Boekentips Boeken over de gezondheid

Boeken over de gezondheid

Wat is er nu belangrijker in een mensenleven dan zijn eigen gezondheid? Hoe leef je echter gezond? Hoe kun je gezonder gaan leven? Wat is hierbij belangrijk? Moet je anders gaan eten? Meer gaan bewegen of meer gaan sporten? Of gaat het nog dieper? Is het goed om te gaan mediteren, je geest te verrijken en nieuwe uitdagingen te zoeken in je leven? Het is heerlijk om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn om een beter en gezonder leven te gaan leiden. We geven je graag tien leestips om meer met je gezondheid te doen en om een gezonder leven te leiden

1. Sport, bewegen en gezondheid

Hugo Kuipers is de auteur van sport, bewegen en gezondheid. Het is een zeer praktijkgericht boek met verschillende adviezen en meerdere trainingsprogramma’s. Het is een boek wat helpt en adviseert rondom het skelet en kalk, afvallen, het testen van de conditie, trainen en het gebruiken van de juiste voedingsmiddelen. De verschillende sporten komen aan de orde welke een goede werking hebben op het lichaam. Natuurlijk zijn de hoofdstukken ook belangrijk welke over het voorkomen van blessures gaan en suikerziekte en artrose. Het boek is een onmisbare gids voor een gezonde en sportieve manier van leven.

2. Lichaam En Gezondheid

In dit boek tref je volop feiten, informatie en vraag en antwoorden rondom het menselijke lichaam. Hoe blijft het gezond, wat kun je doen om het gezond te houden en waarmee kun je zorgen voor een leven zonder teveel medische behandelingen en gezondheidsproblemen. Het is een boek wat is uitgegeven door Reader’s Digest. Het is een interessant bfoek met mooie tekeningen en foto’s in kleur. Het is een ideaal boek voor iedereen ouder dan 14 jaar.

3. In Dialoog Met Je Gezondheid

Dahlke heeft dit boek geschreven, waarin de echte gezondheid aan het woord komt. Het is een instantie welke essentieel en van groot belang is voor ons allemaal. Het is belangrijk om de gezondheid ruim baan te geven. Plaats geen stenen in de weg. Zorg voor ruimte, wijsheid en kennis van ons lichaam. Het boekt spoort ons aan om het leven in de richting te sturen van de echte gezondheid. Het echte heel zijn en geluk. De schrijver is een arts in de psychotherapie en de natuurgeneeskunde. Hij heeft een holistisch gezondheidscentrum en geeft regelmatig lezingen.

4. Koffie & Gezondheid

Wat zijn de effecten van een kopje koffie op het lichaam en de geest? De auteur Jan Snel behandeld het in zijn boek Koffie en Gezondheid. Het boek helpt duidelijk te scheppen over hoe gezond of ongezond koffie is met betrekking tot de gezondheid. Welk effect heeft het op de hart- en bloedvaten, diabetes, zwangerschap, het geheugen, de spijsvertering, de vochthuishouding van het lichaam, angst en ook slaap. Het komt allemaal aan bod in het boek. Het is een zeer compleet nalsagwerk rondom koffie en de gezondheid. Ieder hoofdstuk heeft een eigen literatuurlijst wanneer je nog dieper wilt duiken in de onderwerpen.

5. Het Weer En De Invloed Op Je Gezondheid

Manfred Kaiser bespreekt graag welke invloed het weer op je gezondheid heeft. Ieder jaar zijn er weer nieuwe records. De warmste maand van het jaar, de droogste maand in jaren of de natste en meest koude maand van de eeuw. Overal op de wereld zijn er tornado’s, orkanen en ook cyclonen. Ze maken vele slachtoffers en bedreigen onze gezondheid. Het is het gesprek van alle dag. Het is iets waar we niet meer zo van opkijken eigenlijk. Wat is echter de invloed van de veranderingen van het weer op ons? Op onze gezondheid? Heter, kouder, vochtiger, meer wind, meer zon en meer neerslag hebben natuurlijk ook een effect op onze gezondheid. Hoe is het klimaat gerelateerd aan onze gezondheid en de gezondheidsklachten welke we kennen? Het is heerlijk om het te ontdekken in dit interessante boek van Manfred Kaiser.

6. Suiker, amalgaam en hun invloed op uw gezondheid, een ontmaskering

Richard van der Poort ontmaskert hoe suiker en amalgaam het lichaam en je gezondheid beïnvloeden. Witte zuiker is helemaal niet gezond. Het is een stof welke kalk onttrekt aan onze botten, een aanslag doet op mineralen en vitaminen en onze suikerhuishouding ontspoort. Ook is het niet goed voor onze tanden. Daarnaast zorgt suiker voor kanker, psychische ontregeling en hypoglykemie. De gaten in de tanden en kiezen worden met kwik gevuld. Kwik bevat amalgaam. Amalgaam is gif voor het lichaam en alle organen. Het is een vicieuze cirkel, zo lijkt het.

De auteur schrijft op basis van zijn eigen onderzoeken, ervaringen en de rapporten in binnen- en buitenland. Het is verrassend hoe sinds 1826 amalgaam op zo’n grote schaal gebruikt wordt. Gelukkig is hier tegenwoordig een ommeslag in gaande. Gelukkig zijn er steeds meer tandartsen welke hun patiënten goed voorlichten over het gebruik van suikers en het poetsen van hun tanden.

7. Gezondheid op reis

Steeds meer mensen kiezen voor een verre vakantiereis. De wereld wordt steeds kleiner en de vakantieweken worden maximaal ingezet voor een lange vakantie. Dit boek helpt je om een goed overzicht te krijgen van de verschillende landen, de belangrijkste ziekten welke er voorkomen, de injecties welke je nodig hebt en ook welke risico’s er zijn voor je gezondheid. Zeker wanneer je buiten Europa naar een tropische bestemming gaat is het goed om deze gids aan te schaffen. Er zijn duidelijke tabellen, goede kaarten en er zijn volop tips om een leuke vakantie te krijgen. Een vakantie zonder ziek te worden. Natuurlijk blijft het goed om ook de tips van de GGD te lezen en door te nemen.

8. De logica van geluk

Mo Gawdat helpt je graag om de logica van geluk formule te kraken. Hij was zeer gezond, rijk en succesvol, maar voelde zich ongelukkig van binnen. De Chief Business Officer van Google X ging het geluk onderzoeken. Geluk en gezondheid hangen natuurlijk nauw samen. Niet vreemd, dat we daarom ook zijn boek bespreken hier. Hij heeft een geluksformule ontdekt en deelt deze graag met anderen. Zijn leven veranderde wanneer zijn 22 jarige zoon overleed. Het onderzoek wat hij deed heeft hem en zijn familie gered. Hij heeft een nieuwe missie gevonden en zijn bevindingen deelt hij daarom graag met de rest van de wereld. Zijn doel is om 10 miljoen mensen gelukkig te maken met dit boek.

9. Ikigai, de Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven

Het boek is geschreven door Francesc Miralles en richt zich op Ikigai. Ikigai is de reden van het bestaan. Het is een geheim van een lang, gezond en ook tevreden leven. In Okinawa (Japan) leven de meeste mensen welke 100 jaar en ouder zijn ter wereld. Reden voor de auteur om hier een onderzoek te starten. Hij heeft zijn bevindingen in dit boek opgesomd. Een van de punten is bijvoorbeeld, dat men zich tot 80 procent vol eet en niet verder. Ook kent men een ondersteuningssysteem van soortgelijke mensen. Daarnaast gaat men er nooit met pensioen. Er moet altijd een doel zijn in je leven. Het is heerlijk om de 100 jarige mensen in topvorm te zien. Een gezonde geest en een gezond lichaam!

Het is goed om in jezelf te investeren. Het boek helpt je graag om kennis te maken met de methode welke de Leth heeft ontwikkeld. Het gaat hier om het Persoonlijke leefstijlplan. Het is een geweldige aanpak om een gezond en gelukkig leven te krijgen. Een waardevol en gelukkig leven. Het gaat om voeding, beweging, mindset en ontspanning. Het is belangrijk om in jezelf te investeren. Ook leer je de tien leefstijlregels welke je direct kunt toepassen. Het is een heerlijk boek om jezelf mee te confronteren, te challengen en mee uit te dagen.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant