Intelligentie Wordt een IQ test vergoed door mijn zorgverzekering?

Wordt een IQ test vergoed door mijn zorgverzekering?

Veel mensen vragen zich af of een IQ test wordt vergoed door de zorgverzekering. Veel is natuurlijk afhankelijk van de verzekeraar waar je bij zit en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Bij sommige verzekeraars kan de IQ test in het pakket zitten, maar vaak zijn hier dan wel enkele regels aan verbonden.

In het algemeen is het zo dat een IQ test niet wordt vergoed. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden. Alleen wanneer de test echt om gezondheidsredenen gedaan moet worden, kan besloten worden dat deze wel wordt vergoed door de zorgverzekering. In de andere gevallen moet je de kosten zelf betalen en dit kan gemakkelijk honderden euro’s zijn.

Indien je niet zeker weet of het voor jou vergoed kan worden, is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met je zorgverzekeraar. De helpdesk kan je dan verder op weg helpen.

Op deze website bieden wij een gratis iq test aan, om het IQ te benaderen. De test is minder uitgebreid dan een professionele iq test, maar kan een goede indicatie geven. De IQ test duur maximaal 30 minuten. En ben je geïnteresseerd in een Engelstalige goede IQ test? Kijk dan eens naar deze Worldwide IQ Test. Met 9 zorgverzekeraars zijn er in Nederland in totaal zo’n 50 risicodragers, en 2 daarvan lijken dit aan te bieden. Wie dit volgende overzicht kan aanvullen, graag met datum en bronvermelding indien een ‘JA’.

Tot nog toe gevonden [22-06-2017]:
NEE, TENZIJ:
– Achmea > Zilveren Kruis:  Voor sommige behandelingen krijgt u geen vergoeding. U krijgt niet vergoed: een IQ-test, zonder dat dit bij een behandeling hoort. bron
– Achmea > Interpolis:  idem. bron
NEE (niet te vinden in online vergoeding-overizicht):
– CZ > CZ
– CZ > CZdirect
– Achmea (Zilveren Kruis label) > ProLife
– VGZ (Caresco label) > Promovendum

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant