Vraag & Antwoord Hoe en waar kan ik oefenen voor een IQ test?

Hoe en waar kan ik oefenen voor een IQ test?

Het is mogelijk om alvast te oefenen voor een IQ test. Er zijn namelijk ontzettend veel IQ testen online te doen. Ook bij een psycholoog zou je alvast een oefentest kunnen doen. Er zijn verschillende redenen om alvast te oefenen. Bijvoorbeeld omdat je dan wat beter op de hoogte bent van het soort vragen dat je kunt krijgen. Ook kan het voor sommige mensen erg helpen, omdat ze anders bijvoorbeeld nerveus worden.

Online kun je dus allerlei IQ testen vinden. Deze kun je vinden in Google. Zo zijn er IQ testen van 123test.nl en opentest.nl. Doorgaans kun je deze gratis doen. Daarnaast is er ieder jaar de nationale IQ test die op tv wordt uitgezonden. Ook hier kun je mee oefenen. Handig hierbij is ook dat er een tijdklok bij zit, zodat je ook meteen ervaart hoe het is om onder tijdsdruk te werken. Daarnaast kan je op deze website ook een online IQ test maken.

Als je bij de psychiater aangeeft dat je graag een oefen IQ test wilt doen, dan is dit eveneens mogelijk.

Wat wel heel belangrijk om te realiseren dat een IQ test die je ergens online of via de televisie doet, nooit een echt IQ kan geven. IQ testen bij een psychiater zijn veel uitgebreider en worden gedaan onder heel andere omstandigheden. Trek dus geen conclusies uit eventuele cijfers die je te zien krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet dat je IQ niet zomaar opeens veel hoger zal worden als je besluit te oefenen voor een IQ test. Soms is een IQ wel een paar punten hoger, maar niet heel veel meer dan dat.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant