om zich heen heeft, voelt hij zich eenzaam. Door research op onder andere het internet, komt Noud meer te weten en concludeert hij dat hij hooggevoelig is en de paranormale gave heeft om entiteiten te zien. In de loop van de jaren leert hij met de entiteiten te communiceren. De worsteling met zijn hooggevoeligheid en met zijn gave maakte hij in al die jaren helemaal alleen door.

In 2016 besluit Noud om zijn verhaal niet langer voor zichzelf te houden en te laten opschrijven door Femke Ronnes-van der Linden. Hij vertelt het de mensen om hem heen, die daardoor veel vragen voor hem hebben. De vraag die hem het meest gesteld wordt is: waarom heb je dat al die jaren voor je gehouden?

Boek: Een gave? Of een vloek?Met zijn verhaal wil Noud het taboe rondom hooggevoeligheid doorbreken. Hij hoopt dat zijn verhaal anderen inspireert om, eerder dan dat hij dat zelf deed, hun gevoel te volgen. In het boek ‘Een gave? Of een vloek?’ vertelt Noud zijn levensverhaal, vanaf zijn jeugd tot nu. Anekdotes en pittige momenten wisselen elkaar af. Het is een boek dat makkelijk leest en je meeneemt in de worstelingen die Noud heeft doorgemaakt. Hij is blij dat hij de stap gezet heeft om zijn verhaal te delen. Het heeft hem al veel positieve reacties en mooie contacten opgeleverd.

 

 

Meer informatie over “Een gave? Of een vloek?

Zobegaafd redactie
Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

We versturen geen spam. Belooft!

Ook interessant