Wat betekent traumatisch hersenletsel?

Een traumatisch hersenletsel betekent dat er hersenletsel is ontstaan door een situatie buitenaf. Je krijgt deze dus bijvoorbeeld niet vanwege een ziekte of een aangeboren afwijking. genoemd De oorzaak van het hersenletsel ontstaat dus niet binnen het lichaam. Voorbeelden van hersenletsel dat valt onder traumatisch hersenletsel zijn een hersenschudding of hersenkneuzing.

Oorzaken van traumatisch hersenletsel zijn bijvoorbeeld een ongeluk of een vechtpartij. Ook kan een valpartij zorgen voor een traumatisch hersenletsel. Wanneer een voorwerp in de schedel binnendringt, kan er ook hersenletsel ontstaan. Hierbij kun je denken aan een mes of een kogel.Als laatste kan hersenletsel ontstaan bij het shaken baby-syndroom. Hierbij is te wild bewogen met een baby.

Hoe ernstig het hersenletsel is, zal per situatie verschillend zijn. Wel moet het altijd serieus worden genomen. Houd altijd na een vechtpartij, ongeluk of valpartij goed in de gaten hoe je je voelt. Wanneer je je zorgen maakt, is het beter een arts te raadplegen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here