Intelligentie Wat is een Verbaal Begrip Index?

Wat is een Verbaal Begrip Index?

Verbaal Begrip Index, ook wel VBI is een term die je vooral bij intelligentietesten hoort. Hiermee wordt gemeten hoe de kennis en het vermogen op verbaal niveau zijn. Het zegt wat over je verbale geheugen. Bij een IQ test wordt de score onderverdeeld in vier onderdelen. Sowieso het Verbaal Begrip Index, maar ook Perceptueel Redeneren Index, Werkgeheugen Index en Verwerkingssnelheid Index.

Het verbaal geheugen

Verbaal geheugen is een zeer breed begrip, maar heeft vooral te maken met het schoolse  wat je leert. Hierbij kun je denken aan het onthouden én begrijpen van bepaalde termen. Zo hangt het al vaak snel samen met taal. Het verbale geheugen wordt doorgaans gekoppeld aan de linker hersenhelft.

verbaal geheugen vs perfomale geheugen

Er kan een verschil ontstaan tussen het verbale en het perfomale geheugen. Wanneer het verbaal geheugen hoger is dan het perfomaal geheugen, dan kun je je wel goed leren, maar ben je niet zo praktisch ingesteld. Je kunt dus niet goed plannen of logisch nadenken. Andersom kan het wel voorkomen: je kunt heel praktisch zijn en goed plannen, maar je hebt er moeite mee om je goed te uiten hierover. Dit kan erg frustrerend zijn. De eerste variant komt vaker voor.

Verbaal Begrip Index

Wanneer je wilt weten hoe hoog je scoort met Verbaal Begrip Index, dan kun je dit laten meten door een intelligentietest te laten doen. Dit kan bij een psychiater of een andere officiële instantie. Je kunt altijd informeren na het maken van de test of het Verbaal Begrip Index rond het gemiddelde ligt of niet.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant