Hoe en waar kan ik oefenen voor een IQ test?

0
317

Het is mogelijk om alvast te oefenen voor een IQ test. Er zijn namelijk ontzettend veel IQ testen online te doen. Ook bij een psycholoog zou je alvast een oefentest kunnen doen. Er zijn verschillende redenen om alvast te oefenen. Bijvoorbeeld omdat je dan wat beter op de hoogte bent van het soort vragen dat je kunt krijgen. Ook kan het voor sommige mensen erg helpen, omdat ze anders bijvoorbeeld nerveus worden.

Online kun je dus allerlei IQ testen vinden. Deze kun je vinden in Google. Zo zijn er IQ testen van 123test.nl en opentest.nl. Doorgaans kun je deze gratis doen. Daarnaast is er ieder jaar de nationale IQ test die op tv wordt uitgezonden. Ook hier kun je mee oefenen. Handig hierbij is ook dat er een tijdklok bij zit, zodat je ook meteen ervaart hoe het is om onder tijdsdruk te werken. Daarnaast kan je op deze website ook een online IQ test maken.

Als je bij de psychiater aangeeft dat je graag een oefen IQ test wilt doen, dan is dit eveneens mogelijk.

Wat wel heel belangrijk om te realiseren dat een IQ test die je ergens online of via de televisie doet, nooit een echt IQ kan geven. IQ testen bij een psychiater zijn veel uitgebreider en worden gedaan onder heel andere omstandigheden. Trek dus geen conclusies uit eventuele cijfers die je te zien krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet dat je IQ niet zomaar opeens veel hoger zal worden als je besluit te oefenen voor een IQ test. Soms is een IQ wel een paar punten hoger, maar niet heel veel meer dan dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here