Boekentips De top 12 best verkochte managementboeken van 2019

De top 12 best verkochte managementboeken van 2019

Wil je je (blijven) ontwikkelen als manager? Dan kun je een managementboek aanschaffen. Een managementboek helpt je bepaalde eigenschappen te ontwikkelen en/of te verbeteren. Door een managementboek te lezen, kun je beter presteren op de werkvloer en meer uit jezelf halen.

Er zijn vele verschillende managementboeken beschikbaar. Sommige boeken gaan over management in het algemeen, andere boeken gaan over bepaalde vaardigheden die je als manager nodig hebt. Wil jij een managementboek kopen om je verder te ontwikkelen als manager, maar weet je niet zo goed welk boek het beste bij jou past? Lees dan snel verder, want op deze pagina worden de 12 best verkochte managementboeken van 2019 kort beschreven.

1. Start With Why

Start with WhyWat hebben de meest succesvolle mensen ter wereld met elkaar gemeen? Volgens Simon Sinek is dit eenvoudig: zij stelden allemaal eerst de ‘waarom’-vraag. In ‘Start With Why’ lees je niet alleen waarom bepaalde mensen zo succesvol zijn, maar kom je er bovendien achter wat jij moet doen om succesvol te worden. Kleine spoiler: het draait allemaal om de ‘waarom’-vraag.

Door dit boek te lezen, leer je als leidinggevende om mensen te inspireren. Niet alleen om meer uit zichzelf te halen, maar voornamelijk om gewoon actie te ondernemen.

’Start With Why’ is een Engelstalig boek. Toch is het vrij gemakkelijk om door het boek heen te komen. Simon Sinek heeft namelijk een hele toegankelijke schrijfstijl..

Meer informatie over “Start With Why”

2. Thinking, Fast and Slow

Thinking, Fast and SlowThinking, Fast and Slow’ is een internationale bestseller van psycholoog Daniel Kahneman. Het boek draait volledig om de manier waarop we denken. Volgens psycholoog Daniel Kahneman hebben je hersenen twee systemen om te denken. Het eerste systeem is snel, intuïtief en emotioneel. Het tweede systeem is wat langzamer, maar wel doelbewuster en ook logischer.

In ‘Thinking, Fast and Slow’ lees je meer over deze twee denksystemen. Het boek helpt je de twee systemen optimaal te benutten. Zo lees je in het managementboek onder andere wanneer het eerste systeem het beste werkt, maar ook wanneer je het tweede denksysteem beter kunt gebruiken. Overigens is dit boek niet alleen interessant voor managers, maar in feite voor iedereen die de twee denksystemen beter wil benutten. Het boek is ook in het nederlands verkrijgbaar onder de naam ‘Ons feilbare denken‘.

Meer informatie over “Thinking, Fast and Slow

Meer informatie over “Ons feilbare denken

3. The 7 Habits of Highly Effective People

The 7 Habits of Highly Effective PeopleThe 7 Habits of Highly Effective People’ werd voor het eerst uitgegeven in 1989. Inmiddels zijn er meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht van het boek, onder andere aan CEO’s en zelfs presidenten. Dit is niet voor niets, want het boek helpt je zowel je professionele als je persoonlijke leven te verbeteren.

In ‘The 7 Habits of Highly Effective People’ lees je welke gewoonten zeer effectieve mensen erop na houden. Door deze gewoonten zelf ook door te voeren in je dagelijks leven, kun je meer uit je professionele leven én je persoonlijke leven halen. Het boek helpt je dus niet alleen je leiderschapskwaliteiten te verbeteren, maar helpt je simpelweg beter te leven als mens.

Goed om te weten: dit boek is ook verkrijgbaar in het Nederlands. De Nederlandse titel van het boek luidt ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’.

Meer informatie over “The 7 Habits of Highly Effective People

Meer informatie over “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

4. The 4-Hour Work Week

The 4-Hour Work WeekDe meeste mensen werken fulltime en zelfs nog een beetje meer. Want ook in de avonden, in het weekend en misschien zelfs in je vakantie ben je met je werk bezig. Het boek ‘The 4-Hour Work Week’ helpt je jouw leven te herstructureren. Door dit boek te lezen en de tips en adviezen van Timothy Ferriss op te volgen, zorg je ervoor dat je leven niet meer alleen om je werk draait.

Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die aan de alledaagse hectiek willen ontsnappen. Ook is het boek interessant voor mensen die hun leven om willen gooien, bijvoorbeeld door een wereldreis te maken of een andere baan te zoeken. Het boek biedt je een leuke en creatieve blauwdruk om je leven écht om te gooien, zodat je niet alleen met je werk bezig bent.

Ook dit boek is verkrijgbaar in het Nederlands. De Nederlandse titel van het boek luidt ‘Een werkweek van 4 uur’.

Meer informatie over “The 4-Hour Work Week

Meer informatie over “Een werkweek van 4 uur

5. Feitenkennis

FeitenkennisVolgens Hans Rosling hebben veel mensen een verkeerd beeld van de wereld. Dit komt omdat we op eenvoudige vragen over wereldwijde trends systematisch de verkeerde antwoorden geven, zonder dat we dit in de gaten hebben. In ‘Feitenkennis’ lees je waarom dit gebeurt. In het boek worden niet alleen tien redenen gegeven voor ons verkeerde denken, maar komt Hans Rosling ook met een radicaal nieuwe verklaring. Erg interessant! En omdat er vele anekdotes en grafieken in het boek staan, kom je hier ook nog eens erg gemakkelijk doorheen.

Bill Gates noemt ‘Feitenkennis’ van Hans Rosling een van de belangrijkste boeken die hij ooit heeft gelezen. Dit is in feite al een goede reden om het boek eens te bestellen en zelf te lezen!

Meer informatie over “Feitenkennis

6. How to Win Friends and Influence People

How to Win Friends and Influence PeopleHet boek ‘How to Win Friends and Influence People’ van Dale Carnegie staat helemaal in het teken van zelfvertrouwen. In het boek komen allerlei lessen van Dale Carnegie naar voren, die je helpen om uit de geestelijke sleur te ontsnappen en je leven een stuk bevredigender te maken. Dale helpt je vrienden te maken en je populariteit te vergroten, maar vertelt je ook hoe je mensen gemakkelijker kunt overhalen jouw meningen te volgen. Verder lees je in het boek ook hoe je nieuwe klanten kunt winnen, een betere spreker kunt worden en het enthousiasme onder je collega’s kunt verhogen.

De vele lessen in het boek ‘How to Win Friends and Influence People’ zijn zeker interessant voor managers. Het boek helpt je beter te presteren op je werk, maar ook populairder te worden buiten kantoortijden. Ook het boek van Dale Carnegie is verkrijgbaar in het Nederlands. De Nederlandse titel van het boek luidt ‘Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt’.

Meer informatie over “How to Win Friends and Influence People

Meer informatie over “Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

7. The Power of Habit

The Power of HabitIn ‘The Power of Habit’ van Charles Duhigg lees je niet alleen hoe gewoonten ontstaan, maar ook hoe je gewoonten kunt veranderen. Heb je een hardnekkige gewoonte in je leven waar je liever zo snel mogelijk vanaf komt? Dan is dit boek zeker interessant voor jou. Door ‘The Power of Habit’ te lezen, krijg je exact de juiste handvatten om je leven inderdaad om te gooien. Met dit boek kun je zelfs de meest hardnekkige gewoonten voortaan achterwege laten.

Je kunt dit boek lezen als je gewicht wil verliezen of wil stoppen met roken, maar ook als je jouw manier van leidinggeven wil veranderen. Voor zowel persoonlijke als professionele veranderingen op hoog niveau is dit boek zeker een aanrader.

Meer informatie over “The Power of Habit

8. The Subtle Art of Not Giving a Fuck

The Subtle Art of Not Giving A FuckThe Subtle Art of Not Giving a Fuck’ helpt je anders naar het leven te kijken. Het doel van het boek is je verbeteren als mens, dus niet alleen als leidinggevende. Volgens de schrijver van het boek, de bekende blogger Mark Manson, is dit alleen mogelijk als je stopt met al dat positieve denken. Natuurlijk is het goed om positief te zijn en zo veel mogelijk te blijven, maar eerlijkheid is nog belangrijker. Je hoeft niet altijd blij en gelukkig te zijn: volgens Mark Manson is eerlijkheid de sleutel tot een succesvol leven.

In het boek helpt hij je eerlijker te zijn tegen jezelf en tegen anderen. In ‘The Subtle Art of Not Giving a Fuck’ vertelt je wanneer je dat positieve denken best even los mag laten, om meer uit jezelf als persoon en leidinggevende te halen.

Meer informatie over “The Subtle Art of Not Giving a Fuck

9. 12 Rules for Life

12 Rules For LifeIn het boek ’12 Rules for Life’ worden enkele belangrijke – en soms ook wat minder belangrijke – vragen over het leven beantwoord. Het boek beschrijft twaalf praktische principes, die je helpen een ‘meaningful life’ te leven. Psycholoog Jordan B. Peterson vertelt je bijvoorbeeld hoe je je huis het beste op kunt ruimen, maar ook hoe je op de juiste manier kritiek kunt leveren op anderen en hoe je kunt groeien als mens.

’12 Rules of Life’ is een Engelstalig boek, maar over het algemeen kom je ook als niet-Engelsman erg gemakkelijk door het boek heen. Dit komt omdat Jordan B. Peterson een hele toegankelijke en informele schrijfstijl heeft.

 

Meer informatie over “12 Rules for Life

10. The Things You Can See Only When You Slow Down

The Things You Can See Only When You Slow DownHet leven gaat ontzettend snel. Maar betekent dit ook dat je alles maar bij moet houden? In het boek ‘The Things You Can See Only When You Slow Down’ lees je hoe belangrijk het is om het soms juist even wat rustiger aan te doen. Ook helpt het boek je af en toe een pauze te nemen in je leven. Ook geeft de schrijver van het boek, een van oorsprong Koreaanse monnik met de naam Haemin Sunim, je allerlei handige adviezen. Over het omgaan met teleurstellingen, maar ook over relaties en bepaalde situaties op het werk.

Als je het beste uit jezelf wil halen, moet je het soms even wat rustiger aan doen. Wil je je actief inzetten om een stapje terug te nemen in het leven, dan is dit boek zeker iets voor jou.

Meer informatie over “The Things You Can See Only When You Slow Down

11. The Art of War

The Art of War - the Ancient ClassicThe Art of War’ is een van de meest verkochte managementboeken ter wereld. In het boek lees je hoe je bepaalde ‘gevechten’ kunt winnen, maar dan zonder conflict. Het boek gaat in het algemeen over overleven en succes, maar de ideeën in ‘The Art of War’ zijn ook toepasbaar in het zakenleven en de politiek. Dit maakt het boek erg nuttig voor jou als leidinggevende.

Het boek helpt je niet alleen bepaalde conflicten te plannen, maar vertelt je ook hoe je kunt veroveren met zo min mogelijk machtsvertoon en verwoesting. Soms misschien wat vaag, maar de ideeën van Sun Tzu kunnen je zeker helpen meer uit je managementcarrière te halen.

Meer informatie over “The Art of War

12. The $100 Startup

The $100 StartupJe werkt op dit moment nog voor een baas, maar eigenlijk wil je voor jezelf beginnen. Je weet echter niet zo goed hoe je dit moet doen en mist bovendien het lef om inderdaad ontslag te nemen en je eigen bedrijf te starten. Herken je deze situatie? Dan is het boek ‘The $100 Startup’ van Chris Guillebeau zeker iets voor jou.

Dit Engelstalige boek helpt je de stap te nemen om eindelijk voor jezelf te beginnen. In het boek krijg je niet alleen praktische tips en adviezen om deze grote stap inderdaad te zetten, maar lees je ook interessante verhalen van succesvolle ondernemers die inderdaad een bedrijf gestart zijn met 100 dollar. Overigens zijn de tips en adviezen in het boek niet alleen interessant voor mensen die een eigen bedrijf willen starten, maar kan iedere professional hier wel iets van leren. Het boek helpt je ook als manager meer lef te tonen, bijvoorbeeld om je manier van leidinggeven te veranderen.

Meer informatie over “The $100 Startup

Jouw favoriete managementboek online bestellen

Door het juiste managementboek te lezen, kun je jezelf als manager én als persoon verbeteren. Dit betekent dat je meer uit je carrière kunt halen en meer van je leven buiten je werk kunt genieten.

Lijkt een van bovenstaande boeken je wel interessant? Bestel dit boek dan online. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere managementboeken te bestellen, zodat je op meerdere vlakken aan jezelf als manager én als persoon kunt werken. Op zoek naar meer typische managementboeken? Klik op de onderstaande link om nog meer managementboeken te bekijken!

Meer managementboeken

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

2 REACTIES

 1. Allemaal buitenlandse boeken die met een marketingalgoritme zijn samengesteld net zoals de vlakke films van Netflix. Dit zijn boeken die je leest in bijv een vliegtuig of skivakantie met gebroken enkel en je hebt toch niets beters te doen.
  Maak eens een top NL serie.

  Bijv
  Kloteklanten
  Doet marketing ertoe
  Marketingplan op 1 A4

  • Volgens mij zitten er toch wel een aantal inspirerende boeken in de lijst. In ieder geval bedankt voor je drie boeken die jij wel goed vindt. De boeken in deze lijst zijn over het algemeen boeken om jezelf te verbeteren of te ontwikkelen. De boeken die jij voorstelt zijn meer marketing boeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant