Intelligentie Paranormaal begaafd

Paranormaal begaafd

Paranormaal betekent dat het niet op een natuurlijke wijze verklaarbaar is. Paranormaal begaafd zijn is echter minder bijzonder dan vaak wordt gedacht. Paragnosten worden door veel mensen als ware helden gezien, maar er zijn ook mensen die een paragnost zien als een oplichter. Kortom, mensen die actief zijn in de paranormale wereld hebben vaak te maken met vooroordelen. Is dit nu wel zo terecht? Is een paranormale gave speciaal?

Ben jij paranormaal begaafd?

Er zijn eindeloos veel soorten op het gebied van paranormale begaafdheid. Denk aan helderziendheid, heldervoelendheid, toekomst voorspellen, contact met overledenen of gidsen, telepathie en bijvoorbeeld proscopie. Er zijn mensen die vele jaren hebben besteed aan het bestuderen van paranormale gaven en mensen die paranormale gaven bezitten. Deze mensen kwamen bijna allemaal tot de conclusie dat bijna iedereen in de basis paranormaal begaafd is.

Echter, de meeste mensen weten dit gewoonweg niet. Dit komt omdat de paranormale gaven niet altijd vanzelf goed ontwikkeld zijn. Het is nodig om paranormale gaven te ontwikkelen om deze aan te kunnen spreken. Sommige mensen leren nooit om eventuele paranormale gaven te ontwikkelen, omdat zij niet weten hoe of omdat zij deze gewoon echt niet hebben. Er zijn wel kenmerken waaraan je kunt merken of er een zekere paranormale gave in je schuilt.

Taboe op paranormale begaafdheid

Er berust nog een taboe op paranormale begaafdheid wat resulteert in dat mensen die paranormale verschijnselen waarnemen hierover niet durven te praten. Ze voelen zich vaak niet geaccepteerd, omdat ze denken dat andere mensen hun raar vinden. Twijfel hier niet over en laat jou paranormale gave aan de buitenwereld zien.

Een aantal jaren geleden (in 2009) heeft het programma 1vandaag aandacht besteedt paranormale begaafdheid en heeft een rapportage over paranormale kinderen gemaakt. Onder andere Pieter Kousemaker, klinisch psycholoog, legt uit dat paranormale kinderen helemaal niet gek of geschift zijn. In de video vertellen diverse paranormaal begaafde kinderen hun verhaal.

Kenmerken paranormale begaafdheid

Als jij (vermoedt dat je) een paranormale gave hebt zul je je ongetwijfeld herkennen in een aantal typische kenmerken. Omdat er veel verschillende soorten paranormale begaafdheid zijn zullen de volgende kernmerken niet dekkend zijn, maar wel de meest voorkomende:

1) Het voorgevoel

Mensen zeggen vaker dat toeval niet bestaat, en toch worden veel zaken op toeval afgeschoven. Zo kun je bijvoorbeeld wel eens denken dat de telefoon overgaat en dat dit enkele seconden later daadwerkelijk gebeurt. Of je kunt denken dat er iemand aan de deur komt en spontaan gaat even later de deurbel. Dit wordt vaak omschreven als een gek toeval, maar er kan sprake zijn van de paranormale gave proscopie.

Het komt voor dat je gevoel jou vertelt dat de ander waar je op dat moment bij in de buurt bent zich niet prettig voelt. Er is iets mis, maar deze persoon geeft hier helemaal geen aanwijzingen over. Dit gevoel kan ook spontaan opkomen als iemand niet in de buurt is. Zo komt het voor dat een ouder ineens heel intens het gevoel krijgt dat er iets mis is met een kind dat op vakantie in het buitenland is. Wanneer de ouder dan belt, dan blijkt er inderdaad iets te zijn gebeurd. Ook dit kan wijzen op een paranormale gave.

2) Het bekende pad

Je rijdt in een plaats in binnen- of buitenland waar je 100% zeker nog nooit eerder bent geweest, en ineens rijd je langs een gebouw, een park of bijvoorbeeld een straat waarvan je direct weet dat u het eerder gezien heeft. Alles voelt vertrouwt aan het plaatje, een beetje als ‘thuis komen’. Je kunt soms de kleinste details weten te herinneren zoals bijvoorbeeld een bijzonder schilderij of een scheurtje in de muur.

Dit zelfde gevoel kan je ook hebben bij het kopen van een nieuw huis. Je weet exact hoe het huis is ingericht, wat voor verf er op de muur zit, wat voor tegels er in de badkamer zijn gebruikt en die vieze plek op de muur.

Dit gevoel komt in eerste instantie overeen met het gevoel van een déjà vu. Een déjà vu is echter een vluchtig gevoel en duurt vrij kort en is teven niet gedetailleerd. Als je dingen weet over een plek of plaats waar je nooit eerder bent geweest, dan is de kans reëel aanwezig dat je paranormaal begaafd bent.

3) De voorspellende droom.

We dromen allemaal. Dit heeft niks met paranormaal begaafd zijn te maken. Echter, als een droom even later uitkomt, en dit gebeurt vaker, dan kan er toch worden gedacht aan paranormale begaafdheid. Wanneer dit je vaker overkomt, dan is het goed om dromen eens op te schrijven. Als er dan achteraf iets gebeurt dat op de droom lijkt, dan kunt je vergelijken of het allemaal klopt en heb je bewijs voor jezelf in handen.

Raak je weleens iemand aan en weet je direct meer informatie over deze persoon? Of pakt je weleens een voorwerp vast en weet je hier ineens meer over? Als er ineens details over iets of iemand binnenkomen bij aanraking, terwijl je deze zaken helemaal niet kunt weten, dan is het de moeite waard om de details te checken. Klopt de informatie die je doorkreeg inderdaad, dan is de kans groot dat je een paranormale gave heeft. Je kunt deze paranormale gave verder ontwikkelen door te blijven oefenen.

We doen allemaal weleens een voorspelling. Wanneer iemand een relatie aangaat met iemand die een slechte reputatie heeft, dan voorspellen we allemaal dat de relatie slecht zal eindigen. Dit zijn normale voorspellingen en hebben weinig te maken met paranormale begaafdheid. Echter, soms ontstaat er een sterk gevoel over een voorspelling en voelt het zelfs als een waarschuwing. Hierbij voel je de drang om de waarschuwing met de betreffende persoon te delen. Als de voorspelling uitkomt, dan is de kans groot dat je paranormaal begaafd bent.

Onderzoek naar paranormale begaafdheid

Door veel mensen wordt paranormale begaafdheid als onzin verklaard. Een veel genoemde reden is dat wetenschappelijk onderzoek (na ongeveer 100 jaar) nog nooit enig bewijs heeft kunnen vinden van het bestaan van paranormale begaafdheid. Onderzoek naar paranormale begaafdheid wordt parapsychologie genoemd in wetenschappelijke termen. Met de term parapsychologie bedoelt men: verschijnselen die worden veroorzaakt door levende wezens die niet verklaart kunnen worden door de natuurwetten en -krachten.

Hedendaags wordt er onderzoek gedaan naar de volgende paranormale fenomenen: Telepathie, Reïncarnatie, Psychokinese, Helderziendheid, Precognitie en spoken.

Tot slot

Denkt je dat je paranormaal begaafd bent? Dan kun je deze paranormale gave verder ontwikkelen door te blijven oefenen. Het is ook mogelijk om te laten onderzoeken of je paranormaal bent. Er bestaan diverse indicatie testen op het internet die een redelijk goede indicatie geven. Een van die testen is de Zenner test ontwikkeld door dhr Zenner.

De focus van de Zenner test ligt heel erg op het waarnemen van de toekomst en moet je de gave al in de vingers hebben. Dit kan betekenen dat je wel aanleg kan hebben, maar dat de test zegt dat je niet paranormaal begaafd bent.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

5 REACTIES

 1. Het is maar aan enkele weggelegd die deze gave beheersen en het is zeker niet te leren. Deze gave word je mee geboren pas dan kun je het verder ontwikkelen. Dit geldt tevens ook voor de andere gaven. Het zit al in je of je erft het als het in de familie zit. Je hebt het of je hebt het niet. Wat wel waar is! Is dat ieder van ons ontvankelijk is door onze geestelijke energie, die ieder levend wezen bezit om te leven, die gemanipuleerd kan worden van buiten af. Wat zeer gevaarlijk kan zijn als je dingen doet waarvan je eigenlijk niet weet wat je doet. Zelfs voor iemand die dit wel weet is het linke boel. Niet doen dus.

  Het probleem is gewoon dat mensen graag willen horen wat ze willen horen waardoor ze handig bedrogen worden. Ja wie wil dat nou niet horen dat je speciaal bent. Voorbeeld ik voel dat u licht paranormaal bent klopt dat? Tja… Niet iedereen is paranormaal wat wordt beweerd dat is een grove leugen en dient andere belangen. En dit gevaar van deze leugen heb ik al vroeg zien aankomen Kom op zeg en vertel de waarheid.

  Sorry als ik mensen hiermee voor het hoofd stoot maar dit is nu eenmaal wat de werkelijkheid is, niet iets anders. Het is een middel om mensen te verlijden om stomme dingen te doen. Ja ook dit is een zeer begaafd intellect antwoord.

 2. Ik heb eigenlijk geen idee of ik een gave heb, maar ik heb dingen die eens bij mij naar binnen komen en dat komt dan uit het niets. Zo een voorbeeld vorige maand werd ik wakker en dacht mijn dochter krijgt een jongen ze was toen 8 maanden zwanger en tegelijk mijn andere dochter krijgt een meisje. Toen ik het haar zei zei ze ma je bent mal ik ben niet zwanger. Heeft ze toch een test gedaan en blijkt zwanger te zijn en na een echo blijkt het een meisje te zijn. Raar heel raar. groetjes Carla

 3. ik vraag mij af of ik paranormale gave heb ik heb het nooit kunnen testen. Ik zou toch een aantal bizarre dingen delen. Ik heb dromen over mensen die overleden zijn of aanwezig van in die tijd, maar het bizarst vind ik nog dat ik op een bankje op het station zat en naar een man zat te kijken die vreemd gedroeg en behoorlijk de aandacht trok. Ik had het idee dat hij zelfmoord wilde plegen en ik concentreerde mij erop dat hij dat niet moest doen daarna leek dat hij naar mij zat te kijken en ging weg.

 4. Ik heb heel soms het gevoel dat er een kou of een energie over me heel valt. Het is dan ook heel afwezig. Ik ben een beelddenker… Ik zie dan mensen voor mij. Maar niet altijd. Deze avond hadden we het over een recent overleden iemand en ik kreeg een steek in mijn linkerschouder. Mijn vrouw zei meteen, de meneer had een versleten linker schouder.

  Ik zou deze eventuele gave graag verder ontwikkelen maar wil geen deuren openen die ik vervolgens niet meer kan sluiten.

 5. Paranormaal betekent dat het niet op een natuurlijke wijze verklaarbaar is. hier ben ik het niet helemaal mee eens, paranormaal is juist de natuurlijke manier om iets verklaarbaar te maken. hierbij hoef je niets te ontwikkelen maar eerder een boel loslaten, ontleren. waarom duurt leren op scchool 12+ jaar, en krijg je alleen maar herhaling over herhaling en elk jaar er een klein schepje boven op, waarom is het alleen een linker hersenhelft programmering en wordt creativiteit uitgesloten tegenwoordig. als je iets leert is het vaak 1 ding tegelijk en ook nog eens praktisch en niet theoretisch een zooitje shit zoals school dat doet? simpel is het nieuwe moeilijk, mensen snappen het vaak niet. alleen maar cijfers letters en hokjes denken. als kind ben je nieuwsgierig maar de meeste mensen raken hun kind zijn kwijt. daarom lijkt het of paranormaal iets on natuurlijks is. de meeste onzin over adhd en autisme is echt bullshit, maar is het echter niemand op gevallen dat dit rechter hersenhelft dominantie is, kijk hoe creatief ze kunnen zijn. communiseren op een hoger niveau dan mensen denken. rechter hersenhelft is de vrouwelijke helft en staat in verbinding met het hart daar waar het weten zit. links is mannelijk…wordt toch eens wakker, veel herhalen doet geloven en geloven heeft niets met weten te maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant