Wat kost een intelligentietest?

Vraag en AntwoordCategory: HoogbegaafdWat kost een intelligentietest?
Jelte asked 11 maanden ago

Onze zoon loopt al enige tijd tegen problemen op school aan. We hebben het vermoeden dat hij hoogbegaafd is, maar door te weinig uitdaging aan het onderpresteren is waardoor het niet tot uiting komt. Wij willen hem graag een IQ test laten afnemen om zo te “bewijzen” dat hij hoogbegaafd is en dat de school de handen uit de mouwen gaat steken. Ik vroeg me af wat het afnemen van een intelligentietest kost. Wordt een IQ test vergoed door een zorgverzekeraar?

1 Answers
zobegaafd Staff answered 9 maanden ago

Wanneer je een volledige intelligentietest wilt doen voor jezelf of bijvoorbeeld je kinderen, dan moet je er rekening mee houden dat de kosten hiervan hoog kunnen oplopen. Je kunt er rekening mee houden dat je doorgaans toch zeker een paar honderd euro kwijt bent voor deze test. Hoeveel je precies moet betalen, zal afhankelijk zijn van de instantie waar je de test zult doen.

Je kunt altijd vooraf informeren om te kijken hoeveel het je gaat kosten. Zorg dat je goed voorbereid bent en weet wat het kost. Kun je het even niet betalen? Spaar dan eerst en wacht met het afnemen van de intelligentietest. Het is beter geen lening hiervoor af te nemen. Wanneer het echter erg belangrijk voor je is, zou je misschien van bekenden een bedrag kunnen lenen. Een betalingsregeling is wellicht ook een van de mogelijkheden bij de instantie waar je een intelligentietest laat doen.

Wilt u meer informatie over waar je een intelligentietest kan laten afnemen? Lees dan de vraag van┬áMarieke de Vos: “Waar kan ik een IQ test laten afnemen?

Your Answer