Overig Wat zijn goede dopamine supplementen?

Wat zijn goede dopamine supplementen?

Dopamine, het stofje dat in onze hersenen wordt aangemaakt en fungeert als neurotransmitter in ons lichaam. Het zorgt ervoor dat we geluk ervaren en speelt een rol bij het reguleren van aandacht, motivatie, leren en geheugen. Ook speelt het een belangrijke rol bij je besluitvorming!

Het is belangrijk dat je je dopamine levels op peil houdt. Je kunt namelijk bij zowel een tekort als een teveel aan dopamine, problemen ervaren! Lees hier meer over wat er gebeurt in je lichaam als het een tekort aan deze ‘geluksstof’ ervaart!

Een van de middelen die je kunt nemen om je dopamine levels weer te op peil te krijgen, zijn dopamine supplementen. Naast dingen zoals gezondere voeding en meer (nacht)rust kun je dus ook ‘dopamine kopen’.

Dopamine verhogen met supplementen

Dopamine kopen, hoe makkelijk is het?

Een dopamine supplement kopen en nemen zal je niet direct een enorme boost aan dopamine geven. Dopamine aanmaken wordt namelijk in de hersenen gedaan! Het is dus een stof dat in het lichaam eerst moet worden aangemaakt.

Een dopamine supplement kan jouw lichaam dus wel helpen om meer dopamine aan te maken, echter is dit niet iets dat direct na het innemen van het supplement zal gebeuren. Je dopamine verhogen door supplementen te nemen, is een proces dat in je hersenen gebeurt op de wat langere termijn.

Medicijnen en supplementen

Dopamine verhogen kan zowel worden bewerkstelligt met medicijnen zoals antidepressiva als met (natuurlijke) supplementen. Over het nemen van medicijnen moet zeker niet te licht gedacht worden en vaak zijn er veel bijwerkingen mee gemoeid. Het is daarom heel belangrijk om bij het ervaren van depressieve gevoelens, altijd een arts of andere specialistische hulp te raadplegen.

Supplementen zijn natuurlijker en zullen vaak ook minder snel bijwerkingen geven. Echter is er naar deze supplementen nog niet veel onderzoek gedaan. Dit maakt het wat lastiger om te bepalen hoeveel jouw lichaam nodig zal hebben van dit supplement.

Veelgebruikte ingrediënten die in een dopamine supplement voorkomen zijn:

L-theanine: een stof uit theebladeren die helpt bij stress, angst en concentratie
L-dopa of Levodopa: een aminozuur dat wordt gehaald uit Munuca Pruriens, fluweelboon en wordt beschouwd als een van de meest effectieve stoffen voor het verhogen van dopaminegehaltes.
Rhodiola Rosea, ookwel ‘gouden wortel’: een goed middel bij stress,vermoeidheid en depressie.
Ginseng: een wortel uit de Chinese geneeskunde die een positieve invloed heeft op je stemming, gedrag en geheugen en ook hersen vaardigheden kan verbeteren.
Vitamines B3, B6 en D of magnesium en foliumzuur: Al kun je deze mineralen en vitamines net zo makkelijk uit je voeding halen. Gewoon meer groente, fruit en zaden & noten nuttigen!Meer fruit en groenten dopamine aanmaken

Dus: dopamine supplement kopen, ja of nee?

Voor advies over het beste supplement kun je ook altijd navraag doen bij de drogist! Het is belangrijk om goed op de ingrediënten te letten en zelf je onderzoek ernaar te doen. Verwacht niet dat je na het nemen van een supplement je meteen een groot verschil merkt.

En neem nooit een supplement te vervanging of als toevoeging van andere medicijnen die je wellicht al neemt, zoals antidepressiva. Overleg dit altijd eerst met je arts!

Naast het nemen van supplementen of andere medicatie kun je natuurlijk ook eerst proberen de dopamine levels te verhogen door het veranderen van je voeding, een betere nachtrust te hebben, meer de zon op te zoeken of te mediteren. Lees hier wat je nog meer kunt doen om het allemaal zo natuurlijk mogelijk te houden zodat je het dopamine supplement kopen zelfs helemaal achterwege kan laten!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant