Paranormaal begaafd

Paranormaal begaafd

Paranormaal betekent dat het niet op een natuurlijke wijze verklaarbaar is. Paranormaal begaafd zijn is echter minder bijzonder dan vaak wordt gedacht. Paragnosten worden door veel mensen als ware helden gezien, maar er zijn ook mensen die een paragnost zien als een oplichter. Kortom, mensen die actief zijn in de paranormale wereld hebben vaak te maken met vooroordelen. Is dit nu wel zo terecht? Is een paranormale gave speciaal?

Inhoudsopgave

Ben jij paranormaal begaafd?
Taboe op paranormale begaafdheid
Kenmerken paranormale begaafdheid
Onderzoek naar paranormale begaafdheid
Tot slot

Ben jij paranormaal begaafd?

Er zijn eindeloos veel soorten op het gebied van paranormale begaafdheid. Denk aan helderziendheid, heldervoelendheid, toekomst voorspellen, contact met overledenen of gidsen, telepathie en bijvoorbeeld proscopie. Er zijn mensen die vele jaren hebben besteed aan het bestuderen van paranormale gaven en mensen die paranormale gaven bezitten. Deze mensen kwamen bijna allemaal tot de conclusie dat bijna iedereen in de basis paranormaal begaafd is.

Echter, de meeste mensen weten dit gewoonweg niet. Dit komt omdat de paranormale gaven niet altijd vanzelf goed ontwikkeld zijn. Het is nodig om paranormale gaven te ontwikkelen om deze aan te kunnen spreken. Sommige mensen leren nooit om eventuele paranormale gaven te ontwikkelen, omdat zij niet weten hoe of omdat zij deze gewoon echt niet hebben. Er zijn wel kenmerken waaraan je kunt merken of er een zekere paranormale gave in je schuilt.

Taboe op paranormale begaafdheid

Er berust nog een taboe op paranormale begaafdheid wat resulteert in dat mensen die paranormale verschijnselen waarnemen hierover niet durven te praten. Ze voelen zich vaak niet geaccepteerd, omdat ze denken dat andere mensen hun raar vinden. Twijfel hier niet over en laat jou paranormale gave aan de buitenwereld zien.

Een aantal jaren geleden (in 2009) heeft het programma 1vandaag aandacht besteedt paranormale begaafdheid en heeft een rapportage over paranormale kinderen gemaakt. Onder andere Pieter Kousemaker, klinisch psycholoog, legt uit dat paranormale kinderen helemaal niet gek of geschift zijn. In de video vertellen diverse paranormaal begaafde kinderen hun verhaal.

Kenmerken paranormale begaafdheid

Als jij (vermoedt dat je) een paranormale gave hebt zul je je ongetwijfeld herkennen in een aantal typische kenmerken. Omdat er veel verschillende soorten paranormale begaafdheid zijn zullen de volgende kernmerken niet dekkend zijn, maar wel de meest voorkomende:

1) Het voorgevoel

Mensen zeggen vaker dat toeval niet bestaat, en toch worden veel zaken op toeval afgeschoven. Zo kun je bijvoorbeeld wel eens denken dat de telefoon overgaat en dat dit enkele seconden later daadwerkelijk gebeurt. Of je kunt denken dat er iemand aan de deur komt en spontaan gaat even later de deurbel. Dit wordt vaak omschreven als een gek toeval, maar er kan sprake zijn van de paranormale gave proscopie.

Het komt voor dat je gevoel jou vertelt dat de ander waar je op dat moment bij in de buurt bent zich niet prettig voelt. Er is iets mis, maar deze persoon geeft hier helemaal geen aanwijzingen over. Dit gevoel kan ook spontaan opkomen als iemand niet in de buurt is. Zo komt het voor dat een ouder ineens heel intens het gevoel krijgt dat er iets mis is met een kind dat op vakantie in het buitenland is. Wanneer de ouder dan belt, dan blijkt er inderdaad iets te zijn gebeurd. Ook dit kan wijzen op een paranormale gave.

2) Het bekende pad

Je rijdt in een plaats in binnen- of buitenland waar je 100% zeker nog nooit eerder bent geweest, en ineens rijd je langs een gebouw, een park of bijvoorbeeld een straat waarvan je direct weet dat u het eerder gezien heeft. Alles voelt vertrouwt aan het plaatje, een beetje als ‘thuis komen’. Je kunt soms de kleinste details weten te herinneren zoals bijvoorbeeld een bijzonder schilderij of een scheurtje in de muur.

Dit zelfde gevoel kan je ook hebben bij het kopen van een nieuw huis. Je weet exact hoe het huis is ingericht, wat voor verf er op de muur zit, wat voor tegels er in de badkamer zijn gebruikt en die vieze plek op de muur.

Dit gevoel komt in eerste instantie overeen met het gevoel van een déjà vu. Een déjà vu is echter een vluchtig gevoel en duurt vrij kort en is teven niet gedetailleerd. Als je dingen weet over een plek of plaats waar je nooit eerder bent geweest, dan is de kans reëel aanwezig dat je paranormaal begaafd bent.

3) De voorspellende droom.

We dromen allemaal. Dit heeft niks met paranormaal begaafd zijn te maken. Echter, als een droom even later uitkomt, en dit gebeurt vaker, dan kan er toch worden gedacht aan paranormale begaafdheid. Wanneer dit je vaker overkomt, dan is het goed om dromen eens op te schrijven. Als er dan achteraf iets gebeurt dat op de droom lijkt, dan kunt je vergelijken of het allemaal klopt en heb je bewijs voor jezelf in handen.

Raak je weleens iemand aan en weet je direct meer informatie over deze persoon? Of pakt je weleens een voorwerp vast en weet je hier ineens meer over? Als er ineens details over iets of iemand binnenkomen bij aanraking, terwijl je deze zaken helemaal niet kunt weten, dan is het de moeite waard om de details te checken. Klopt de informatie die je doorkreeg inderdaad, dan is de kans groot dat je een paranormale gave heeft. Je kunt deze paranormale gave verder ontwikkelen door te blijven oefenen.

We doen allemaal weleens een voorspelling. Wanneer iemand een relatie aangaat met iemand die een slechte reputatie heeft, dan voorspellen we allemaal dat de relatie slecht zal eindigen. Dit zijn normale voorspellingen en hebben weinig te maken met paranormale begaafdheid. Echter, soms ontstaat er een sterk gevoel over een voorspelling en voelt het zelfs als een waarschuwing. Hierbij voel je de drang om de waarschuwing met de betreffende persoon te delen. Als de voorspelling uitkomt, dan is de kans groot dat je paranormaal begaafd bent.

Onderzoek naar paranormale begaafdheid

Door veel mensen wordt paranormale begaafdheid als onzin verklaard. Een veel genoemde reden is dat wetenschappelijk onderzoek (na ongeveer 100 jaar) nog nooit enig bewijs heeft kunnen vinden van het bestaan van paranormale begaafdheid. Onderzoek naar paranormale begaafdheid wordt parapsychologie genoemd in wetenschappelijke termen. Met de term parapsychologie bedoelt men: verschijnselen die worden veroorzaakt door levende wezens die niet verklaart kunnen worden door de natuurwetten en -krachten.

Hedendaags wordt er onderzoek gedaan naar de volgende paranormale fenomenen: Telepathie, Reïncarnatie, Psychokinese, Helderziendheid, Precognitie en spoken.

Tot slot

Denkt je dat je paranormaal begaafd bent? Dan kun je deze paranormale gave verder ontwikkelen door te blijven oefenen. Het is ook mogelijk om te laten onderzoeken of je paranormaal bent. Er bestaan diverse indicatie testen op het internet die een redelijk goede indicatie geven. Een van die testen is de Zenner test ontwikkeld door dhr Zenner.

De focus van de Zenner test ligt heel erg op het waarnemen van de toekomst en moet je de gave al in de vingers hebben. Dit kan betekenen dat je wel aanleg kan hebben, maar dat de test zegt dat je niet paranormaal begaafd bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here