Artikelen Uitstraling begint van binnen

Uitstraling begint van binnen

Schoonheid blijft, vooral onder de jongeren, een actueel onderwerp. Echter, voorheen werd veel make-up gebruikt om schoonheidsidealen na te streven. Tegenwoordig wordt natuurlijke schoonheid steeds meer gestimuleerd. Skin-care, maskertjes en andere maatregelen worden getroffen voor een natuurlijke en mooie uitstraling!

Ook heeft de manier waarop je leeft invloed op jouw uiterlijk, zo helpt een gezonde voeding bijvoorbeeld bij het realiseren van een mooie uitstraling. Je kunt fijne verzorgingsproducten gebruiken voor je huid of haar, maar de meeste schoonheid komt juist van binnenuit. Dit heeft alles te maken met je levensstijl, voedingspatroon en mentale gezondheid. Hieronder volgen verschillende aspecten waarop je kunt letten om je innerlijke schoonheid te optimaliseren.

Je bent wat je eet!

Gezond haar en een stralende huid beginnen op je bord. Een uitgebalanceerd voedingspatroon met voldoende voedingsstoffen draagt bij aan je totale gezondheid en uitstraling. Zo draagt het eten van gezond voedsel ook bij aan het verliezen van vet bijvoorbeeld.

Groente en fruit

Groente en fruit zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en dragen bij aan het herstel van cellen.

Vezels

Vezels leveren niet alleen energie, maar dragen ook bij aan een goede spijsvertering. Kies voor meergranenbrood of havermout. Deze voedingsmiddelen zitten vol met vezels en zorgen ervoor dat je spijsvertering actief blijft.

Eiwitten

Eiwitten zijn vooral belangrijk voor spierherstel, maar zorgen ook voor spiergroei én zijn enorm belangrijk voor een gezond lichaam. Voedingsmiddelen zoals kip, vis, peulvruchten, kwark en natuurlijk eieren bevatten veel eiwitten. Meer weten over hoe voedingsstoffen invloed hebben op je spieren en sportprestaties? Lees dan ook de invloed van voeding op sportprestaties!

Gezonde vetten

Ook het eten van (goede) vetten is nodig om je lichaam gezond te houden. Omega-3 vetzuren zijn dergelijke gezonde vetten die zorgen voor glanzend haar, gezonde huid en mooie uitstraling. Omega-3 is onder andere te vinden in (vette) vis, noten en zaden.

Naast het eten van de juiste voedingsmiddelen is hydratatie enorm belangrijk. Zorg dat je dagelijks voldoende drinkt. Genoeg drinken helpt bij het afvoeren van afval- en gifstoffen uit het lichaam. Daarbij zorgt een goed gehydrateerde huid voor minder rimpels en puistjes.

Beweging

Regelmatige beweging is goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de huid is beweging belangrijk. Het bevordert namelijk de bloedsomloop. Hierdoor verbetert de zuurstoftoevoer naar de huid, waardoor de huid een natuurlijke stralende teint verkrijgt.

Schoonheidsslaapje

Naast beweging, werkt ook ontspanning en het nemen van rust goed voor je gezondheid. Slaap is een natuurlijke schoonheidsbehandeling die vaak over het hoofd wordt gezien. Tijdens slaap herstelt de huid. Gemiddeld 7-9 uur slaap per nacht zorgt ervoor dat je lichaam voldoende tijd krijgt om te herstellen.

Minder stress, mooiere uitstraling

Het nemen van voldoende ontspanning is ook bevorderlijk voor een natuurlijke schoonheid. Stress zorgt namelijk voor hormonale verschuivingen en kan leiden tot puistjes of andere onzuiverheden op huid of haar. Wanneer je last hebt van chronische stress kan dit zelfs leiden tot huidproblemen zoals eczeem of het uitvallen van je haar. Ontspanningstechnieken, zoals yoga of meditatie of andere (bij jou) passende ontspanningsmanieren, verminderen stress. Dit bevordert de innerlijke rust welke wordt vertaald naar een gezonde uitstraling.

Als je wegens andere omstandigheden last hebt van een onrustige huid of zelfs van het uitvallen van haar. Kun je kiezen voor natuurlijke extensions. Ponytail extensions bevestig je bijvoorbeeld gemakkelijk in je paardenstaart om deze voller en/of langer te laten lijken, zonder het haar te beschadigen.

Verzorging en supplementen

Gebruik huid- en/of haarverzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten. Deze producten zijn zachter voor de huid. Onnatuurlijke verzorgingsproducten kunnen namelijk chemicaliën bevatten die je huid beschadigen. Luxury for Princess biedt natuurlijke, veganistische en dierproefvrije haarproducten die de gezondheid van je haar verbeteren. Bij natuurlijke drogisterijen zoals Holland & Barret vind je dergelijke producten voor de huid.

man verzorgt zijn huid met natuurlijke producten

Naast natuurlijke ingrediënten in verzorgingsproducten, kunnen voedingssupplementen ondersteunen aan verbetering van huid en haar. Het kan zijn dat je sommige voedingsstoffen tekort komt, of je huid van bepaalde stoffen iets extra’s nodig heeft. Het innemen van voedingssupplementen zoals multivitaminen kan net dat extra zetje geven om je natuurlijke uitstraling te verbeteren. Voedingssupplementen zijn echter géén vervangen van de natuurlijke voedingsmiddelen, maar een aanvulling op een gebalanceerd dieet!

Een positief innerlijk leidt tot een positieve uitstraling

Tot slot is de mentale gezondheid van essentieel belang voor zowel je gezondheid als je uitstraling. Een positieve mindset kan wonderen doen voor je uiterlijk. Geluk en tevredenheid stralen van binnenuit naar buiten. Het beoefenen van hobby’s, tijd door brengen met vrienden en familie, lachen en andere elementen die jou gelukkig maken, hebben een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid. Lees hier meer over de kracht van positieve energie in je leven.

Door de focus op een mooi uiterlijk te verleggen naar gezonde voeding, levensstijl, mentale gezondheid en natuurlijke verzorging, kun je een stralende en gezonde uitstraling bereiken. Het gaat erom dat je jezelf verzorgt en liefdevol omgaat met je lichaam en geest. Laat je innerlijke schoonheid en daarmee ook je uiterlijk stralen!

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant