Medicijnen Prodrug

Prodrug

Een prodrug is een medicijn die na toediening in het lichaam wordt omgezet tot de actieve stof. Een prodrug moet een chemische omzetting ondergaan door metabole processen, voordat het een actief farmacologisch middel wordt. Ongeveer 10% van alle geneesmiddelen op de markt wereldwijd zijn prodrugs.

Lisdexamfetamine is een voorbeeld van een prodrug. Het is niet actief in de ingenomen vorm, maar het moet worden afgebroken door bacteriën in de dikke darm voordat het actief wordt als medicijn.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant