Wat is een verbaal IQ?

Meestal wordt het IQ verdeeld in twee delen: het verbaal IQ en het performaal IQ. Bij het verbaal IQ wordt er vooral gekeken naar je taalvaardigheid. Ook redeneren valt onder het verbaal IQ, dus dingen als rekenen horen hier ook bij.

Soms ontstaat er een verschil tussen het verbaal IQ. Dit ontstaat voornamelijk een verschil van 15 of meer IQ punten. Het verschil waarbij iemand verbaal beter is dan performaal komt het meest voor. Mensen kunnen in de problemen komen wanneer ze bijvoorbeeld moeten plannen. Het uitvoeren van taken is geen probleem, maar het plannen ervan dus wel. Het overzicht houden kan heel lastig zijn.

Om te weten of er een verschil is tussen je verbaal en performaal IQ, of wanneer je wilt weten hoe hoog je verbaal IQ is, dan kun je je IQ laten testen. Dit kan bij een officiële instantie worden gedaan.

Esther Bekker
Esther Bekker is orthopedagoog en expert op het gebied van intelligentie en intelligentietesten. Zij kent alle ins en outs van kinderen en volwassenen die hier inzicht in willen krijgen. Door beter te begrijpen op welke manieren intelligentie invloed heeft op dagelijkse taken, leer je hier beter mee omgaan en kun je elke dag het maximale uit jezelf halen. Met haar kennis waarborgt zij de kwaliteit van de categorie intelligentie op Zobegaafd en leert zij lezers hun eigen zwaktes en sterktes te herkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in