Vraag & Antwoord Is geheugenverlies door stress mogelijk?

Is geheugenverlies door stress mogelijk?

Stress heeft erg veel invloed op ons lichaam. Veel mensen vragen zich af of het ook mogelijk is dat je geheugenverlies door stress kunt krijgen. Het antwoord op die vraag is: jazeker. Ons lichaam maakt cortisol aan wanneer je met stress te maken hebt. Hiermee worden denkprocessen verkort en denk je veel sneller dan normaal. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller wat vergeet en dus ook last kunt hebben van geheugenverlies.

Wanneer je hier wat tegen wilt doen, is het vooral belangrijk om de stress aan te pakken. Zoek hier hulp voor, zodat je meer inzicht in jezelf krijgt. Verder is het belangrijk om gezond te eten en ook voldoende te bewegen. Dit werkt juist stress verlagend. Zorg ook voor voldoende ontspanning. Zelfs in stressvolle tijden is het mogelijk om ook even lekker te relaxen. Sommige mensen kiezen er ook voor om te mediteren. Dit klinkt heel zweverig, maar het is wel degelijk een manier om minder stress te ervaren.

Hoe lang het duurt tot geheugenverlies door stress minder wordt, is onbekend. Dit zal per persoon verschillend zijn en is ook afhankelijk van de hoeveelheid stress waar je mee te maken hebt.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant