Vraag & Antwoord Wat betekent traumatisch hersenletsel?

Wat betekent traumatisch hersenletsel?

Een traumatisch hersenletsel betekent dat er hersenletsel is ontstaan door een situatie buitenaf. Je krijgt deze dus bijvoorbeeld niet vanwege een ziekte of een aangeboren afwijking. genoemd De oorzaak van het hersenletsel ontstaat dus niet binnen het lichaam. Voorbeelden van hersenletsel dat valt onder traumatisch hersenletsel zijn een hersenschudding of hersenkneuzing.

Oorzaken van traumatisch hersenletsel zijn bijvoorbeeld een ongeluk of een vechtpartij. Ook kan een valpartij zorgen voor een traumatisch hersenletsel. Wanneer een voorwerp in de schedel binnendringt, kan er ook hersenletsel ontstaan. Hierbij kun je denken aan een mes of een kogel. Als laatste kan hersenletsel ontstaan bij het shaken baby-syndroom. Hierbij is te wild bewogen met een baby.

Hoe ernstig het hersenletsel is, zal per situatie verschillend zijn. Wel moet het altijd serieus worden genomen. Houd altijd na een vechtpartij, ongeluk of valpartij goed in de gaten hoe je je voelt. Wanneer je je zorgen maakt, is het beter een arts te raadplegen.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant