Artikelen Hoe ga je om met relatieproblemen?

Hoe ga je om met relatieproblemen?

Relatieproblemen zijn voor een ieder ontzettend vervelend. Sowieso zijn er twee partijen die beide graag gehoord willen worden. In sommige gevallen is er nog een derde partij in de vorm van kinderen. Dit maakt de situatie vaak nog ingewikkelder. Zie hier dan ook een aantal manieren hoe je het beste kunt omgaan met relatieproblemen.

Communicatie

Het ligt wellicht wat voor de hand, maar veruit de meeste relatieproblemen ontstaan door een gebrek aan communicatie. Het is soms lastig om te zeggen wat je dwars zit, maar dit is vaak wel de enige manier om duidelijk te krijgen voor jouw partner wat precies het probleem is. Je kunt er niet vanuit gaan dat een partner precies weet wat er scheelt wanneer je dit niet duidelijk verteld. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de partner. Het is niet handig om te gokken wat er aan de hand is. Wellicht is er iets anders wat speelt, wat niet met jou te maken heeft. Door te gokken kun je er voor zorgen dat je aan jezelf begint te twijfelen wat voor beide partijen niet veel goeds doet. Ook vragen aan de partner wat er precies aan de hand is, is een belangrijke stap in de communicatie.

Soms is het te laat

In sommige gevallen is het al te laat om de problemen nog op te lossen. Het beste wat je dan kunt doen is toegeven dat de relatie wellicht al bekoeld is en er samen voor kiezen om een scheiding aan te vragen. Het aanvragen van een scheiding is een heftig proces voor beide partijen waarbij wellicht nog een aantal keren een twijfel om de hoek kan komen kijken. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het altijd een aanrader om dit te doen door middel van een mediator. Dit traject is er zodat beide partners hun verhaal kunnen doen. In het traject zal de mediator namelijk beide partijen apart willen spreken. Hierdoor kan ieder zijn eigen verhaal doen zonder druk te voelen van de andere partij. Dit zorgt ervoor dat beide partijen zich ook gehoord voelen. Het doel van het traject is om op een goede manier uit elkaar te gaan. Dit zorgt er voor dat ook na de scheiden er goed contact kan zijn. Dit kan zijn voor het verdelen van de spullen en andere zakelijke overeenkomsten, maar natuurlijk ook in het geval van kinderen is dit heel belangrijk.

Waarom kiezen voor een mediator

Het aanvragen van een scheiding is een proces wat veel voeten in aarde heeft. Een mediator kan hierbij een ontzettende hulp bieden. Allereerst dus door er voor te zorgen dat jij en jouw partner op een fijne manier uit elkaar gaan en daardoor normaal kunnen blijven communiceren. Ten tweede ook omdat het voor beide partijen apart een heftig moment in het leven is. Mediation wordt gericht op de personen die het traject ingaan. Hierdoor is elk traject anders en specifiek aangepast aan de partijen die het betreft. Doordat het traject van het scheiden veel soepeler verloopt en de mediator onafhankelijk is, zorgt dit voor meer vertrouwen en begrip en kunt u deze tijd gebruiken om uw emoties te verwerken. Dit geeft ook voor de kinderen uiteindelijk een veel kleinere klap dan een scheiding met veel emoties en onbegrip naar een ex. Zie hier meer over waarom een mediator u kan helpen met een scheiding

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant