Wordt een IQ test vergoed door mijn zorgverzekering?

Veel mensen vragen zich af of een IQ test wordt vergoed door de zorgverzekering. Veel is natuurlijk afhankelijk van de verzekeraar waar je bij zit en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Bij sommige verzekeraars kan de IQ test in het pakket zitten, maar vaak zijn hier dan wel enkele regels aan verbonden.

In het algemeen is het zo dat een IQ test niet wordt vergoed. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden. Alleen wanneer de test echt om gezondheidsredenen gedaan moet worden, kan besloten worden dat deze wel wordt vergoed door de zorgverzekering. In de andere gevallen moet je de kosten zelf betalen en dit kan gemakkelijk honderden euro’s zijn.

Indien je niet zeker weet of het voor jou vergoed kan worden, is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met je zorgverzekeraar. De helpdesk kan je dan verder op weg helpen.

Op de website bieden wij een gratis iq test aan, om het IQ te benaderen. De test is minder uitgebreid dan een professionele iq test, maar kan een goede indicatie geven. De IQ test duur maximaal 30 minuten.

Met 9 zorgverzekeraars zijn er in Nederland in totaal zo’n 50 risicodragers, en 2 daarvan lijken dit aan te bieden. Wie dit volgende overzicht kan aanvullen, graag met datum en bronvermelding indien een ‘JA’.
Tot nog toe gevonden [22-06-2017]:
NEE, TENZIJ:
– Achmea > Zilveren Kruis:  Voor sommige behandelingen krijgt u geen vergoeding. U krijgt niet vergoed: een IQ-test, zonder dat dit bij een behandeling hoort. bron
– Achmea > Interpolis:  idem. bron
NEE (niet te vinden in online vergoeding-overizicht):
– CZ > CZ
– CZ > CZdirect
– Achmea (Zilveren Kruis label) > ProLife
– VGZ (Caresco label) > Promovendum

Esther Bekker
Esther Bekker is orthopedagoog en expert op het gebied van intelligentie en intelligentietesten. Zij kent alle ins en outs van kinderen en volwassenen die hier inzicht in willen krijgen. Door beter te begrijpen op welke manieren intelligentie invloed heeft op dagelijkse taken, leer je hier beter mee omgaan en kun je elke dag het maximale uit jezelf halen. Met haar kennis waarborgt zij de kwaliteit van de categorie intelligentie op Zobegaafd en leert zij lezers hun eigen zwaktes en sterktes te herkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in