Wat is een performaal IQ?

Het IQ kan doorgaans in twee delen worden verdeeld. Het performaal IQ en het verbaal IQ. Het performaal IQ heeft te maken met het oplossen van problemen en het praktisch denken. Hierbij spelen ook je motorische vaardigheden een belangrijke rol.

Het is goed mogelijk dat er een verschil ontstaat tussen zowel het performaal IQ en het verbaal IQ. Pas wanneer het verschil groter is dan 15 punten kan er een probleem ontstaan. Dit wordt ook wel een kloof genoemd. Wanneer iemand performaal sterker is dan verbaal, betekent dit dat hij wel goed kan denken, maar zich niet goed kan uiten. Iemand kan hier zeer gefrustreerd door raken.

Door een IQ test te doen kan er gezien worden of er een kloof is tussen het performaal en het verbaal IQ aanwezig is. Een test kan worden gedaan door een officiële instantie, bijvoorbeeld bij een psychiater.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in