De tien beste apps voor meditatie en mindfulness

De tien beste apps voor meditatie en mindfulness

Wie heeft er vandaag de dag nu eigenlijk geen smartphone of tablet? Iedereen maakt eigenlijk overal gebruik van het mobiele internet. Internet pagina’s bezoeken, social media controleren en even een appje gebruiken. Het is ideaal hoe gemakkelijk het internet op de mobiel is. Ook voor meditaties en mindfulness zijn er verschillende applicaties om te gebruiken. We hebben een overzicht gemaakt van de tien beste apps voor meditatie en mindfulness. Hierdoor kun je snel de juiste app kiezen. Ook de smartphone en rust zijn zo een goede combinatie, hoe tegenstrijdig ook kan klinken.

1. De Buddhify-app

Steeds meer ontwikkelaars hebben ontdekt, dat meditatie en mindfulness een sterk groeiende en populaire markt is. Ze zijn hier mee aan de slag gegaan en maken volop meditatie hulpjes, mindfulness trainers en ook geluiden voor de smartphone en tablet. Het is ideaal voor de rustzoeker. De Buddhify app heeft alle pareltjes al voor je uitgezocht. Je kunt dus snel een goede selectie maken.

De Buddhify app is gemaakt voor de iOS en voor Android. Het is een app waarvan veel mensen genieten. Er staan volop lovende kritieken bij de apps en op itunes. De krant The Sun heeft de medicatie app tot de beste app voor gezondheid gekozen. De app is gemakkelijk in gebruik, kent sterke technieken en is een plezier voor het oog. Je kunt de app aanschaffen op iTunes voor net geen 3 dollar en op Google Play voor 2,49 dollar.

2. Smiling Mind (iOS)

Ook kinderen hebben vandaag de dag met veel stress te maken. Ze worden door de ouders van hot naar her gesleept om piano, hockey, voetbal en ook het huiswerk van school te maken. Overal worden ook topprestaties van ze verwacht. Daarnaast worden ze volop afgeleid door de televisie, de smartphone en ook de tablet. Hoe komen ze tot rust? Hoe kunnen ze zichzelf wapenen tegen al deze stress en afleiding? Volgens een Australisch team van psychologen is de Smiling Mind app de oplossing. Het is een applicaties welke er puur voor de kinderen en de jonge volwassenen is. Het is goed om mindfulness en meditatie toe te passen. Meditatie wordt door de groep nog gemakkelijker, leuker en meer toegankelijk. Het is de televisiecommercial welke ons dit allemaal verteld.

De applicaties kent vier leeftijdsgroepen. Een groep van 7 tot 11, 12 tot 15, 16 tot 22 en een groep volwassenen. De meditaties zijn dus afgestemd op de leeftijd van de gebruiker. Hierdoor is er een beter resultaat te behalen. De app geeft na iedere sessie een feedback over het behaalde resultaat.

Kinderen zijn vaak helemaal verkocht. Ze gebruiken de app met liefde. Het enige nadeel is het Australisch Engelse accent van de applicatie. De applicatie kun je gratis downloaden vanaf iTunes. Er is ook een versie beschikbaar in de Google Playstore.

3. De Mindfulness-app

Ook kinderen hebben vandaag de dag met stress te maken. Ze worden door de ouders van hot naar her gesleept om piano, hockey, voetbal en ook het huiswerk van school te maken. Overal worden ook topprestaties van ze verwacht. Daarnaast worden ze volop afgeleid door de televisie, de smartphone en ook de tablet. Hoe komen ze tot rust? Hoe kunnen ze zichzelf wapenen tegen al deze stress en afleiding? Volgens een Australisch team van psychologen is de Smiling Mind app de oplossing. Het is een applicaties welke er puur voor de kinderen en de jonge volwassenen is. Het is goed om mindfulness en meditatie toe te passen. Meditatie wordt door de groep nog gemakkelijker, leuker en meer toegankelijk. Het is de televisiecommercial welke ons dit allemaal verteld.

De applicaties kent vier leeftijdsgroepen. Een groep van 7 tot 11, 12 tot 15, 16 tot 22 en een groep volwassenen. De meditaties zijn dus afgestemd op de leeftijd van de gebruiker. Hierdoor is er een beter resultaat te behalen. De app geeft na iedere sessie een feedback over het behaalde resultaat.

Kinderen zijn vaak helemaal verkocht. Ze gebruiken de app met liefde. Het enige nadeel is het Australisch Engelse accent van de applicatie. De applicatie kun je gratis downloaden vanaf iTunes. Er is ook een versie beschikbaar in de Google Playstore.

4. Meditation Helper

Het kost soms veel moeite om jezelf klaar te maken voor een goede meditatie. Het is belangrijk om je geest los te koppelen van de overige activiteiten en om zo actief te worden. De Meditation helper zorgt voor hulp bij het mediteren met een klok en geluiden en geeft je een zetje op de sessies af te maken.

De applicatie is helemaal gratis te downloaden. Ook is er een betaalde variant welke meer gegevens bijhoudt en je voorkeuren opslaat. Er zijn meerdere soortgelijke applicaties waar je gebruik van kunt maken. De app is dus niet uniek. Wel is het een handige en nuttige app.

 

5. Calm

Cal is een rustgevende App. Er zijn verschillende achtergronden waarbij verschillende geluiden horen. Het gaat onder andere om regenwoud geluiden, een ondergaande zon, een meer in een valei en ook blauwe wolken. Het is een Engelse App welke nog niet in het Nederlands beschikbaar is.

De sterke punten zijn de mooie vormgeving. Het is mogelijk om al snel meer dan twintig minuten naar een regenwoud te kijken. De geluiden zijn ook zeer rustgevend. Het is echter per persoon verschillend. De meditaties zijn duidelijk en fijn ingesproken. Het is een zeer laagdrempelige app waardoor je snel kunt beginnen met mediteren.

Aan de andere kante is het soms ook moeilijk om in slaap te vallen. De App is alleen in het Engels beschikbaar, wat een nadeel kan zijn voor sommige mensen.  Ook kunnen de geluiden voor de een goed en mooi zijn en voor de ander juist een stuk minder.

6. Samsara

Deze app is met slechts een doel ontwikkeld: eenvoud. Het is een app welke kosteloos is en je helpt om te mediteren. Er is een timer met verschillende start- en stop geluiden. Ook zijn er opties voor statistieken, feedback en reminders. Het is geen complexe app en de applicatie is zeer to the point. Iets wat wel prettig is. De app is beschikbaar in iTunes en is kosteloos te downloaden.

7. Stop, Breathe & Think

Dit is een app waar veel mensen een fan van zijn. De app is erg goed voor de beginner. Er is uitgebreide informatie over het mediteren en alles is zeer laagdrempelig. Je raakt zo op een interessante manier bekend met mediteren en ook met mindfulness. Het is een app waar je begeleide meditaties kunt beluisteren van verschillende lengtes. De meditaties gaan ook over verschillende onderwerpen. Je kunt kiezen voor een body scan, in slaap vallen, gratitude (dankbaarheid), verandering, vriendelijkheid, compassie en ook ademhalen.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden trouwens. Je kunt zelf ook een onbegeleide meditatie doen met een timer. Je meditaties worden bijgehouden met statistieken. Het is een ideaal systeem. Je kunt ook stickers verzamelen. Het is heerlijk om je eigen meditatie momenten te hebben. De app is via de Google Play store en de App store te verkrijgen. Daarnaast is er ook een WebApp. De app is gratis en kent ook enkele packs welke je tegen  betaling kunt afnemen.

8. Sway

Wanneer je wilt mediteren dan heb je aan de App Sway genoeg! Het is een unieke manier om langzame bewegingen te maken. Het lijkt wat op Tai Chi. Het is mogelijk om Sway op ieder moment van de dag of nacht te gebruiken. Je krijgt feedback van de app en je ziet de juiste visualisaties op je scherm wanneer je naar de achtergrondgeluiden luistert. Het is een ideale app om te ontspannen. Ook hoef je niet bang te zijn, dat je het mediteren als beginner nog niet zo lang volhoudt. Ze hebben een spelelement ingebouwd om de bewegingen drie minuten vol te houden. Daarna kun je het gemakkelijk gaan opbouwen tot twintig minuten of meer.

9. Oak

Kun je geen vijf minuten vinden in je drukke schema? Gebruik Oak om te starten met mediteren wanneer je een drukke agenda hebt. De app is gemaakt door Digg oprichter de heer Kevin Rose. Je kunt er simpel en snel ademhalingsoefeningen doen. Ook kun je er langer gaan mediteren. De app is een concurrent met Calm, Headspace en ook met Simple Habit.

Er is een korte video om mee te starten welke de voordelen van mediteren uitlegt en waarna je kunt starten. Voorlopig zijn er nog geen betaalde opties en is de app gratis.

10. Take a break

Wanneer je even een moment van zelfbezinning zoekt is het goed om deze app te gebruiken. Even een pauze nemen om uit de beslommeringen van alledag te stappen. De app is gratis op Android en ook voor de Apple iPhone en iPad gebruikers. Er zijn twee meditaties waar je uit kunt kiezen. Er is een Work break meditatie van ongeveer zeven minuten en een Stress Relief app van dertien minuten. Er zijn volop geluiden waar je uit kunt kiezen. Het is een ideale app voor je koffiepauze!

Marc Keller
Marc Keller is expert of het gebied van mindfulness. In een drukke wereld kan Marc jou helpen om momenten van rust te vinden. Mindfulness is vandaag de dag onmisbaar in het leven om rustig te blijven, meer focus te hebben en ook beter te slapen. Met een achtergrond in meditatie weet Marc waar je op moet letten als je met mindfulness begint. Hij deelt zijn ervaringen en expertise in de categorie mindfulness, zodat jij meer inzicht krijgt hoe mindfulness werkt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in